LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

AZ ÉG KIRÁLYNŐJE?!?

                                (A búcsújárások margójára)

 

Kezembe került, így elolvastam egy 2009-ben megjelent cikket, ami egyes dolgok merész ismertetésével és régebbi fotók közzétételével, nem kis döbbenetet, sőt háborgást váltott ki bennem.

A fotók a lovagrend beavatási szertartásán készültek, sőt az egyik kép címében ez is szerepel:      „… a Szűzanya faszobránál” – (a csíksomlyói zarándoklaton, koronázási ékszerekkel) Erről nyomban eszembe jutottak a 115. Zsoltár igeversei a fa- és kőszobrokról…

Már Izraelt is megítélte az Úr, amikor az asszonyok az ég királynőjének béleseket készítettek:

A fiak fát szedegetnek, az atyák gyújtják a tüzet, az asszonyok pedig dagasztanak, hogy az ég királynőjének béleseket készítsenek, és az idegen isteneknek italáldozatokkal áldoznak, hogy engem felingereljenek.” Jeremiás 7:18. 

„Nem tűrhette tovább az Úr gonosz tetteiteket és utálatos szokásaitokat, amelyeket követtetek. Ezért lett országotok rommá és pusztasággá, gyalázatossá és lakatlanná, amilyen az ma is!” Jer. 44:22.

S most, a XXI. században, leírják bölcselkedéseiket, nem félve Istentől!?! Idézem:

„A Magyarok Nagyasszonya – aki egyben a Világ Győzelmes Királynője, Magyarország patrónusa, minden magyarok Úrnője…, igaz védelmezője, Égi Királynője.”

(Forrás: Szent Kereszt Ökumenikus Magazin VII. évfolyam – 2009. 3. szám)

Lehet, hogy lesznek, akiknél „kiverem a biztosítékot”, de gondolkodjunk már! Félelmetes, hogyan csempészték be a köztudatba, és milyen kifinomult, alattomos módon terjesztették el újra a Nagyboldogasszony kultuszt és a Szent Korona Tant, kihasználva a társadalmi és politikai zűrzavarban megfáradt emberek bármely, jónak tűnő megoldásra való készségét, felelevenítve ezzel azt az ősi tradíciót, ami Babilon és Kánaán népeihez hasonlóan, később Isten haragjának martalékává lesz.

Tragikus, hogy a magukat vallásosnak mondók is beleesnek ebbe a misztikus csapdába! Számomra egyértelmű, hogy ez a jelenség antikrisztusi utat készít elő. Aggasztó belegondolni, hogy van olyan, karizmatikus híresség is, aki a lovagrend tagja lett. Felötlik még bennem egy fiatal anglikán püspök alakja is, ahogy egy világszerte elismert pásztorral együtt, nyilvánosan közösséget vállalt a pápával.

S mindez egy (ál)keresztyén mázba csomagolva! Ugyanis Krisztusról és az Útról beszélnek. De melyik útra és melyik Krisztusra gondolnak? Mert feltűnő, hogy Jézus nevét egyszer sem említik a cikkben. Márpedig Jézus a Krisztus! Jézus: Isten áldozati báránya!

„Nevezd nevét JÉZUSNAK, mert Ő szabadítja meg népét bűneiből!” Máté 1:21.

Az egész Nagyboldogasszony és Mária kultusz a Szent Korona Tannal, egy rendkívül magas fokon kidolgozott  csapda.

Testvéreim! Ma is szobrokat csókolgatnak, képek előtt hajlongnak, halottakhoz imádkoznak sokan, akik magukat keresztyéneknek nevezik. Elszorul a szívem, ha arra gondolok, hányan fogadták be, a megnevezett magazinban megjelentetett, Csíksomlyón vagy máshol hallatott eszméket! Hadd idézzek ismét a szóban forgó cikkből:

 

„A lovagrendek hajdanában szent kötelességüknek tekintették, hogy keressék az eltűnt szakrális királyt, újjáteremtsék a szakrális királyságot… Krisztus meghagyta apostolainak, az emberiségnek az Útra való vezetését…”

 

Ébresztő! Milyen királyságról és milyen útról beszélnek? Egyetlen út van az Élő Atya Istenhez: Jézus! Minden, ami más utat, más kaput kínál Jézus Krisztus helyett, az antikrisztusi. Pálnál olvashatjuk:

„… és az igazságtól elfordítják az ő fülüket, de a mesékhez odafordulnak.” II. Tim. 4:4.

Semmilyen, vallásos mázba burkolt, Krisztusra vagy útra hivatkozó hagyomány nem vakíthatja meg lelki szemeinket, ha ismerjük az egyedüli Igazságot!

 „A Te Igéd igazság” – imádkozta Jézus az Atyához.

(János 17:17.)

 

Kutassuk, értsük meg és zárjuk mélyen a szívünkbe Isten Igéit, hogy ezekre emlékeztetve, a Szent Lélek elvezethessen minden igazságra, és el tudjuk határolni magunkat minden hamis tanítástól!

 

forrás: Guti Tünde írása

 

Képtalálat a következőre: „vigyázz foto”

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 172
Tegnapi: 213
Heti: 704
Havi: 2 202
Össz.: 504 091

Látogatottság növelés
Oldal: ÉBREDJ NÉPEM!
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »