LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

Kedves alvó testvérünk az Úrban!

 

Az alábbi írás abból a meggyőződésünkből született, hogy mindannyiunknak fel kell ébrednünk abból a bóbiskolásból és szunyókálásból, amibe a magyar egyház került. Írásunkat nem az ébresztőóra csörgésének szántuk, hanem a Bűn és Sátán ellen harcba hívó tábori kürt szavának. Ez a könyv útmutató a harchoz, az ellenségünk pontos beazonosításához, annak felderítéséhez. Bizonyára lesznek benne könnyebben és nehezebben emészthető részek is, melyeket majd szellemi érettségünk fog meghatározni. Tudjuk, hogy a bennünk élő Krisztuson kívül, semmi jó sincs hús(testünk)ben, ezért ha valami Isteni bölcsességként hat rád, az nem belőlünk van, hanem Istenből. Isten Krisztust tette a mi bölcsességünké, ezért mi is Belőle kívántunk meríteni. Ezért ha Isten szólni tud írásunkon keresztül hozzád, egyedül Neki adj hálát és dicsőséget, minket pedig kímélj meg e kísértéstől. Inkább gyalázást szenvedünk Krisztusért, mert így megnyugodhat rajtunk a dicsőségnek és Istennek Szelleme (1.Péter 4,14.).

 

Ha valahol a megfogalmazásunk túl keménynek és számodra sértőnek hat, ez abból fakad, hogy azt nem a te megváltott személyednek, hanem a benned még élő óembernek címeztük, hogy így szembesülhess az igazi problémáddal, a benned élő bűnnel és azzal leszámolhass. Ha ebben megalázzuk magunkat Isten előtt és alkalmazzuk lelkünkben a keresztet és annak erejét, akkor ébredésünk a szunyókálásból igazi halálból való feltámadássá válik, és így Isten ereje a Szent Szellemen keresztül felszabadulhat bennünk. Ez hozza el az igazi Isten szerinti "Ébredést", nem pedig az általunk gyártott rózsaszín teológiai elképzelések (de erről majd később szólunk).

Írásunk célja a megfeszített Krisztus hirdetése, a kereszt titkának feltárása, hogy Istennek minden embere elérje a Krisztusi felnőtt férfikort (a hölgyek is!). Írásunkat inkább önvizsgálatra szántuk, mint mások vizsgálgatására. Ezért amikor olvasod, magadat ítéld meg vele, ne pedig másokat. Akinek nem inge ne vegye magára, akinek pedig inge, vegye le magáról (az óembert)!

Végezetül testvéreink, mi nem gondoljuk, hogy mindezt már elértük volna, hanem hátat fordítva mindannak, ami mögöttünk van, teljes (Isteni) erőbedobással küzdünk az Istentől szemünk elé helyezett célra fókuszálva, hogy győztesként szakíthassuk át a célszalagot, a hitharcunkban mindvégig kitartva, míg veletek együtt elnyerjük az élet koronáját, amit megad nekünk az Igaz Bíró, azon a napon (Filippi 3,1-14.; 2.Timóteus 4,7-8.).

Nochta Pál Attila és Doma Zsolt

"Ébredj fel vagy meghalsz!"[1]

 

 

 OLVASD EL:

http://mek.oszk.hu/04000/04080/04080.htm

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 268
Tegnapi: 152
Heti: 615
Havi: 2 892
Össz.: 504 781

Látogatottság növelés
Oldal: ÉBREDJ !
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »