LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Jelenések könyve: A globalizáció

"A bűn világában emberi eszközökkel egységet létrehozni a lehető legveszélyesebb dolog... Miért?
Hogyan lehetne egységesítés révén megszüntetni azt a rengeteg rosszat?

Nagyon vigyázni kell azzal, hogy az egység az nem önmagában pozitív dolog, hanem attól függ, hogy milyen tartalommal töltjük meg.

A Biblia szerint kétféle egység van.

Az egyik egységimages-10-1, ami az igazságnak van alávetve, tehát van az igazság, és az igazságban való egység. Ezért imádkozott Jézus János evangéliuma 17. fejezete szerint a főpapi imájában. Az igazán közösen gondolkozó, közös hittel rendelkező emberek közötti egység. Van az igazság, ha az igazságot mindenki megismeri, és elfogadja, ilyen emberek között létrejöhet az egység. Az igazságnak van alárendelve az egység.

A másikfajta egység az, amikor az egységnek van alárendelve az igazság.

Igazságnak alárendelt egység, vagy egységnek alárendelt igazság? A Biblia az előzőt tanítja. És ezért mondta Jézus azt, hogyha ketten vagy hárman egybegyűlnek az ő nevében, ő már két-három ember között ilyen egységet létesít, de nem több között. Nem több között. Sajnos a világunk annyira rossz állapotban van, hogy örülni lehet két-három ember közötti egységnek, de hogy milliókat egyesítsenek? Milliárdnyi embertömegeket egyesítenek?

Platón ajánlotta fel Siracusában szolgálatait az ottani királynak,
hogy ne a király irányítsa az országot, ne a kereskedők, ne a
pénzemberek, hanem a bölcsek.

Szegény Platón alig tudta kihúzni a lábát, majdnem ott halt meg ebben a nagyszabású törekvésben. Mindig voltak ilyen törekvések a történelmünkben, hogy egységesíteni, egységesíteni, és megszüntetni mindazt a rosszat, amitől nyög és sóhajtozik az emberiség. A bűn világában, az önzés világában felülről egységet létrehozni, ez olyan veszélyes dolog, aminél nem veszélyesebb dolog tüzet gyújtani a szénakazal mellett.

Nem a gazdasági, társadalmi, kulturális egység itt a fontos, hanem egyszer majd kibújik a szög a zsákból, már most is eléggé mocorog, de egyszer majd nyilvánvalóan kibukik, hogy itt eszmei dolgok összeütközése fog bekövetkezni, és itt a vallás, a HAMIS vallás és az IGAZ vallás nagy küzdelme lesz majd a tét ezeknek az egység törekvéseknek az előre haladtával.

A Biblia is csak igazságban való egységet tud hirdetni.

A hamisságban való egység az nem az Isten műve. Még akkor sem, ha az a vallás égisze alatt zajlik. És ezért korunknak egy félelmetes jellegzetessége ez, egyedül a Biblia leplezi le ezt a jellegzetességet."

(Dr.Reisinger János)

Hallgassátok meg, szemléltető gondolatok:
Jelenések könyve: A globalizáció
https://www.youtube.com/watch?time_continue=156&v=rPZ82kTzQaM
-

Lélek-barát szövetség fényképe.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 337
Heti: 1 055
Havi: 3 332
Össz.: 505 221

Látogatottság növelés
Oldal: GLOBALIZÁCIÓ
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »