LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

A „MEGTÉRT” FA

 

Nyíregyházán, a Széchenyi utcában van egy figyelemre méltó fa. E fának különlegességét nem a szépsége vagy a gyümölcse adja, még csak nem is valami rendkívüli tulajdonsága, hanem a beszédes formája. Ezt a fát közvetlenül a járda mellé ültették, de ahogy nőtt, egy idő után egyenesen a fal felé vette az irányt. Mielőtt azonban elérte volna a ház falát, "gondolt egyet” és 180 fokos fordulatot véve visszakanyarodott. Így ma minden arra járó tulajdonképpen alatta jár-kel. Akik figyelmesek és nem csak az orruk elé néznek, hanem FELFELÉ is látnak, azok megláthatnak egy szemléletes példát az igazi megtérésről és elgondolkodhatnak életük, sorsuk felől. Én ezt a "megtért” fát példamutató élni akarásáért elneveztem: Márk 1,15 fának. Puszta létével, beszédes viselkedésével naponta hirdeti némán a járókelőknek élete nagy „fordulatát”, mert ha nem tért volna vissza, akkor ő bizony már rég megérett volna a kivágásra! Mi is csak így Isten felé fordulva, megtért szívvel maradhattunk ÉLETBEN!

Az Úr Jézus mondja: „Betelt az idő, és elközelített az Isten országa: térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban.” Márk evangélium 1,15

 

Nincs a földön sürgősebb feladat, mint az Istennel való kapcsolat rendezése, mert senki sem tudhatja, hogy mikor és hogyan hal meg. Nem biztos, hogy megadatik a békés öregkor és a "természetes" halál. Váratlanul vagy fiatalon is sokan meghalnak. Ha hirtelen, váratlanul jön a vég, bizony már nem lesz idő imádkozni, - felkészülni a halálra! Az, hogy ki meddig él, nem a bűnösség függvénye, hanem a kegyelemé!

 

Az Úr Jézus a legsürgősebbre figyelmeztet minket: „..ha meg nem tértek, mindnyájan ugyanúgy vesztek el.” (Lukács 13, 5) A Biblia szerint nincs nagyobb baj, mint ha valakit felkészületlenül (hitetlenül) ér a halál, mert nincs más hátra mint: „...az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, a mely megemészti az ellenszegülőket.” (Zsidók 10,27)

Isten nagy kegyelméből ma még hallhatjuk az életmentő evangéliumot, melynek világosságában el lehet gondolkodni életünk, jövőnk, sorsunk felől. Nem tudhatjuk, hogy meddig élünk, de minden pillanatban készen kell állnunk, hogy számot adjunk életünk felől? Az Úr Jézus még éppen időben figyelmeztetett minket ez igén keresztül!

Csak az igazán megtért ember lehet békességben, nyugalomban és biztonságban élete felől! A valódi megtérés Isten Szentlelkének drága ajándéka. Egyszeri esemény és örökre szól!

Az Biblia többek között így szól erről az állapotról: „…megvilágosítattak, megízlelték a mennyei ajándékokat, részesei lettek a Szentléleknek, megízlelték az Istennek jó beszédét és a jövendő világnak erőit...” (Zsidók 6,4-5)

Az üdvösség csak az Úr Jézus értünk meghozott keresztáldozatáért és a Benne vetett hit által lehetséges! A Tőle kapott kegyelem Isten ajándéka és mindörökké érvényes! „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez.” (Efezus 2,8)

 

Írta: Trencsényi László református lelkipásztor

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 209
Tegnapi: 152
Heti: 556
Havi: 2 833
Össz.: 504 722

Látogatottság növelés
Oldal: BETELT AZ IDŐ
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »