LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

AZ EMBERI TÖRTÉNELEM VÉGKIFEJLETÉNEK "menetrendje"

 

Mit mond a Biblia?

Így vázolható fel, amit Jézus erről mondott profetikus beszédében:

Globális háborús konfliktus, amikor "nemzet támad nemzet ellen, s ország ország ellen", és "éhségek, járványok, földindulások" a kísérőjelenségei. Mindez azt a félelmet kelti, hogy itt a vég. Jézus azonban kijelentette: "Meg ne rémüljetek, mert mindezeknek meg kell lenniük, de ez még nem a vég... (hanem) a vajúdási fájdalmak kezdete." (Mt.24,6-8)

Miután a félelmetes háborús helyzet lecsitul, más síkon alakul ki konfliktus, mivel az embereket érthető módon foglalkoztatja, hogy mi volt az, ami volt, és mi az, ami várható ezután. Egyfelől "sok hamis próféta támad, akik sokakat elhitetnek", másfelől "Isten országának ez az evangéliuma (az eredeti hiteles evangélium, amit Jézus tanított) hirdettetik az egész földön, bizonyságul minden népnek" (Mt 24,9-14)

A történelem ezután beletorkollik egy szinte elképzelhetetlenül tragikus időszakba: "Akkor nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a világ kezdete óta... Ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg, de ???? a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok." (Mt 24,21-22)

Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után" jön a szabadítás: " feltetszik az Emberfiának jele az égen, és akkor sír a föld minden népe." (Mt 24,29-30)

(Vankó Zsuzsa - "Hajnalcsillag" a jövő horizontján c. )

 

 

Mi lehet tehát a reménység az ijesztő realítások ellenére?

Először is az, hogy a sötétség után eljön a hajnal, az isteni szabadítás, és vele egy új kezdet. Sokatmondó, tömör ígéret szól erről: "Új eget, új földet várunk az Ő igérete szerint, amelyben igazság lakozik." (2Pét ,13)

Másodszor, a Hajnalcsillag az éjszaka óráin át, egészen a hajnal feljöveteléig ott van az égen. E hasonlat értelmében nem maradnak magukra a sötétben azok, akik bíznak a tragikus időszakra adott bátorító üzenetekben.

Egy ezek közül példaképpen, a Megváltó ígérete: "mivel megtartottad az én állhatatosságra intő beszédemet, én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, amely a egész világra eljön, és megpróbálja e föld lakosait." (Jel.3,10)

Harmadszor, nem jöhet el a vég addig (Isten gondoskodik a pusztító "szelek visszatartásáról" - Jel 7,1-3) amíg nem ér el mindenkit egy utolsó tiszta, világos evangéliumhirdetés, amely mindenkinek felkínálja a menedéket. Idéztük már előzőleg Jézus kijelentését: "Isten orszgáának ez az evangéliuma hirdettetik az egész földön, bizonyságul minden népnek." Ezt a megjegyzést fűzte Jézus még ehhez: És akkor (nem előbb!) eljön a vég." (Mt 24,14) Hasonlóképpen olvasható a Biblia utolsó könyvében is, hogy mielőtt "eljönne az Emberfia az ég felhőin", "a föld lakosainak hirdettetik az örökkévaló evangélium, minden nemzetnek, ágazatnak, nyelvnek és népnek." (Jel.14,14.6)

Jézus visszajövetelére vonatkozó ígéret tehát egyértelműen örömhír. Nem szabad összekeverni, egybemosni a megelőző súlyos válsággal, a nyomorúságokkal, amelyek a határtalanul eláradó emberi önzés következményei. A "Hajnalcsillagként" megjelenő Megváltó viszont segítséget hoz, érkezése leirhatatlan felszabadulást, örömet jelent a túlélőknek. Reményt adó biztatásként kell tehát hangzania a róla szóló híradásnak.

(Vankó Zsuzsa - "Hajnalcsillag" a jövő horizontján c. )

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 141
Tegnapi: 337
Heti: 1 145
Havi: 3 422
Össz.: 505 311

Látogatottság növelés
Oldal: HAJNALCSILLAG
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »