LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

   ÍGÉRETEK ÉS ÖRÖKSÉG

GUTI TÜNDE

 

Talán nincs is ennél lelkesítőbb téma a keresztyének számára, mint hogy kik lettünk Krisztusban, az újjászületés által. A sorozatos intések után, ma ezt helyezte a szívemre az Úr. „Bátorítván egymást… mert ama nap elközelget.” Zsidók 10:25.

Kié az ígéret? Jó, ha tisztázzuk a kérdést, mert manapság már olyan hírek is keringenek, hogy minden emberé, mivel „mindenki Isten gyermeke”. Ha ez igaz lenne, nem mondta volna Jézus a képmutató farizeusoknak, hogy ők az ördög atyától valók, és miért figyelmeztette volna az engedetleneket Isten haragjával?

Azok Isten gyermekei, akik az Ige által fogantak meg. (I. Péter 1:23.) Akikben ott van a szívükbe vetett szent Mag, a bensőjükbe beírt élő Törvény (Róma 8:4.), azaz maga Krisztus. Isten gyermekei a Szentlélek által új teremtéssé lettek Krisztusban, és a bennük felnövekvő élet az maga Jézus, az Igazság. (János 14:6.)

Azoké tehát Isten ígérete, akik az Ő fiai. De kik az Ő fiai? Akiket Isten Lelke vezérel! (Róma 8:14.) Kiket tud vezérelni? Azokat, akik elhagyták a világi és testi gondolkodást, meghaltak a régieknek, bűneiket megbánva és elhagyva visszatértek a világosságok Atyjához. Számukra jó pásztor az Úr, ezért engednek az Igének, és a Jézus tanításaira emlékeztető, minden Igazságra elvezető Szentléleknek.

A fiak örökösök. Kimondhatatlan és felfoghatatlan mennyei dolgoknak, Isten országának várományosai, akik e földön minden próba, nehézség, kísértés ellenére is megtapasztalhatják az Úr minden értelmet meghaladó békességét, gyógyító vigasztalását, túláradó örömét, és azt az erőt, ami képessé teszi őket a bűn és a sötétség feletti győzelemre. (Fil. 4:4,7.)

A fiak harcosok, életük a jó és gonosz, a világosság és a sötétség közötti háborús zóna. Isten fegyvereivel győzhetnek, mert szemüket a célpontra szegezik, és megalkuvás nélkül haladnak előre az úton. Útjuk az Atyához vezet, és ez az út Jézus. (János 14:6.) Kizárólag ezen az úton érhetik el üdvösségüket.

A fiak Ábrahám gyermekei is, akit a hit atyjának nevez a Biblia. (Róma 4. rész) Utódai hitben járnak, és még ha elfáradnak, sem adják fel. Hűségüket, Isten iránti szeretetüket, engedelmességük hitelesíti. Ez a szeretet által munkálkodó, cselekvő hit.

A fiak hagyják, hogy az érdemtelenül kapott kegyelem tanítsa őket a szentségre, és a visszatérő, dicsőséges Jézus szüntelen várására. (Titusz 2:11-12.) Övék a boldog reménység, a hervadhatatlan koszorú, és a szentek áldott közössége a Mindenható jelenlétében. Hallgatnak a testvéri intésre, és készek a változásra, növekedésre. (Zsidók 12:6.)

De a fiak az elutasítottak, kigúnyoltak, arcul ütöttek, megrágalmazottak és üldözöttek is, MERT ők gyűlölik a hazugságot, szenvedélyesen ragaszkodnak a hamisítatlan Igazsághoz, és nem hagyják földre esni az Örökkévaló Igéjét. Szívükbe zárják Isten beszédét, hogy ne vétkezzenek ellene (Zsoltárok 119:11.), és ha egy kilátástalan vagy nyomasztó helyzetben félelem és szorongattatás környékezi meg őket, hit által megadatik számukra, hogy lelki szemeikkel láthassák a mennyei ígéreteket, még ha e földön nem is kapják meg azt.

A fiak szabadok, akiket az Igazság tett szabaddá. (János 8:37.) A szabaddá tevő Igazság pedig a megszentelő Ige, azaz Jézus. (János 1:14, 17:17.) Szabadok az esetleges külső bilincsek ellenére is. Szabadok, győztesek és szentek az Egyszülött Fiú kereszthalála által, ezért minden igyekezetükkel arra törekednek, hogy szabályszerűen megfussák a pályát. (Fil. 3:14.)

A fiak békességre igyekeznek (Máté 5:9.), szeretik testvéreiket, mert ők is ugyanannak az Atyának a gyermekei. Támogatják, és ha kell, megdorgálják egymást. Megtanulják Jézus szelídségét, alázatosságát, irgalmát, és a részükre előre elkészített jó cselekedetekben járnak, mint akik arra rendeltettek. (Ef. 2:10.)

A fiak „idegenek” e földön: Isten számára elkülönített emberek. Nem asszimilálódnak, nem hagyják befolyásolni magukat az istentelenséggel, sőt gyötrődnek lelkükben a világ gonoszsága miatt (II. Péter 2:7.) Mégsem magányosak, mert Mesterük megígérte, hogy minden napon velük lesz a világ végezetéig (Máté 28:20.), és az itt töltött időszakra mindennel megajándékozta Övéit, ami az Istent imádó, tiszta, kegyes életre és az Egyház építésére való. (II. Péter 1:3.)

A fiak élete szüntelen istentisztelet, harc és szolgálat a Bárány Jézus nevének dicsőségére. (János 4:23.) Szomorkodnak az Egyház romlásán, nem fáradnak bele imádkozni érte, és dolgozni a sérült „falak” kijavításán.

A fiak között vannak hitben újszülöttek, kiskorúak és nagykorúak, sőt vének is, de mindnyájukra jellemző a folytonos növekedés, míg ki nem ábrázolódik bennük a Krisztus, a mi megtartó és üdvözítő Istenünk mennyei elhívása szerint.

A fiakat senki és semmi nem választhatja el az Isten szerelmétől (Róma 8:38-39.), mert ők Krisztus Jézusban vannak, mint ahogy a szőlővesszők élete és gyümölcstermő képessége elválaszthatatlan a szőlőtőkétől. (János 15:4.)

A fiaknak szól az ígéret:

"Isten ereje hit által meg is őriz titeket az üdvösségre, amely készen áll arra, hogy a végső időben kinyilvánuljon. Örüljetek tehát, ha esetleg kissé szomorkodtok is a sokféle kísértés miatt, hogy kipróbált hitetek, mely értékesebb a tűzpróbát kiállott veszendő aranynál, dicséretre, dicsőségre és tiszteletre méltó legyen Jézus Krisztus megjelenésekor, Őt, bár nem láttátok, szeretitek, s mivel most láthatatlanul hisztek benne, kimondhatatlan és megdicsőült örömmel örvendeztek majd, amikor eléritek hitetek célját: lelketek üdvösségét."

I. Péter 1:5-9.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 129
Heti: 236
Havi: 2 513
Össz.: 504 402

Látogatottság növelés
Oldal: ÖRÖKSÉGÜNK
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »