LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

A Szent Szellem erejével szolgálva az Urat

 Zac Poonen

 

Egy szellemi vezető minden munkáját Isten akaratában cselekszi Isten ereje által és Isten dicsőségére. Ezért az a munka a próbák tüzén keresztül jön elő, mint az arany, az ezüst és a drágakövek (1 Kor. 3.12-15). A 2 Kor. 3.5-6-ban, Pál azt mondja, hogy sohasem válhatunk az Újszövetség szolgájává, míg Isten fel nem készít, és alkalmassá nem tesz bennünket. Attól kezdve, hogy egy szellemi vezető azzal az alkalmassággal szolgál, amit Isten adott neki, ő nem tulajdoníthat semmi érdemet a saját munkájának. Ha egy valóságos Isteni élet az, ami rajtunk keresztül árad és az áldás mások számára, akkor semmi érdemet nem tulajdoníthatunk azért magunknak, mert nem szerezhetünk érdemet valamiért, amit sohasem cselekedtünk! Például, ha süteményt hozok ide, amit valaki más sütött; szétosztom azt és mindnyájan nagyra értékelitek és azt mondjátok: „Zac testvér, ez egy fantasztikus sütemény volt”- még a büszkeség sem kísérthet meg, mert nem én sütöttem! Én csak szétosztottam, amit valaki más sütött. Ha azonban én sütöttem volna, akkor büszkévé válhatok, azt gondolva, hogy jó munkát végeztem. De hogyan szerezhetnék érdemeket valamiért, amit valaki más készített?

Ez az egyik mód, ami által megtudhatjuk, hogy amit továbbadunk másoknak az valami olyan volt, amit Isten hozott létre bennünk, vagy amit mi magunk hoztunk létre. Büszkék vagyunk a szolgálatunkra (a süteményre)? Akkor saját erőfeszítésünkkel végeztük azt a szolgálatot (süteményt)! Isten semmit sem cselekedett abban. Ha Isten hozta létre, akkor nem lehetünk büszkék rá. Gondolod, hogy Jézus tanítványainak bármi érdeme volt a kenyerek és halak miatt, amit továbbadtak a sokaságnak? Nem. Még az a fiú sem szerezhetett érdemet érte, aki odaadta az uzsonnacsomagját Jézusnak. A tanítványok csak azt osztották szét, amit Jézus létrehozott. Dicsérjük Istent azért, hogy csak a szétosztás és nem a létrehozás munkájában fáradozunk. Ezért tökéletesen nyugodtak lehetünk mindenkor. A torzulás akkor következik be, amikor nekünk kell létrehozni valamit és nem akkor, amikor csak szét kell osztani valamit! Az igaz, hogy elfáradhatunk az elosztás munkájában is, de ott nincs torzulás. Az alkalmasságunk Istentől van. Tudjuk, hogy nem hozhatunk létre magunktól semmi érdemlegeset, ezért ne is próbálkozzunk vele.

Emlékeztek, hogy minden, amit a Szent Szellem segítsége nélkül visztek véghez az emberi és nincs örök értéke. Hirdetheted az igét és sok mindent vihetsz véghez ima nélkül, Isten segítségének a keresése és a Szent Szellem ereje nélkül. Rendelkezhetsz óriási emberi képességekkel és azokkal nagyon sok mindent meg tudsz tenni. Azonban egy napon rá fogsz jönni, hogy az mind pozdorja és szalma Isten szemében.

Egy nap, miután Jézus megdorgálta és helyreigazította a farizeusokat a tanítványai odamentek hozzá és azt mondták neki:

„Tudod, hogy a farizeusok e beszédet hallván, megbotránkoztak?”

Jézus azt mondta nekik, hogy ne törődjenek a farizeusokkal, mert ők vakok vak vezetői és „minden plánta, amelyet nem az én mennyei Atyám plántált, kitépetik”. (Máté 15.12-13).

Amikor hirdeted az igét, akkor egy magot ültetsz el. Ha nem Istentől van a mag, amit elültetsz, akkor ki lesz tépve egy napon. A munkánk azonban örökké meg fog maradni, ha a Szent Szellem tesz alkalmassá bennünket arra. Ha azonban ima, Istenre való támaszkodás, a tőle való függés és az Ő Szellemének segítsége nélkül végezzük a munkánkat Istenért, akkor az bizonyára ki lesz tépve egy napon.

Sokféle keresztyén munka létezik, amihez nincs szükségünk a Szent Szellem erejére, csak elegendő pénzre és jó szervezésre. Például, ha rendeztek egy keresztyén konferenciát, az sok munkát igényel. Kell egy termet bérelni, meghívókat kell kiküldeni, szállást és étkezést kell intézni stb., stb., mindezt azonban el lehet végezni jó szervezéssel, még ha valaki nem is keresztyén. Valójában sok jobban szervezett világi konferencia van, mint a legtöbb keresztyén. Az igei szolgálat azonban az a része a keresztyén konferenciának, ami meg fog maradni az örökkévalóság számára – és azt a Szellem kenete alatt kell végezni!

Nem értékelem le a jó szervezések szükségességét. Az szükséges bármelyik konferencia sikeressége érdekében, de emlékezzünk rá, hogy csak az fog megmaradni az örökkévalóság számára, amit a Szent Szellem erejével végeztünk. Alkalmazzuk ezt a saját szolgálatunkra. Kérdezzük meg magunktól, hogy a szolgálatunk melyik részéről lehet teljes bizonyossággal elmondani, hogy az pusztán emberi erőfeszítés és emberi erőforrás eredménye. Meg fogunk lepődni az eredményen – ha becsületesek vagyunk magunkhoz.

Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyan az. Ő szembeszáll ma is azokkal a Biblia-szemináriumi professzorokkal és misszió vezetőkkel, akik élet nélküli ismeretekkel rendelkezve és a Szent Szellem kenete nélkül csupán információkat adnak tovább. Az apostolok konfrontálódtak az ilyen emberekkel a maguk idejében és nekünk is konfrontálódnunk kell velük a saját korunkban, ha a Jézus lábnyomában járunk.

Inkább járok Jézussal és konfliktusban leszek azokkal, akik emberek kedvét keresik és bosszantják az Urat. Valóban felkészültem rá, hogy konfliktusban legyek az egész világgal, ha szükséges; ha ez az ára annak, amit meg kell fizetnem, ha Isten úgy akarja. Ha embereknek igyekeznék tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék. (Gal. 1.10). Járjunk tehát a szolgálatunkban Istentől való függőségben, mindig vágyva rá, hogy a Szent Szellem kenete megnyugodjon rajtunk.

 

forrás:

https://keskenyut.files.wordpress.com/2015/07/a-szent-szellem-erejc3a9vel-szolgc3a1lni-az-urat.pdf

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 94
Tegnapi: 320
Heti: 761
Havi: 3 038
Össz.: 504 927

Látogatottság növelés
Oldal: SZENT SZELLEM
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »