LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

A harc jellege

Az emberi akarat állandóan arra törekszik, hogy mindent saját céljai szolgálatába állítson. Ha azonban ez az akarat Isten és az igazság oldalára szegődik, a Lélek gyümölcsei megmutatkoznak életében.

Ha Sátán befolyásolja és alakítja az emberi akaratot, akkor azt saját céljaira használja fel. Hitetlen elméletekkel bujtogatja és lázítja az emberi szivet, hogy Isten Igéje ellen harcoljon. Állandó, kitartó igyekezettel akarja saját akaratát az emberekre rákényszeríteni, gyűlöletet, ellenségeskedést szítva Isten ellen. Ellenállásra szervezi őket a menny követelményei, intézményei és a Szentlélek működése ellen. Zászlaja alá gyüjti a gonoszság összes erőit és úgy vezeti őket a jó elleni harcra.

Küzdelem a gonosz ereje ellen!

Sátán felkavar minden gonosz ösztönt az emberi szívben, felébreszt minden szentségtelen szenvedélyt és nagyravágyást. Kijelenti: mindezt a hatalmat, tisztességet, gazdagságot és bűnös élvezeteket neked adom. Feltételei: a tiszta jellemet add fel, lelkiismeretedet szennyezd be. 

Isten felszólítja az embereket, hogy a gonosz hatalmaknak ellenálljanak. így szól: “Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek neki az ő kívánságaiban. Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek, hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek.” 

A keresztényi élet: harc. De “nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, az élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.” Az igazságnak a gonoszsággal szemben folytatott harcában csak isteni segítséggel győzhetünk. Saját véges akaratunkat alá kell rendelnünk a Végtelen akaratának, az emberi akaratnak össze kell kapcsolódnia az istenivel. így kapjuk segitségűl a Szentjeiket, minden egyes győzelem arra fog szolgálni, hogy mindjobban átváltozzunk, mignem lelkünkben kialakul Isten képmása.

A Szentlélek segedelme

Az Úr Jézus a Szentlélek által munkálkodik, mert a Szentlélek képviseli Őt e földön. A Szentlélek által adja a lelkiéletet, ébreszti a jóra való akaratot, megtisztít az erkölcsi romlottságtól s alkalmassá tesz Isten országa számára. Jézus nagy áldásokat áraszthat és gazdag ajándékokat oszthat szét az emberek között. Ő az a csodálatos tanácsadó, kinek bölcsessége és ereje végtelen, s ha tudatában vagyunk és elismerjük lelkének hatalmát s alárendeljük magunkat átformáló munkájának, akkor tökéletesnek állít bennünket Önmaga elé. Milyen magasztos gondolat ! Krisztusban “lakozik az istenségnek egész teljessége testileg”. És ti Őbenne vagytok beteljesedve.” Soha addig emberi szív boldog nem lehet, míg át nem adja magát Isten Lelke átformáló hatásának. A megújított lelket Isten Lelke formálja a mintaképhez, Jézus Krisztushoz. A Lélek befolyására az Isten iránti ellenségeskedés hitté és szeretetté alakúi át, a büszkeség pedig alázatossággá válik. Midőn e változások végbemennek, angyalok kezdenek öröménekbe és Krisztus örvend az isteni képmásra formálódó léleknek. {MYP 55.3}   

A győzelem ára

A jó és gonosz közötti harc ugyanolyan heves korunkban is, mint az Üdvözítő napjaiban volt. A mennybe vezető ösvény ma sem simább, mint akkor volt. Minden bűnt el kell hagyni. Minden melengetett önteltséget, mely lelki fejlődésünket akadályozza, le kell vetni. Vajon készen vagyunk-e lemondani saját bölcsességünkről s elfogadni Isten országát, mint gyermekek? Hajlandók vagyunk-e elállni önigazultságunktól és az emberek tetszésének keresésétől? Az örökélet jutalma végtelen érték. Készek vagyunk-e örömmel fogadni a Szentlélek segítségét, együttmunkálkodni vele? Akarunk-e küzdeni és az elnyerendő értéknek megfelelő arányú áldozatot hozni? 

forrás:

http://white-konyvtar.hu/fejezet/%C3%9CI/BIK/1989/76.221/

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 274
Tegnapi: 320
Heti: 941
Havi: 3 218
Össz.: 505 107

Látogatottság növelés
Oldal: HARC JELLEGE
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »