LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Földi felvirágzás – Gyors pusztulás

 

Világi tekintetben állandó felvirágzást figyelhettek meg. Az emberek túlságosan is buzgón törekszenek a földi dolgok feljavítására, a jólétre. Minden gondolatuk a földi dolgokra irányul, az életviszonyaik javításának mindent alárendelnek. Szellemileg tekintve ez állandó visszalépés, mert állandóan Istentől elfelé törekszenek, elvesztik beléje vetett hitüket, és ezzel minden vele való kapcsolatukat. Ez annyit jelent, hogy Isten ellenfele veszi birtokba őket, a világi emberek között nagy a sikerük - csak arra az országra figyelnek, és ezért csak neki engedelmeskednek.

Földi jólét, megtiszteltetés, hírnév - ezek az ember céljai. Szellemi célt nem ismernek. Szívük ürességét és sivárságát sem érzik, mert azt teljesen betölti a földi terv és gondolat. Ezt a gondolkodást csak ritkán tudja valamilyen élmény megrendíteni, vagy megváltoztatni. Az emberek ebbe a hajszába csak ritkán fáradnak bele, és ritkán keresnek valami más célt.

Ezért érinti őket keményen a sors, ezért kell erőszakkal másfelé terelni a gondolataikat. Csak amikor maguk válnak képtelenné, hogy sorsukon változtatni tudjanak, amikor maguknak kell küzdeni - csak akkor adott a lehetőség, hogy ráébredjenek földi életük értéktelenségére. Maguk fölött olyan hatalmat kell elismerniük, aki erősebb, mint az ő életvágyuk, és felismerteti velük saját gyöngeségüket. De minden kemény sorscsapás csak eszköz, hogy az embereket fölrázza földi életük nyugalmából. Eszköz, amit Isten a felfogás megváltoztatására használ. Ilyenkor szenvedés vagy betegség, vagy egyéb nehéz élmény által kell felismerniük a földi törekvések értelmetlenségét. Ilyenkor gondolkodni kezdenek saját hiányaikon és gyengeségeiken, amely csődöt mondott hogy úrrá legyen az ilyen csapáson. Fel kell ismerniük, hogy függőségben vannak egy magasabb hatalommal szemben.

Csak ekkor kezd megváltozni gondolkodásuk, és törekvésük is más célra irányul, mint eddig. De mindig csak egyesek lesznek, akik visszafordulnak életútjukról - akik elszakadnak a világi törekvésektől, és akiket már nem téveszt meg, hogy a világ felvirágzik és sikeres.

Viszont a világi sikerek mindig nagyobb csodálkozást keltenek - és ez is a vég egyik jele. Mindig nagyobbak és nagyobbak lesznek a tervek, amiket kiviteleznek. De ezek mindig jobban eltérnek attól, amit Isten az embertől kíván, és aminek értéke van a túlvilágra.

Ahol a földi anyagé az elsőbbség, ott részes fél az ellenfelem is. Mert AZOK tartoznak hozzá, akik az anyag után vadásznak, és folyton az anyagi jólétre vonatkozó terveket kivitelezik. Ezek az emberek készségesen szolgálják ellenfelemet, és mindig jobban láncolódnak az anyaghoz, így későbbi sorsukat is meghatározzák. Mert ha láttok is felvirágzást és haladást - csak rövid ideig örülhettek neki, mert hamarosan megsemmisül, és ti elvesztitek minden javatokat, amit anyagiakban szereztetek. Isten be akarja bizonyítani, mennyire múlandó minden, és mennyire értéktelen, ami gondolataitokat foglalkoztatja.

Azért akik már jó úton vannak, ne engedjék megtéveszteni magukat. Gondolataitok ne jussanak tévútra, amikor azt hiszitek, a Föld még sokáig fennmarad, hiszen annyi emberi terv vár még megvalósulásra, melyek mind világi haladást, és magas életszínvonalat jelentenek.

Minden a földi utakon halad, és hamarabb véget ér, mint gondolnátok. Az emberek olyan életviszonyok közé kerülnek, amit elképzelni nem tudtok. Mert az isteni közbenyúlás a természeti erők által olyan változást teremt, amihez az embereknek alkalmazkodniuk kell. De erre csak akkor lesznek képesek, ha kapcsolatban állnak Istennel, és erőt kérnek tőle. Ezt biztosan meg is kapják, mert mindenki segítséget kap, aki az utat megtalálja hozzám - és járja is.

Csak ekkor ismeritek fel, mennyire mulandó dolog az anyag. Jó annak, aki ebből levonja a következtetést, aki el tud szakadni az anyagiaktól, és csak szellemi javak elérésére törekszik. Átadja magát Istennek, és Isten minden szükségen átvezeti, tőle állandóan áldást és támogatást várhat.

forrás:

BERTHA DUDDE - A katasztrófa lefolyása c. írásból

http://mutat.net/?http://www.berthadudde.hu/HTML/akatasztrofaj.htm

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 98
Tegnapi: 66
Heti: 164
Havi: 2 441
Össz.: 504 330

Látogatottság növelés
Oldal: FELVIRÁGZÁS
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »