LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Isten igaz szolgáinak hét ismertetőjegye 

Zac Poonen

 

A Malachiás 2.5-6-ban Malachiás összehasonlította a kora lévitáit a régi lévitákkal. Ma pedig az Úr arra emlékeztet bennünket, hogy milyenek voltak az első apostolok: ők elhagytak mindent, hogy az Urat kövessék. “Hasonlítsátok össze magatokat velük” – mondja az Úr nekünk. Az Úr azt mondja: ”

„Szövetségem volt vele életre és békességre, és félelmül adtam azt néki és félt engemet, és megalázta magát az én nevem előtt. Igazság törvénye volt az ő szájában, és nem találtatott álnokság az ő ajkaiban; békességben és egyenességgel járt velem, és sokakat megtérített a bűnből.”  (Malachiás 2.5-6)

Figyeljük meg, hogy az 5. és a 6. versben hét minősítő tényező van, amik a régi lévitákat jellemezték – olyan jellemzők, amiknek igaznak kellene lenni Isten minden szolgájára.

  1. Tisztelték Istent.

Isten tisztelete a bölcsesség ABC-je.

  1. Tiszteletben tartották Isten nevét.

Az Úr így tanított minket imádkozni: “Szenteltessék meg a te neved.” Nagy vágy kell, hogy legyen bennünk Jézus nevének szeretetére és tiszteletére.

  1. Isten minden igazságát hirdették.

Sok igehirdető nem hirdeti Isten teljes tanácsát, mert az népszerűtlenséget okozna számukra. Ezért megalkuvóvá válnak. Egyszer meghívtak egy összejövetelre egy bizonyos helyre, ahol lettem volna az egyetlen igei szolgáló. Egy héttel az összejövetel előtt a szervezők írásban azt kérték tőlem, hogy ne beszéljek az összejövetlen a bemerítkezésről, attól félve, hogy megbántanak néhány embert. Visszaírtam nekik, hogy ebben az esetben egy másik igehirdetőt kell keresniük.  Megírtam neki, hogy nem fogadhatok el egyetlen meghívást sem, ha előre megmondják, hogy miről beszélhetek és miről nem. Az Úr szolgájaként bármiről beszélnem kell, ha azt az Úr a szívemre helyezzi.

  1. Gyűlölték a bűnt.

Nem hazudtak és csaltak. Szívből gyűlölték a bűnt.

  1. Az Úrral jártak.

Fontosnak tartották, hogy minden nap az Úrral járjanak.

  1. Becsületesen éltek.

Az életükben minden – ahogy a pénzhez viszonyultak, az egész életmódjukban, stb., – becsületesek voltak minden hátsó szándék nélkül.

  1. Sokakat megmentettek a bűntől.

Ebben a két versben egy csodálatos leírását látjuk annak, hogy milyennek kellene lenni egy igehirdetőnek.

“A papnak ajkai őrzik a tudományt, és az ő szájából törvényt várnak, mivel a Seregek Urának követe ő.”   (Malachiás 2.7).

Először oda kell mennünk az Úrhoz, és elvenni az Ő igéjét és csak azt követően menni emberekhez és átadni nekik az Uruk üzenetét. Egy küldöttnek Isten szavát kell szólnia.  Azok a léviták azonban, mint sokan ma is, letértek az Úr útjáról, megrontották az Ő szövetségét és az embereknek megbotránkozást okoznak az igehirdetésükkel (Malachiás 2.8-9).

forrás:

https://keskenyut.files.wordpress.com/2015/07/isten-szolgc3a1inak-hc3a9t-ismertetc591-jegye.pdf

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 146
Tegnapi: 152
Heti: 493
Havi: 2 770
Össz.: 504 659

Látogatottság növelés
Oldal: ISTEN SZOLGÁI
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »