LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

KERESZTYÉN DEMOKRÁCIA,

mit mond erről a Biblia?

 

A jelenleg folyamatban lévő globális demokratizálás végcélja nem annyira a "szabadság" terjesztése, mint inkább az, hogy a háttérben működő gazdasági és pénzügyi hatalmak további országokat tudjanak kizsákmányolni, és további milliókat tegyenek eladósodott rabszolgákká. Ez tömören a globális új világrend lényege.

Keresztényként egy pillanatig se áltassuk magunkat, hogy a demokrácia annak az isteni rendet megtagadó világnak a szüleménye, amelynek a hívők Krisztus szerint nem lehetnek részesei. Isten nem jobbítgatni, nem toldozni-foldozni kívánja a jelen kor velejéig romlott világát, hanem mindenestől eltörli ezt, hogy helyébe egy tökéletes világrendet hozzon a földre – a próféták és Jézus Krisztus által meghirdetett ‘Isten országá’-t.  

Mint láttuk, az első demokratikus "szavazás" az Édenkertben történt, ám a döntésüket már ott is Sátán befolyásolta (1Móz. 3:1-5), aki azóta is a maga hatalma alatt tudja az emberiséget. Ez a kisértő lény az ember örök ellenfele, és folyamatosan hinti szellemükbe az Isten iránti bizalmatlanság magjait, megtéveszti és irányítja őket.

Ha a bukott emberiség el lett vágva Istentől, s ha Isten eltiltotta népét a demokratikus elvektől, akkor ez az államforma csak egyetlen más forrásból származhat: Sátántól. Ő volt az, aki a világosság angyalaként tündökölt az Édenben, s a világosság angyalaként (2Kor. 11:14) sugallja nézeteit az emberi elmékbe a mai napig:

2Korintus 11:14-15 14 Nem is csoda, mert maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát15 Nem meglepő tehát, hogy szolgái is az igazság szolgáinak adják ki magukat; de a végük cselekedeteikhez méltó lesz.

Ez a "világosság" egyre nagyobb szakadékot állít az ember és Isten közé. Sátánnak szintén vannak elkötelezett hívei, akik hűen követik őt, mint fontos eszközök a megtévesztés és hamis ideológiák terjesztésében. Mivel Sátán e világ istene, így érthető, hogy az őt szolgálók töltik be a világ hatalmi pozícióit, akik otthonosan forognak a mesterük által kreált rendszerben, és annak játékszabályaiban. Emiatt mondta Krisztus: "igen, e világ fiai a maguk módján okosabbak, mint a világosság fiai" (Luk. 16:8). A Szentírás máshol a Sátán zsinagógájának nevezi azt az emberi szervezetet, amelynek hatalma van ahhoz, hogy üldözze Isten választottait (Jel. 2:8; 3:9). Sátán megtévesztő emberi eszközei a világosság küldötteinek mutatkozva gyakran a biblikus értékekre hivatkoznak, hogy annak pontos ellentétét valósítsák meg. Ne csodálkozzunk hát azon, hogy úgy a baloldali, mint a jobboldali eszmék is ennek az ördögi világosságnak a termékei, maga a politika pedig az ördög gyermekeinek globális játéka.

A világ intézményei, a bankok, a média, az oktatás, a kereskedelem, az egészségügy, de gyakran még a vallási szervezetek is egyre inkább Sátán zsinagógájának irányítása alatt állnak. Eljön az idő, amikor csakis azok használhatják ezeket az intézményeket, akik felveszik uruknak, Sátánnak a bélyegét, és elfordulnak Istentől. Semmit nem kívánnak annál jobban, mint az Isten egyházának vezetését átvenni, hogy belülről lerombolják azt az egyetlen intézményt, amely képes nekik sikeresen ellenállni. Krisztus figyelmeztetett a búza közt megbúvó konkoly jelenlétére, és tudjuk, hogy Sátán szolgái az igaz egyházon belül is aktívan működnek, akik ha tehetik, még a választottakat is megtévesztik. (Mát. 13:24-30; Mát. 24:24, Sátán zsinagógája)

Sátán gyülekezetének eddig sikerült az elvilágiasodott keresztények nagy részét a politikai harcok barrikádjaira vinni. Sokan a baloldali érzelmű pártok hangzatos programjainak estek áldozatul, hiszen a szociális problémákra érzékeny keresztények ebben az oldalban látják a szegények és elesettek érdekeinek képviselőit. A komoly bibliai ismeretek hiányában úgy vélik, hogy a baloldal által felvázolt megoldások állnak legközelebb a krisztusi tanításokhoz.

Mások pedig elrettennek az egyre növekvő bűnözés és az elképesztő számú abortusz láttán, a pornográfia, a homoszexualitás és egyéb devianciák egyre nyilvánvalóbb térnyerésén, és az ezek ellen fellépő jobboldalban látják a problémák megoldását. Sajnálatos módon, a felületes bibliaismeret és az elvilágiasodott gondolkodásmód miatt az ellangyult keresztények nagy részét meg lehet téveszteni valamely oldal szemfényvesztéseivel. Egy Bibliát jól ismerő, hitében megalapozott hívő hamar átlát mindkét oldal képmutatásán, és tisztában van azzal, hogy a valóban biblikus értékeket senki nem képviseli a világon az egyházon kívül. A teokratikus államforma alatt működő egyház pedig minden emberi ideológián kívül áll.

Érthető módon, a világ rabja ennek a rendszernek, hiszen nekik nincs Istenük, akiben bízhatnak, számukra egyedül a politikusok nyújtanak megoldásokat. Az olyan, embereket közvetlenül érintő fontos kérdések, mint a gazdaság, a közbiztonság, a honvédelem, az egészségügy és a környezetvédelem, mind a politika színterén dőlnek el, így szükségesnek látják a részvételüket. Elképesztő módon, a vallás is egyre inkább a politika eszközévé válik, ami a "hívők" legnagyobb szégyene, hiszen a politikában való részvételük eredménye.

A közéletben aktív szerepet vállaló "keresztények" általában olyan célprogramokkal fellépő politikusokra szavaznak, akiknek bizonyos nézetei összeegyeztethetők a Biblia egyes tanításaival. A hangsúly a bizonyos szón fekszik, ugyanis más nézeteik szöges ellentétét képviselik a bibliai tanításoknak. Bár egy politikus felléphet egy konzervatív, közbiztonságot és gazdaságot, életszínvonalat javító célprogrammal, de ha támogatja a nők abortuszhoz való "jogát" és a homoszexuális életmódot, akkor nem képvisel keresztény értékeket. A Szentírás szerint ugyanis nincs "kicsit keresztény" vagy "keresztényibb", csupán krisztusi ember, és "az illatszerbe került légy megbüdösíti azt" (Préd. 10:1).

Az egyház feladata az embereket, beleértve a langymelegen alvó keresztényeket is ráébreszteni a valóságra.

Egy gyermek elragadtatott élvezettel képes nézni az előtte zajló bábjátékot, hiszen számára élőnek tűnnek a színes "beszélő" és "mozgó" bábok. Amikor nagyobbá válik, felfogja és megérti, hogy a bábokat zsinórokon rángatják, és a bennük rejlő élet csupán illúzió. Miután kiderül, hogy a háttérben láthatatlan kezek irányítják a mozdulatokat, a bábok soha többé nem nyerik vissza varázsukat.

Az emberek többsége, beleértve a magukat kereszténynek vallókat is, hasonló gyermeki tudatlansággal szemlélik a körülöttük forgó színes, fejlődő világot. Fel sem fogják, hogy amit a felszínen látnak, az csupán illúzió. Az életük minőségét politikusok döntik el, hiszen ők hoznak határozatokat a munkahelyek kialakításáról, valamint az adózással, az oktatással és egészségüggyel kapcsolatban. Ha egyszer, valami véletlen folytán megadatik nekik, hogy a színfalak mögé tekintsenek, akkor látják, hogy a politikusok, a tudósok, az oktatási és vallási vezetők, a médiaszemélyiségek mind egy globális hatalom láthatalan kezei által, zsinórokon rángatott bábok. Remélhetően, az illúziók lerombolásával soha nem nyeri vissza varázsát ez a kialakuló szép új világrend.

A reneszánsz egyik neves politikusa és írója, Niccolo Macchiavelli A Herceg című politikai remekművében a következőket írta: "a kormányzatok egyetlen dolog miatt léteznek, azért, hogy a lehető legtöbb embernek a lehető legtöbb alkalommal hazudjanak.". Ehhez pedig nem kell kommentár, hiszen ennek a kijelentésnek az igazságtartalmával a magyar közélet is durva módon szembesült a közelmúltban. Miért ez a szinte velejáró hazudozás a politikusok részéről? Sorolhatjuk az okokat: teszik természetesen a kormányra jutás érdekében, majd a korábbi hazugságaik elfedését további hazugságokkal próbálják elfedni. Hazudniuk kell azért is, hogy az őket irányító kezek láthatatlanok maradjanak. De nem kell sorolni, hiszen a Biblia feltárja a hazugság forrását és okát. Minden hazugság forrása Sátán, aki az emberek elpusztítására hozta létre ezt a rendkívül hatékony módszert, s fiai máig ezzel a módszerrel dolgoznak az emberiség ellen:

János 8:44 Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.

Mindazok, akik e forrásból merítenek, azok az ő gyermekei, és hozzá hasonló embergyilkosok. Pál apostol utal rá, hogy egy hívő mennyire lehet toleráns a hazugsággal, és egy benne rejlően hazug rendszerrel szemben: 

2Korintus 13:8 Az igazság ellen nem tehetünk semmit, csak az igazságért.

A hívő megalkuvás nélkül a tiszta igazságot éli és tanítja. Szerencsére, az igazság egy nagyon makacs dolog, amit ideig-óráig el lehet fedni és ferdíteni, de előbb-utóbb a felszínre kerül. A felismerése hideg zuhanyként ébreszti fel az embert, lerombolja a hazugság által felépített illúzióikat, és egy következő lépés elé állít.

Isten Mózesen keresztül egy olyan tökéletes kormányzati rendszert vázolt fel a fizikai emberiség elé, amely létbiztonságot nyújtott minden polgárnak, óvott az elszegényedéstől, a bűnözéstől és az erkölcstelenségtől. A Világegyetem Mestere azért tiltja a demokratikus államformát, mert az egy sátáni hamisítvány, mely megfosztja az embert az áldásaitól. Figyelmezteti az embert, hogy ne törvénykezzen önnön akarata szerint, hanem válassza az Őáltala lefektetett utat, amely az élethez, bőséghez és békéhez vezet. Vagy engedünk megtérésre hívó szavának, hátat fordítunk a világnak, és szövetségre lépünk Vele, vagy pedig megtagadjuk azt, és ugyanazon törvények által pusztulunk el a számadás napján, JHVH haragjának nagy napján, a szellemek aratásakor (Ézs. 13:6-10; Jel. 14:13-20, 19:15).

Aki elvesztette reményét abban, hogy a világ képes lesz orvosolni a saját problémáit, és felismeri azt, hogy Isten keze nélkül az emberiség a teljes pusztulás felé sodorja önmagát, annak lehetősége van megismerkedni az egyetlen helyes alternatívával, és szövetségre léphet a világegyetem Istenével. Ez az evangélium lényege, ami lehetővé teszi, hogy Istenhez járuljunk a Bárány vérén keresztül, és hátrahagyva a világot, az Ő oltalma alá kerüljünk. Isten népe nem a demokráciák elterjedésében látja a világ problémáinak megoldását, hanem az örök szövetséghez való visszatérésben, és ezért mi egyedül az Isten országának örömhírét, igazságát hirdetjük a népeknek, hogy beférkőzhessenek abba (Luk. 16:16).

Az írást Winston Churchill egyik kijelentésével vezettük be, és egy másik, szintén tőle származó, nagyon reveláns kijelentéssel zárjuk le.

"A legtöbb ember beleütközik az igazságba valamikor az élete folyamán. Ezt az ütközést követően az emberek java része feláll, leporolja magát, és továbbáll a dolgát végezni, mintha mi sem történt volna."

Ez az egyetlen dolog, amit nem ajánlatos tenni az igazság hallatán. Ha egyszer felismerjük az igazság hangját, azt nem lehet "visszacsinálni", nem lehet leporolni magunkról, hanem felelősségünkben áll befogadni és követni. Vagy pedig szándékosan megtagadni, és viselni a döntésünk velejáró következményeit. 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 97
Tegnapi: 337
Heti: 1 101
Havi: 3 378
Össz.: 505 267

Látogatottság növelés
Oldal: KERESZTYÉN DEMOKRÁCIA?
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »