LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

A MARADÉK LELKI ÉLETE

 
Megkettőzött élet
 

Közvetlenül azelőtt, hogy Krisztus másodszor is eljönne a menny felhőiben, Keresztelő Jánoséhoz hasonlítható munkát kell végezni. Isten olyan embereket hív el, akik előkészítik a népet, hogy megállhassanak az Úr nagy napján… Jánoséhoz hasonló lelki tapasztalattal kell rendelkeznünk ahhoz, hogy olyan üzenetet közvetíthessünk, mint ő. Ugyanannak a munkának kell hatnia bennünk is. Istenre kell tekintenünk, és ha rá figyelünk, nem saját magunkkal foglalkozunk.

 

Az Úrral való közösség nemesíti a jellemet és az életet. Általunk, az első tanítványokhoz hasonlóan, meg kell ismerniük az embereknek, hogy Jézussal járunk. Ez semmi máshoz nem fogható erőt biztosít a munkásnak. Nem szabad engedni, hogy bármi is megfosszon ettől az erőtől. Legyen megkettőzött életünk – egyfelől a gondolkodás és cselekvés, másfelől a csendes ima és a komoly munka élete.

Ima és erőfeszítés, erőfeszítés és ima – ez lesz a feladatod. Úgy imádkozz, hogy tudatosítsd, az eredményesség és a dicséret mind Istennek köszönhető; és dolgozz aszerint, hogy egyedül tiéd a kötelesség.

 

Egy napig, de még egy óráig sincs senki biztonságban imádság nélkül.

 

A cselekedetek nélkül imádkozó ember hamarosan megszűnik imádkozni is.

 
Szilárdan alapozd életed Krisztusra!
 

Vihar közeleg – az a vihar, amely mindenki hitét megpróbálja. A hívők most erősödjenek meg Krisztusban, különben bármi helytelen irányba terelheti őket.

 

Szükséges, hogy minden nap egy órát elmélkedjünk a Megváltó életéről. Vegyük át pontról pontra, képzeljünk el minden jelenetet, különösen a végsőket!

 

A gonosz elleni egyetlen védekezés módja, ha a Jézus Krisztus igazságába vetett hit által a Megváltó a szívben lakozik. Ha nincs élő kapcsolatunk Istennel, sohasem állhatunk ellen a szentségtelen hatásoknak: az önszeretetnek, a saját vágyaink kielégítésének, a bűnre való csábításnak. Lemondhatunk számos rossz szokásunkról, egy időre elhagyhatjuk Sátán társaságát, de ha nem vagyunk közösségben Istennel és nem vetjük alá magunkat akaratának percről percre, vereséget szenvedünk. Az Üdvözítővel fenntartott személyes ismeretség és folytonos közösség nélkül kiszolgáltatottak leszünk az ellenség kényénekkedvének, és végül az ő parancsainak engedelmeskedünk.

 

Krisztus és keresztje legyen elmélkedésünk, beszélgetésünk és legörömtelibb érzéseink tárgya

A Szentlélek átformáló ereje
 

Sohasem ismeri meg az emberi szív a boldogságot, ha nem rendeli alá magát a Szentlélek átalakító hatásának. A megújuló személyiséget a Lélek Jézus mintájára formálja át. Befolyása nyomán az Istennel szembeni ellenségeskedést felváltja a hit és szeretet, a büszkeség alázattá alakul. Befogadjuk az igazság szépségét, és a jellem kiválósá­gáért és tökéletességéért Krisztust tiszteljük.

 

Nincs a természetünknek olyan ösztöne, olyan szellemi adottságunk vagy szívbeli indítékunk, amelynek ne kellene percről percre Isten Lelkének ellenőrzése alatt állnia.

 

A Szentlélek megvilágítja a bennünket körülvevő sötétséget, felvilágosít tudatlanságunkban, és segítségünkre van szükségleteinkben. Az értelemnek ugyanakkor állandóan, teljes igyekezettel kell keresnie Istent. Ha beengedjük a világiasságot, ha már nem vágyakozunk az imádkozásra, ha nem érzünk késztetést beszélgetni a bölcsesség és erő forrásával, a Lélek nem marad velünk.

 
A bibliatanulmányozás szükségessége
 

Egyetlen megújult szív sem tartható jó állapotban az Ige sójának naponkénti használata nélkül. Az isteni kegyelmet minden nap el kell nyerni, különben elvész a megtért állapot.

 

Isten Igéjében alapozd meg hitedet! Erősen ragadd meg az igazság élő bizonyítékát! Vesd Jézus Krisztusba, a személyes Megváltódba hitedet! Ő volt és Ő marad a mi örökkévaló kősziklánk.

 

A keresztényeknek most kell előkészületeket tenniük azokra az eseményekre, amelyek rövidesen mindent elsöprő meglepetésként zúdulnak a világra. A Biblia szorgalmas tanulmányozásával, valamint az életük és a parancsolatok közötti összhang megteremtésével készülhetnek fel erre az időre.

 

Akik felvértezték értelmüket a Szentírás igazságaival, azok majd állhatatosan kitartanak az utolsó nagy küzdelemben.

 

Csak akik szorgalmasan tanulmányozták az Igét, és szeretik az igazságot, lesznek felvértezve az egész világot foglyul ejtő hatalmas csalással szemben.

 

Népünknek meg kell értenie Isten jövendöléseit; szükséges a kinyilatkoztatott igazság alapelveinek rendszerezett ismerete, amely alkalmassá tesz arra, ami e földre jön, és megóv attól, hogy a tanítások mindenféle szele ide-oda sodorjon.

 
Bibliai igék emlékezetből
 

Minden nap többször is szánjunk drága pillanatokat imára és az Írás tanulmányozására – akkor is, ha azok csupán egyetlen bibliavers vagy szövegrészlet megtanulásával telnek, ami által lelkileg életben maradunk.

 

Isten drága Igéje a mérce azoknak a fiataloknak, akik a menny Királyához hűségesek. Tanulmányozzák hát az Írásokat! Memorizálják egyik igét a másik után, és ismerjék meg, mit mondott az Úr!

 

Építs falat magad körül az Írásból, és meglátod, hogy a világ nem tudja lerombolni azt! Rögzítsd az igéket emlékezetedben, és azonnal utasítsd vissza Sátánt, amikor megjelenik kísértéseivel: „Meg van írva!” Urunk is így találkozott az ördöggel, és képessé lett az ellenállásra.

 

Vésd jól az emlékezetedbe Krisztus drága szavait! Az ezüstnél és az aranynál is sokkal értékesebbek

 

Tarts egy zsebbibliát magadnál munka közben, és használj ki minden alkalmat, amikor drága ígéreteit megtanulhatod!

 

Lesz idő, amikor sokakat megfosztanak az írott Igétől. De ha az igehelyek az emlékezetedbe is bele vannak nyomtatva, senki sem veheti el tőled 

 

Tanulmányozd Isten szavát! Drága ígéreteit vésd úgy emlékezetedbe, hogy amikor megfosztanak minket Bibliánktól, akkor is birtokában maradhassunk az Igének!

 
Isten népének horgonya
 

Az utolsó napokban kötelességünk megbizonyosodni az első, második és harmadik angyal üzenetének teljes értelméről. Minden tevékenységünk álljon összhangban Isten szavával! A Jelenések könyvének 14. része a 6. verstől kezdődően a fejezet végéig egyesíti és feltárja az első, a második és a harmadik angyal üzenetét.

A harmadik angyal által közvetített üzenetet elfogadók közül sokan nem szereztek előzőleg tapasztalatot a két első kinyilatkoztatással kapcsolatban. Sátán ezt megértette, és rajtuk tartja gonosz szemét, hogy legyőzze őket; a harmadik angyal azonban a szentek szentje felé irányítja őket, és azok, akiknek volt már tapasztalatuk a korábbi üzenetekkel, megmutatja nekik a mennyei szentély felé vezető utat. Sokan meglátják az igazság tökéletes láncolatát az angyali üzenetekben, és boldogan fogadják azokat a maguk sorrendjében, és hit által követik Jézus Krisztust a mennyei szentélybe. Ezeket az üzeneteket mint horgonyt mutatták be nekem, Isten népe horgonyát. Akik megértik és elfogadják, azok biztonságban lesznek Sátán sokrétű csalá­saival szemben, amelyek így nem sodorják el őket. 

 
Isten ígéreteibe vetett hit
 

Aki úgy véli, jogában áll megkérdőjelezni Ura szavát, és kételkedik mindenben, ahol a legkisebb lehetőség is nyílik a hitetlenségre, az úgy érzi majd, hogy óriási küzdelmet követel tőle a hit megtartása, amikor eljön a nyomorúság. A hitetlenségben nevelkedett értelem megkötöző hatását szinte lehetetlen lesz legyőzni, mert ennek következtében a lélek Sátán kelepcéjében vergődik, és nincs ereje szétszakítani a félelmetes hálót, amely egyre szorosabban fonódik köré.

 

A kétkedés álláspontját választva az ember Sátán erőit hívja segítségül. Egy hitetlenül felnőtt ember számára az egyetlen reménység abban rejlik, ha Megváltójára borul, és gyermeki módon alárendeli akaratát és útjait Krisztusnak, hogy kiszabadulhasson a sötétségből az Ő csodálatos világosságára. Az embernek nincs hatalma magát megszabadítani Sátán csapdájából. Aki kétkedésre, mindennek a megkérdőjelezésére és kritizálásra neveli magát, az csak a hitetlenségben erősödik meg (Ms, 1895, 3. o.). {LDE 69.1}   

 
Felkészülés a próbára
 

Jézus Krisztus szolgái ne készüljenek előre a védőbeszéddel, ha majd hitük miatt bíróság elé idézik őket. Nap nap utáni készülődésük folyamán halmozzák fel szívükben Isten Igéjének értékes igazságait, táplálkozzanak az Üdvözítő tanításaival, és imával erősítsék hitüket. Így amikor elérkezik a tárgyalás napja, a Szentlélek éppen azokat az igazságokat fogja emlékezetükbe idézni, amelyek megérintik az őket hallgatók szívét. Isten a szükséges pillanatban eszükbe juttatja a Szentírás szorgalmas kutatása által szerzett ismeretet (CSW, 1900, 40–41. o.). {LDE 69.2}   

 

Amikor a bírósági tárgyalás ideje eljön, sokan azok közül, akik most másoknak prédikálnak, majd úgy találják, hogy nagyon sokszor nem tudnak kielégítő magyarázatot adni a korábban átgondolt és felvállalt álláspontokra. Nem ismerik fel súlyos tudatlanságukat, amíg ez a próba el nem érkezik. Az egyház soraiból többen is adottnak tekintik azt, hogy megérthetik, amit hisznek; de a vita elmérgesedéséig nem ismerik saját gyengeségüket. Ha elkülönítik őket a hittestvéreiktől, és magányosan kényszerülnek megállásra és meggyőződésük kifejtésére, akkor lepődnek meg, milyen zavarosan is látják azokat az eszméket, amelyeket valaha igazságként fogadtak el.

 
Az erkölcsi képességek fegyelmezése
 

Az már jó eredménynek számít, ha rendelkezünk hitünk indoklásának képességével, de ha az igazság ennél nem hatol mélyebbre, bizony a lelket soha nem lehet megváltani. Minden erkölcsi szennyeződéstől meg kell tisztítani a szívet

Kevesen látják be, hogy kötelességünk a gondolatok és a képzelet korlátozása és szabályozása. Nehéz a fegyelmezetlen elmét hasznos célokra irányítani és ezeknél marasztalni. Ha az ember nem köti le kellőképpen a gondolatait, hite nem tud fejlődni. Az elmét szent és örökkévaló dolgokkal kell foglalkoztatni, különben a felületes és jelentéktelen gondolatokat fogja kedvelni. Fegyelmezzük mind a szellemi, mind az erkölcsi erőt, és azok a gyakorlás által egyre erősödnek és tökéletesednek majd.

 

Nagy szükségünk van a tiszta, fegyelmezett gondolatok ápolására magunkban, és erősödjünk az erkölcsi képességek terén az alsóbbrendű és a testi képességek helyett. Segítsen Isten megszabadulni mértéktelen étvágyunktól!

 
Énók példája
 

Énók a mennybe ragadtatása előtt 300 éven keresztül járt Istennel, noha a világ állapota akkor sem kedvezett jobban a keresztény jellem tökéletesítésének, mint napjainkban. De hogyan járt Énók Istennel? Hozzászoktatta értelmét és szívét ahhoz, hogy állandóan érezze: a Mindenható jelenlétében van, és amikor tanácstalanság gyötörte, imái a megtartásért mennyei Urához szálltak.

 

Soha nem lépett olyan útra, amellyel megbántotta volna Istenét. Állandóan maga előtt látta őt. Így imádkozott: „Taníts engem utadra, hogy nehogy vétkezzek valamiben! Mi volna kedves előtted? Mit kell tennem, hogy tiszteljelek téged?” Így alakította állandóan útjait és tetteit a Teremtő parancsolatainak megfelelően, miközben bizalma töretlen és tökéletes volt mennyei Atyja iránt, és tudta, megsegíti őt. Önmagát megtagadva mindent az Örökkévaló akarata alá rendelt.  

 

Énók azoknak az előképe, akik – Krisztus eljövetelekor a földön élők közül – a mennybe ragadtatnak anélkül, hogy halált látnának.

 

Énóknak ugyanúgy voltak kísértései, mint nekünk; az őt körülvevő társadalom sem volt barátságosabb az igazság iránt, mint amely bennünket körülvesz. A belélegzett levegő ugyanúgy bűnnel és romlottsággal telt meg, mint manapság, ő mégis szent életet élt. A saját korára jellemző bűnöktől makulátlanul mentes volt. Mi is így maradhatunk tiszták és romlatlanok.

 
Isten áldásai
 

Visszatekintve eddigi történelmünkre, és figyelembe véve minden lépést, amivel előbbre jutottunk egészen jelen állapotunkig, csak annyit mondhatok: dicsőség Istennek! Amikor látom, mit tett az Úr, szívem csodálattal és bizalommal telik meg a minket vezető Krisztus iránt. Semmit sem kell félnünk a jövőtől, kivéve, ha elfeledkezünk az útról, amelyen eddig irányított bennünket az Úr, és az eddig eltelt évezredek során nekünk adott tanításairól.

 
A komoly elmélkedés ideje
 

Most van itt az idő, amikor a komoly elmélkedés segítséget jelent az istenfélőknek, és a személyes meggyőződés létfontosságú lesz. Meg kell kérdezni magunktól: „Mi vagyok én? Mi a feladatom és küldetésem ebben az időben? Melyik oldalon dolgozom, Krisztus vagy az ellenség oldalán?” Minden lélek alázza meg magát Isten előtt, mert bizonyos, hogy a nagy engesztelési nap idejét éljük! Sokak ügye éppen most kerül Isten elé visszamenőleges vizsgálatra, és csupán egy kevés ideig kell nyugodniuk sírjaikban. Hitvallásod nem lesz biztosíték azon a napon, de a szereteted és hited minősége azonban igen. Sikerült-e megtisztítani minden szennytől a lelked templomát? Bűneimet bevallottam és megbántam Isten előtt, hogy ki lehessen azokat törölni? Nem ítélem meg magam túlságosan felszínesen? Vajon kész vagyok minden áldozatra Krisztus ismeretének gazdagsá­gáért? Érzem-e minden pillanatban, hogy nem a magamé vagyok, hanem Jézus Krisztus tulajdona, hogy szolgálatom Istent illeti, akié vagyok?

 

Kérdezzük meg magunkat! „Miért élünk és dolgozunk? Mi lesz az eredménye életünknek?”

Tudatos élet az ítélet előtt

 

Amikor láttam, hogy városainkban az emberek ide-oda sietnek ügyeiket intézve, gondolatban feltettem a kérdést, ők vajon gondoltak-e valaha Isten napjára, amelynek már a küszöbén vagyunk. Mindannyiunknak erre az órára való tekintettel kellene élnünk, mert az hamarosan elérkezik.

Nem engedhetjük meg, hogy az ítélet napja előtt gondtalanul éljünk! Mert bár sokáig késik, mégis közel van, egészen az ajtó előtt, és nagyon siet. Az arkangyal trombitája hamarosan meglepi az élőket és felébreszti a holtakat.

 
Készen Krisztus visszajövetelére
 

Ha most nem találunk örömöt a mennyei dolgokról való elmélkedésben, ha nem érdekel Isten ismeretének keresése, ha nem gyönyörködünk Krisztus jellemének szemlélésében, ha a szentség nem vonz bennünket, akkor ezek a tények meggyőznek arról, hogy a mennyel kapcsolatos reményeink hiábavalóak. Tökéletes összhang Isten akaratával: ennek a magasztos célnak szüntelenül a keresztények szeme előtt kell lebegnie! Akkor szívesen beszélnek majd Istenről és Jézusról, valamint az üdvösség és tisztaság otthonáról, amit Krisztus készített az őt szeretőknek. Az apostol úgy mutatja be azt, amikor valaki ezekről elmélkedik, és a lelke gyönyörködik Isten áldott ígéreteiben, hogy ez „a jövendő világ erőinek” megízlelése.

 

Ha Istennel rendezett a kapcsolatod ma, összhangban lennél a Megváltóval is, ha ma jönne el?

 

Ellen G. White - A maradék lelki élete

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 320
Heti: 776
Havi: 3 053
Össz.: 504 942

Látogatottság növelés
Oldal: MARADÉK
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »