LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

IGAZI PRÓFÉTÁK
 
 
Kik az igazi próféták?
 
Akik isteni irgalommal vigasztalnak és építenek, másrészt leleplezik a bűnt, és ha kell, a vallási vezetők gonosz dolgai ellen nyíltan fellépnek, beszélnek a valóságról, harcolnak a tisztaságért, a szentségért.
Az igazi próféták szentségben és tisztaságban járnak.
Az igazi próféták a szentségért harcolnak, a bűnnel konfrontálódnak, a szellemi megítélést tisztán, egyértelműen képviselik. Leleplezik az álapostolokat, hamis prófétákat, hamis tanítókat, hűtlen pásztorokat.
Az igaz próféták nem uralkodnak, hanem igazságban, igazságosságban és szeretetben járnak.
Az igazi próféták Istentől szólnak, és a kijelentéseik kivétel nélkül beteljesednek, mert kinyilatkoztatásuk Istentől van, és ismerik az időket.
Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból. Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó: hanema Szent Szellemtől indíttatva szólottakaz Istennek szent emberei.” II. Péter 1, 20.
Az igazi próféták csak Istenre figyelnek, konkrét látásuk van a helyi gyülekezetre nézve,kivezetik a gyülekezetet szorult helyzetéből(cél, jövő.).”Mert semmit sem cselekszik az én Uram, az Úr, míg ki nem jelenti titkát az ő szolgáinak, a prófétáknak.” Ám. 3, 7.
Mikor nincs mennyei látás, a nép elvadul.” (szétszéled) Péld. 29, 18.
 
Derek Prince, aki részletesen foglalkozik a fenti témákkal, így tanít erről:
 
Hiszem, hogy ha egy igazi próféta jön a gyülekezetedbe, az első dolog, amire fel fog szólítani, az a bűnbánat, a megtérés lesz.Krisztus teste nagy részének bűnbánatra van szüksége. Isten sohanem használ üres szavakat, soha nem mond olyasmit, amit ne gondolna komolyan. Nekünk pedig igyekeznünk kell Istenhez hasonlónak lenni. Hadd mondjak még egy dolgot a hamis prófétával kapcsolatban. Tudjátok, mit mond róla a Biblia?Meg kell halnia. Mi lenne, ha ezek az elvek ma is működnének? Tudomásom szerint én nem tettem ilyen hamis bejelentéseket, és nem gondolom, hogy szükségszerű lenne időnként hamis próféciát mondani. Ez élet-halál kérdése, a szó szoros értelmében.Minden hamis próféta a tűz tavában fogja végezni. Isten nem mondja, hogy ez a karizmatikus hazudozókra nem vonatkozik. Krisztus teste azonban majdnem hogy elfogadja ezt.”
 
Egyetlen dolgot kell tennünk, amit Jézus tanácsol: vigyázzunk!

Vizsgáljuk meg a próféciákat, a csodákat, a tanításokat (kegyelem tanítás)! „Mindent megvizsgáljatok, és ami jó azt megtartsátok.”
 
Wesley ezt írta:
 
A szeretet és a kegyelem kihirdetése előtt hirdetni kell a bűnt, a törvényt és az ítéletet.”
John Wesley – más korai metodista igehirdetőkhöz hasonlóan – bátor szónok volt és élő példája a megszentelt életnek. Wesley szakadatlan buzgalommal hirdette, hogy teljes szentség az elsődleges fontosságú gyümölcse egy Krisztusban való élő hitnek. Más szolgálónak tanácsot adva Wesley a következőt írta:
. . .mindaddig, amíg nem tesztek meg mindent azért, hogy a hívőktől elvárjátok a bűnökből való teljes megtérést, addig nem számíthattok semmiféle ébredésre.”
A bűn elválaszt Istentől és vakká tesz.
Honnan jött Isten szolgáira ez a vakság? ” A pásztorok szívében lévő bűn és a hívők életében lévő bűn az, ami Isten házában a tisztánlátás hiányát létrehozza.”
Lee Grady
 
Olvasd el:
-

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 144
Tegnapi: 129
Heti: 339
Havi: 2 616
Össz.: 504 505

Látogatottság növelés
Oldal: ISTEN PRÓFÉTÁI
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »