LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Keresztyén szemmel a szexualitásról

 

A házasság nem a szexualitásra épül, hanem fordítva: a szexualitást alapozza meg az elkötelezett egymáshoz tartozás döntése.
A célja tehát nem az, hogy az egyén kielégüljön, hanem hogy elmélyítse a pár kapcsolatát.

"Nem ítéli el, hanem rámutat, hogy az érzéki gyönyör Isten ajándéka, melyet a házaspároknak szánt. Ő teremtette „férfinak és nőnek” az embereket, és úgy nyilatkozott a teremtésművéről, hogy az „nagyon jó”

(1Mózes 1:27, 31)

Isten kizárólag a házastársakra korlátozza a szexuális kapcsolatot, ami kiderül a Héberek 13:4-ből: „A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.” A férjnek és a feleségnek tehát hűségesnek kell lennie egymáshoz. A házaspárok azt is tudják, hogy nem abból fakad a legnagyobb öröm, ha valaki a saját vágyait igyekszik kielégíteni, hanem abból, ha figyelembe veszi a következő bibliai elvet: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni”

(Cselekedetek 20:35).

 

Tapolyai Emőke szexuálpszichológus - Szexualitás a házasságban

https://www.youtube.com/watch?v=fl3ird1MGBE

 

Először is ...

Nem létezik olyan ember, aki betölthetné szükségedet. Sokkal jobb, ha ezzel most szembenézel, mint ha majd a házasságban teszed ugyanezt. Sajnos, sok keresztyén házaspár katasztrófaként éli meg ennek a valóságát a házasságban, csak azért, mert ebben a tévhitben éltek évekig. Rájönnek, hogy akivel összeházasodtak, nem tudja betölteni szükségeiket. Szükségük van szeretetre, ragaszkodásra, szükségük van odafigyelésre, érzelmi támogatásra. Ott vannak a szexuális szükségletek. Bármi. A világ megtévesztésében éltek, hogy egy férj vagy feleség be fogja tölteni a szükségeinket. Az ellenségünknek és ennek a világnak micsoda durva hazugsága ez!
 
Higgyétek el nekem, nincs annál reménytelenebb helyzet, mint amikor össze vagyunk zárva a házasságban, és rájövünk, hogy akivel összeházasodtunk, nem tudja kezelni a problémáinkat, és nem tölti be szükségeinket.
 
Talán nem áll messze az igazságtól, ha azt mondom, a házasságban minden komoly probléma, és az összes válás annak a következménye, hogy az egyik fél rájött, hogy a társa nem tudja betölteni az ő szükségeit.
Még azt is kijelentem, hogy ha most „kétségbeesetten szükségét érzed valaminek”, és azt várod, hogy egy ember tölti be ezt a szükséget, akkor egy bukásra, egy szívet zúzó csalódás előtt állsz. Az is eszembe jutna, hogy talán már keresztülmentél jó néhány csalódáson. Az Úr tudja, hogy nincs többre szükséged!
A valóság ez: egyedül egy Valaki töltheti be szükségeinket–az Úr Jézus Krisztus.
Tovább megyek: egyedül Ő adatott nekünk, hogy betöltse szükségeinket.
 
Gyakorlatilag, az egyedül töltött évek drága ajándék az
Úrtól, hogy növekedhessünk a Vele való közösségben, és hogy felfedezzük, milyen mélyen és milyen csodálatosan be tudja tölteni minden szükségünket.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 158
Tegnapi: 119
Heti: 477
Havi: 1 975
Össz.: 503 864

Látogatottság növelés
Oldal: INTIMITÁS
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »