LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Antikrisztusi tanítások és jelenségek napjainkban!

Cseri Kálmán

 

Szeretteim ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy azok Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba.”

1 János 4,1

 

....ki-ki, antikrisztusi-e az a tanítás, amely 1913-ban a hindu Krishnamurtit kiáltotta ki Krisztussá (teozófusok). És milyen az a tanítás, amely Jézusról azt állítja, hogy többszöri újjászületés (reinkarnáció) során fejlődött nagy Mesterré, Zarathustra lelke is benne lakott és megkeresztelésekor lett Krisztussá, amikor a "Nap szelleme" beleköltözött (Steiner Rudolf, antropozófia, aminek a Bibliától teljesen idegen emberképe lett az alapja az ún. Waldorf-pedagógiának).

S vajon milyen jelenség az, hogy indiai guruk százai - akiket isteneknek tartanak - tanítják a "keresztyén" Európában is az önmegváltás különféle módozatait és sokan nagy összeget fizetnek azért, hogy valamit elsajátítsanak ebből? Egyik vezetőjük kijelentette: a jóga feladata, hogy felvegye a harcot a keresztyénséggel. Ha ez így van, milyen szellemiségnek szolgáltatja ki magát az, aki - akár teljes jóhiszeműséggel is - jógázik? A guruk és jógik nyugaton tudományos mezbe öltöztetik tanításaikat, otthoni hívei pedig vallják: az ember megváltását elősegíti az is, ha megissza a szent tehenek vizeletét.

Filmek (pl. az E.T.), könyvek, társasjátékok sokasága igyekszik megszerettetni a gyerekekkel ördögi szörnyeket, elhitetni, hogy a Sátántól nem kell félni, sőt lehet tőle segítséget kérni. Sokan nem sejtik, hogy egy-egy "jó szám" szövege a Sátánhoz intézett kérés vagy neki címzett fogadalom. Nem véletlen, hogy a kemény rock a sátánizmus útkészítője - mégis van, aki tanulás közben is azt hallgatja. Márpedig ahhoz kétség nem fér, hogy minden, ami az ördöggel köt össze, elszakít Krisztustól, tehát antikrisztusi. A fekete és fehér mágia, a jóslás, varázslás minden formája, az amulettekbe vetett bizalom stb. De hasonló hatása van a Twin Peaks típusú filmeknek is, amit százezrek néztek heteken keresztül nálunk is a tv-ben, s utána sok gyerek éjjel bepisilt, kiabált, nem mert elaludni, nappal pedig verekedett.

Napjaink sajátos antikrisztusi jelensége a New Age mozgalom. Az Antikrisztus egész világot egyesítő szándéka minden formában megjelenik benne. Egységes világkormány, egységes gazdasági rend, egy egységes világvallás létrehozása a célja. Kevesen tudják, hogy az ENSZ-ben külön meditálóhelyiség áll rendelkezésükre azoknak a vezető államférfiaknak, akik egy guru irányításával a belső megvilágosodást keresik egy új világ megvalósítása érdekében.

A szabadkőművesség s a rózsakeresztesek hasonló célokat tartanak szemük előtt. Sajnos azonban az ökumenikus diplomáciában is egyre jobban érvényesülnek azok a törekvések, amik a különböző vallások (nem felekezetek) közti különbségek elmosását, Jézus Krisztus abszolut igényének elködösítését, egy egységes világvallás létrehozását akarják. Vajon hogyan lehet pl. együtt imádkozniuk keresztyéneknek egy olyan buddhista főpappal, akit százezrek istenként imádnak, s akinek a rangja: istenkirály? Ki kihez imádkozott ezen az "ökumenikus istentiszteleten" Budapesten?

A New Age mozgalom nem fordul nyíltan Krisztus ellen, hanem használja a nevét (és más bibliai fogalmakat is), de egészen mást ért rajta. Szerinte Jézus egy a sok vallásalapító közül. Ő a "Lord Maitreya", aki a teozófiai rendszerben Buddha ötödik megtestesülése. Hol van ez a fantáziálás a bibliai kijelentéstől és Jézus önkijelentésétől?! Mivel e tanítás szerint bűn nincs, az embernek megváltásra sincs szüksége, csak a tudat felszabadítására, hogy saját erejével szét tudja robbantani léte határait. Az agykontroll, a különféle tréningek mind ezt ígérik. Nemcsak bibliai fogalmakat felhasználva terjednek az antikrisztusi tanítások, hanem tudományos(nak látszó) mezbe öltöztetve is. Démoni erőkkel ügyeskedő embereket parafenoménoknak neveznek, s különféle rendezvényeken tömegek szolgáltatják ki magukat hatásuknak, sokféle lelki fertőzést kapva közben. Az idegosztályokon csoportdinamikával, autogén tréninggel, hipnózissal és más pszichotechnikával próbálják elősegíteni a betegeket és a a szenvedélyek rabjait egyfajta "újjászületésre" (reborning). És a nagy tudományosság igézetében sokan oda jutnak el, hogy egy gyógyszer hatását már nem a benne lévő hatóanyagtól várják, hanem a rázással belekoncentrált kozmikus energiától, ami tk. számukra isten (homeopátia).

Jézus Krisztus különös szeretetének és hatalmának köszönhető, hogy ebből a rabságból is van szabadulás a Hozzá való őszinte megtérés és e kötelékek igaz megtagadása, az alóluk való feloldozás által. Hisszük, hogy Jézus Krisztus nem csak az egyetlen út Istenhez, de Ő az igazság és az élet is. Aki Őt megismeri, az ismeri a teljes igazságot (valóságot). S aki Őt befogadja, az jutott el a teljes, az igazi életre. Annak a vele való közösség védelmet nyújt a világban már most munkálkodó antikrisztusi erőktől is.

 

Sok antikrisztus támad- Reisinger János

http://bibliacentrum.hu/eloadas/499

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 265
Heti: 643
Havi: 4 818
Össz.: 500 722

Látogatottság növelés
Oldal: ANTI JELENSÉG
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »