LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

ISTEN IGAZSÁGOS ITÉLETE AZ Ő FIAI ÉLETÉN KERESZTÜL

Orbán Béla

http://kehilatshofar.com/5779/Shabbat/20180929-mi-boldogsag-aldas.mp3

 

 

“És megtisztítja Lévi fiait és fényessé teszi őket, mint az aranyat és ezüstöt”  Tehát: a Lévi fiai is alákerülnek, belekerülnek a tisztogató, fájdalmas nagy ítéletbe!

Isten ítélete ugyanis, melyet az elcsüggedt kegyesek óhajtanak, úgy jön el, hogy nemcsak a hitetlen világot, hanem őket, magukat a kegyeseket is éri. A hívőknek nagyon meg kell ám gondolni, amikor Isten ítéletét fölöttébb kívánják, hogy ez az ítélet elkövetkezik a világra, de nem fogja megkímélni a hívőket sem! Nem ül az Isten gyülekezete a szárazon, amíg tart a vihar és nem szemléli páholyból, vagy valami lesőlyukon, hogy miképpen bünteti Isten az istenteleneket, mert minden ítélet a kiválasztottakat is éri. Amikor éheznek az istentelenek, éheznek a hívők is. Ha fáznak az istentelenek, reszketnek a hívők is. Isten az Ő ítéletének záporát nemcsak a világ gonosz helyeire hullatja, hanem a kegyesek házára és templomaira is. Amikor az Isten a történelem folyamán meg-megítéli e világ felgyülemlett gonoszságát, akkor a hívőknek mindig a legutoljára van alkalmuk tapsolni. Mindenkire nézve igaz az, ami meg van írva, hogy “Rettenetes dolog az élőIstennek kezébe esni.” Zsid10,31

 

A próféta még tovább megy egy lépéssel és visszafordítja az ítéletvárást a kegyesekre. Mintha azt mondaná: Te, aki a gonosz világ megítélését sürgeted, vigyázz, mert az ítélet elsősorban temiattad jön! Eljön az ítéletnek Istene, és leül mint ötvös vagy ezüsttisztogató és megtisztítja nem a hitetlen világot, amely pedig a kegyesek szerint annyira megérett már a tisztogatásra, hanem: a Lévi fiait. Tehát éppen a kegyeseket, akik sürgették az ítéletet, és fényessé teszi őket, mint az aranyat és ezüstöt! És most a próféta ugyanazokat a bűnöket, amelyeket a kegyesek előbb a hitetlen világról mondottak, most tükör gyanánt elébük állítja, mint saját vétkeiket.

Nézzétek csak meg a világ gonoszságában magatokat: hitetlen ez a világ? Hát ti az úgynevezett hívők? Parázna ez a világ? Hát ti az úgynevezett szentek? Gyűlölködőés bosszúálló ez a világ? Hát ti az isteni megbocsátás titkának ismerői? Igazságtalan ez a világ? Kegyetlen ez a világ? Hát ti, a kegyesek? Ha valaki úgy látja, hogy itt tisztogatásra van szükség, az ítélet tüze kell ide, akkor éppen a Lévi fiainál, a kegyeseknél, a panaszkodóknál, nálatok szükséges ez! Hol van az Isten ítélete ebben a világban? kérded türelmetlenül, mert szenvedsz e világ gonoszsága miatt. Nos, lásd meg hát: rajtad van, téged ítél meg az Úr, téged, aki kérded, hogy meddig tűri még az Úr a világ gonoszságát? Mi más lehet ennek az ítéletnek az értelme, mint az, hogy te a tűzben megolvasztassál, azután megmosva és megtisztulva kerüljél ki belőle? Ez a megtisztulás akkor fog megtörténni, ha te, a Krisztus tanítványa, megcsendesedsz és beismered, hogy nem a világ szorul elsősorban megtisztulásra, hanem éppen téged, meg engem, az egyházat, Lévi fiait kell megtisztítani.

Ha többé már nem dacosan, hanem azzal az alázattal és bűnbánattal kérded: “Hol van az ítéletnek Istene?” akkor megláthatod ott, a golgotai kereszten, ahol a nagy ítélet már megtörtént, ahol a nagy olvasztás és tisztítás, a nagy megmosatás Krisztus vére által végbemegy. Ott van az Isten, Aki önmagára veszi az ítéletet, a te elítéltetésedet. Azon az egyetlen helyen, a Golgotán, a megfeszített Jézus Krisztus személyében nem ítélet Istene többé az Isten, hanem a te számodra is a végtelen és feltétlen kegyelem Istene!

 

Isten szolgái vagyunk vagy Isten fiai ?

Ne csaljuk meg magunkat, mert Isten a szívek vizsgálója! Ha csak szolgák vagyunk, nem adtuk át a szívünket Istennek, nem vagyunk Isten fiai.

Kik az Isten fiai?

"Akiket pedig Isten Lelke (szíve) vezérel, azok Isten fiai." Róma 8,1-17

Minél hamarabb adjuk át szívünket Istennek, míg erő, öröm, és vidám kedv a mienk. Ne csak életünk végén adjuk oda, ami még megmaradt, miután mindent eltékozoltunk ...

Ahhoz, hogy valaki Isten gyermeke legyen, ahhoz Istennek döntenie kellett. Senki és semmi Istent nem kényszerítette arra, hogy eldöntse: némelyeket fiává fogad. Ezt az Ő örökkévaló szeretete diktálta. Ezt az Ő irgalmas kegyelme munkálta benne, hogy Jézusért fiáváfogad bennünket.Jézusért, egyetlen Fiáért, aki az Ő örök természet szerint való Fia, bennünket kegyelemből gyermekévé fogad. Vagyis ennek az igének az örömhíre, hogy el lehet jutni bármilyen állapotból (szolgaság, rabszolgaság) a fiúság állapotába. Mert ez egy állapot, ez egy jogállás. Azt mondja az ige: hogy Isten eldöntötte, hogy bennünket fiává fogad. Ez egy helyzet, ez egy jogállás.

 

Kik vagyunk?

https://igemellett.blog.hu/2016/10/04/_14_akiket_pedig_isten_lelke_vezerel_azok_isten_fiai_roma_8_1https://igemellett.blog.hu/2016/10/04/_14_akiket_pedig_isten_lelke_vezerel_azok_isten_fiai_roma_8_1

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 213
Heti: 557
Havi: 2 055
Össz.: 503 944

Látogatottság növelés
Oldal: IGAZSÁG ÍTÉL
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »