LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

Mi a célja az ünnepeknek?


A világ szemlélete alapján rohanás, költekezés, zabálás.

Mindenekelőtt azt vegyük észre, hogy az ünnepeket Isten rendelte. Ő rendezte úgy az életünket, hogy a munkás hétköznapok között legyen ünnep, legyenek ünnepek. És pontosan megmondta azt is, hogy mi a céljuk ezeknek az ünnepeknek. Az, hogy Isten népe az Ő tetteire emlékeztesse magát. Az, hogy Isten népe megerősödjék az Istennel és az egymással való közösségben. Tudjon örülni ennek a közösségnek. És mivel örül neki, tudja magasztalni, dicsőíteni Istenét ezért.

Ez a céljuk az ünnepeknek a Biblia tanítása szerint. Megállni, Istenre nézni, az Ő tetteit elsorolni újra és újra. S miközben elsoroljuk magunknak és egymásnak, rádöbbenünk, hogy Isten ma is cselekszik, Ő élő Úr, nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Jó dolog hozzátartozni, jó dolog az övéivel együvé tartozni. Ennek lehet örülni. Sok nyomorúságunk, gondunk, nehézségünk között is ez állandó ok az örömre, a hálaadásra, és ebből fakad az ünneplő ember és közösség Isten-dicsőítése.

Az Isten tetteit lássátok, aki bámulatos dolgokat művel a földön. És itt tényleg ilyen bámulatos dolgokat mond, mint például "... harci kocsikat éget el." Abban az időben a harci kocsikat vasból készítették. Hogy lehet azt elégetni? És hogy az Úr tetteit észrevegyétek és Őt magát komolyan tudjátok venni, ezért csendesedjetek el, és akkor felismeritek, hogy én vagyok az Isten! - mondja itt az Úr. Ebből egyenesen következik, hogy magasztalni fognak engem a népek. Ebből meg egyenesen következik, hogy Isten népének a szívében megerősödik a bizalom: "A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk."

Nekünk nagyon nagy szükségünk van arra, hogy néha kilépjünk a mindennapok taposómalmából, hogy néha leszálljunk a hétköznapok mókuskerekéről, ahol nincs megállás, mert nem hagynak az egymást követő feladatok, velünk szemben támasztott igények megállást, és feltekintsünk az Úrra, és lássuk az Ő nagy tetteit.

Erre nagyon nagy szükségünk van akkor, amikor sokszor úgy érezzük, hogy elszabadult a pokol, és sötét erők rombolnak körülöttünk, mi pedig teljesen tehetetlenül és kiszolgáltatottan csak nézni tudjuk azt. Amikor ilyen nehéz időket élünk, mint most is.

( Cseri Kálmán )

 

Miért rendelt Isten ünnepeket - Cseri Kálmán

https://www.youtube.com/watch?v=oNz2ess1PWs

 

HALOTTAK NAPJA KÖZELEDTÉVEL ...

Fontos, hogy még élünk, engedjük magunkat megtalálni, megszólítani Jézus Krisztus által, ne féljünk Őt befogadni és átvenni Tőle a legnagyobb ajándékot, bűneink teljes, örök bocsánatát és az üdvösséget, az örök életet. Akkor valóban lesz "kapacításunk" a még élő szeretteinket úgy szeretni, ahogy azt lehet. Rendezni velük kapcsolatainkat még életükben. És mikor ezt megtettük... amikor erre törekszünk, akkor nyugodt szívvel engedjük el őket, ha eljön az idejük. Tudván azt, hogy ők is hitben jártak és éltek... vagy ha nem, mi amikor csak lehetett, próbáltuk Jézushoz vezetni és szeretni őket. Hisz amikor már "késő", tehetünk mi bármit, elhalmozhatjuk a sírt virágokkal, gyertyákkal, próbálkozhatunk engeszteléssel, bocsánatkéréssel, bármivel - hisz legtöbbünknek ilyenkor ráterhelődik a mulasztása, terhei, bűnei az elhunyt személlyel kapcsolatban és ez jogos is. Itt már csak egy lehetséges, mély, őszinte bűnbánattal nem a halotthoz beszélve, hanem Jézus Krisztushoz beszélve, hittel elmondani neki ezt a terhet. Neki van egyedül ezen a földön hatalma megbocsátani a bűnöket. Nincs elég jó vallásosság, jó cselekedet, keresztény vagy bármilyen más "praktika" és vezeklés, amivel "kifizethetnénk" az Istent.

(Cseri Kálmán gondolatai alapján)

A halottak napi ünnepélyről

vhttps://www.youtube.com/watch?v=G3ed8VoPnGc

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 147
Heti: 419
Havi: 4 594
Össz.: 500 498

Látogatottság növelés
Oldal: ÜNNEPEK
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »