LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Igaz bölcsesség

Ifjú férfiak és nők a legmagasabb világi ismereteket is elsajátíthatják s mégis tudatlanul állnak szembe azokkal a legfőbb alapelvekkel, melyek őket Isten országának polgáraivá avatják. Csupán földi, emberi tudás nem képesíthet a mennyek országára. Krisztus országának alattvalói nem az előírások és szertartások vagy könyvek alapos tanulmányozói. Jézus mondja: “Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek Téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.” (Ján. 17:3.)

Biblia és tudomány

Az írásokat minden nap tanulmányoznunk kell. Isten bölcsessége és ismerete lesz az osztályrésze annak az ifjúnak aki állandóan az Igét tanulmányozza és útjait járja. A Biblia a mi világosságunk és oktatónk. Ha az ifjú hisz abban, hogy a harmatot Isten küldte le az égből, ugyanakkor az esőt és a napfényt is, hogy a növényzetet éltessék, ha meggyőződik arról, hogy minden áldás Tőle származik és minden köszönet és hála Őt illeti meg, akkor felismeri Istent minden dolgaiban és minden nap hűségesen teljesíti kötelességét, Isten tölti be minden gondolatát.

Vannak ifjak, akik a tudományról beszélve felettébb bölcselkednek mint kellene, a maguk korlátolt felfogásával akarják Isten útjait és munkáját magyarázni, de mindez szánalmas kudarcba fullad. Az igazi tudomány és az ihletett írás tökéletes összhangban van egymással. Az áltudomány független Istentől. Nem egyéb vakmerő tudatlanságnál.  

A legnagyobb bajok egyike, amely az ismeretek megszerzésénél és a tudományos kutatásoknál felmerül, az, hogy azok, akik ilyen tudományos kutatásokkal foglalkoznak, nagyon gyakran szemük elől tévesztik a tiszta és hamisítatlan vallás isteni jellegét A világi bölcsek tudományos alapon próbálják megmagyarázni Isten Szentlelkének a szívre gyakorolt befolyását. Ha valaki elindul ebben az irányban, akkor a kételyek bonyodalmas útvesztőjébe téved. A Biblia vallása egyszerűen: a kegyesség titka. Az emberi elme képtelen teljesen megérteni és az újjá nem született szív számára egészen felfoghatatlan.

"Istentől taníttatva”

Az ifjúság nem lesz gyengeelméjű, vagy alkalmatlan azáltal, ha Isten szolgálatának szenteli magát. Sokan azt hiszik, hogy a képzettség könyvekből merített tudást jelent, pedig “a bölcsességnek kezdete az Úrnak félelme.” (Péld. 9:10.) A legfiatalabb gyermek is, aki szereti és féli az Istent, az Ő szemeiben nagyobb, mint a legtehetségesebb és legtanultabb ember, akinek közömbös az üdvösség kérdése. Ifjak, akik szívüket és életüket Istennek szentelik, a bölcsesség és a fenség forrásával lépnek összeköttetésbe. 

Ha az ifjúság a mennyei Tanítómestertől kíván tanulni, - mint ahogy Dániel tette, - tapasztalni fogja, hogy az Úr félelme valóban a bölcsesség kezdete. Ilymódon szilárd alapot vetve,- - Dánielhez hasonlóan - minden jó alkalmat és kiváltságot hasznára fordítva, a szellemi képességek legmagasabb fokára emelkedhet fel. Istennek szentelve, kegyelmének oltalma alatt és az Ő Szentlelkének serkentő befolyása által, nagyobb szellemi képességről tehet bizonyságot mint a világ emberei.

Emberi magyarázatokkal nyújtott tudományok elsajátítása téves nevelést ad. Tanulni Istentől és Jézus Krisztustól, akit Ő küldött, jelenti a Biblia tudományának elsajátítását. Akiknek szívük tiszta, látják Isten gondviselését és látják Őt az igazi nevelés minden mozzanatában. Az Ő tanítványai megérzik az Isten trónusáról feléjük sugárzó világosság első sugarát is. Mennyei közléseket nyernek azok, akik elfogadják a lelki tudás hajnalhasadását.   

Isten ismeretét minden más tudásnál felettébb kell helyezni. Ezt csakis a Szentírás kutatása által lehet megszerezni. “Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik megtartatunk, Istennek ereje. Mert meg van írva: “Elvesztem a bölcseknek bölcsességét és az értelmeseknek értelmét elvetem... Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél és az Isten erőtlensége erősebb az embereknél... Tőle vagytok pedig ti a Krisztus Jézusban aki bölcsességül lön nékünk az Istentől, igazságul, szentségül és váltságul.” (1.Kor. 1:18-31.)

Ellen G. White írása

forrás:

http://white-konyvtar.hu/fejezet/%C3%9CI/BIK/1989/76.947/

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 159
Tegnapi: 265
Heti: 726
Havi: 4 901
Össz.: 500 805

Látogatottság növelés
Oldal: IGAZ BÖLCSESSÉG
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »