LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

A HAMISSÁG ESZKÖZEI

 

Az ördög alaptermészete a vádaskodás és a rágalmazás.

 

Ördög Vádaskodik, mert az emberek, vagy bárminek a megítélése Isten kezében van, nem a te dolgod! Nem a te dolgod ez társadalmilag, egyházilag, politikailag, közösségileg, családilag.

Neked szólnod kell: „ezt a bűnt utálom, mert ez van”, de a bűn elszenvedőjét, a bűnöst nem utálod. Ha ezt teszed, akkor a Sátán ott van, máris megtalálta a nyitott ajtót, és hozza az ő igazságát. Na, így kell védekezni Isten Igéje ellen, hit ellen hittel lehet védekezni, remény ellen reménnyel, kegyelem ellenében kegyelemmel. Tudja Sátán, hogy kell ezt csinálni! Hát te már a kegyelemmel teljes vagy, csak a bűneiddel mi van? Azokkal mi van? Mi van a jóbi tulajdonságaiddal? És te már annyi igazságot tudsz, nem is tudom hány bibliaiskolából van róla papírod. Meg annyit olvastad a Bibliát, többet, mint valamelyik újságot. És fölemeled ezt az igazságot, úgy néz ki, mint Isten Igazsága, és mégis ütközik, mert más szellem használja! Tudod, hogy más szellem tudja használni Isten Igéjét? Tudod, hogy más szellem tudja használni magát a Bibliát? Tudod, hogy más szellem nagyon szép vallásos gyülekezeteket tud csinálni? Gyönyörűeket! Van igazság, van örök élet, minden van, csak valahol ott van mindig: legyőzni a másikat. Ott van, legyőzni, meggyőzni, elfoglalni, és magam alá gyűrni, az mindig ott van.

Tudod, ki harcol a legtöbbet? Akinek pont nem kellene harcolni. Tudod, ki akar mindig győzni? Aki mindig vereségben van. Tudod, mindig ki a legerősebb? Akinek legnagyobb a hangja. Még az állatvilágban is így mondják, amelyik kutya ugat, az fél. Bizony, ezt meg lehet tanulni, hogy a kutya, amelyik ugat, az nem veszélyes.

Igazságot hogy használok? Bibliát hogy használok? Úgy gondolom, hogy sokszor nagyon jó, hogy lelepleződnek, hogy minémű szellem van bennünk, miközben nagy Bibliákat olvasgatunk, meg nagy szövegeket emlegetünk. Akkor tudunk rombolni, károkat okozni, gyűlölni, rágalmazni, vádolni. Az elmúlt napokban is történtek olyan dolgok, amik bizony még emberileg is hányinger. Nem szellemiben, emberileg. Még gondolni sem mertem volna, hogy valaki ennyire lealjasodik.

Lelepleződés!

Olyan hívő vagyok, hogy gyűlölöm az embereket. Ez a kettő nem ugyanaz. Ott valami más hit van, más biblia, más igazság. Én nem akarok most jobbikozni, meg balobikozni, nem akarok mindenféle politikai, társadalmi agyrémekben rámutatni, hogy ezt hívő ember, krisztusi ember, úgy, ahogy van, tovább lapoz, nem támadja meg, mert értelmetlen, de semmi köze hozzá. Nem mondom, hogy mit ne tegyél, mert akkor nincs leleplezés, mert titokban fogod tenni, mint a gyerek. Kellene valahogy belül rendeződni annak az igazságnak: „Én vagyok az út, az igazság”. Kellene rendezni annak, hogy gyűlöld a bűnt, de bűnöst soha. Sok mindennek kellene rendeződni, hogy egyszer, amikor Isten megáll, akár a halálos ágyadnál is, akkor azt tudja mondani a Sátánnak:

„Mit akarsz? Ez az ember feddhetetlen, mert én megbocsátottam, rendezte, és nincs vádaskodás. Amnesztián túl van, mert ő maga föladta magát, maga kért amnesztiát és megkapta a kegyelmet. Ez az ember igaz, mert én azzá tettem, azért tudom hazavinni most. Azért tudom azt mondani most, itt van az idő, el kell menni. Itt van a bizonyság, hogy Istenfélő, mert más istenekben nem bízott, különösen önmagában nem. És itt van a bűngyűlölő, mert azért van élete, mert saját magában utálta a bűnt. Nem saját magát, a bűnt utálta.” Saját magamban utálni a bűnt, annyit jelent, Isten gondoskodik a kegyelemről, a feddhetetlenségről, az Ő igazságáról és így gondoskodott arról is, hogy hiába támad a Sátán, minden fegyverrel Ő lát el, mert hiszem, hogy aki megigazult Isten szerint, annak van örök élete. Én hiszem, hogy Isten igazsága, amit én is megéreztem ítéletben és kegyelemben, az mindenkit el fog érni. Nem az én dolgom, ítéleteket hirdetni és hadjáratokat csinálni, nem az én dolgom vitatkozni. Tudom, hogy Isten ítélni fog, és tudom, hogy mindenki fölött fog ítélni. És tudom, hogy az én Megváltóm él, hiszen ugyanaz a Jób ezt is ki tudta mondani.

Ez a kérdés, hogy milyen fegyvert? Ezek nem olyan fegyverek, hogy most én indulok a frontra. A front szembe jön, ha nem vennéd észre. Minden nap érezheted a támadásokat. Nem kicsik ezek. Szellemiek, és nem fizikai a válaszom. A szellemire hiába akarsz te fizikailag, lelkileg válaszolni. Hiába akarsz valami jó kis keresztény megoldást, és valami tevékenységedet felerősíteni vagy megszüntetni. Le fog győzni, méghozzá azzal az igazsággal, amivel kicseréli a te igazságodat, azzal a hittel, amivel kicseréli a te hitedet. Ő csak kicserélgeti és észre sem vetted, hogy egy másik táborban kötöttél ki. A Sátán nem támad, közelít, szép csendesen csörtet, és egyre többet látod a másfajta bibliát, másféle hangokat, a másfajta igazságokat, másfajta kegyelmet, másfajta mindenfélét, ami Istené. A Sátán egy nagy hamisító, vigyázat! Tudod, hogy milyen veszélyes? Nem véletlen, mindig azt szoktam mondani a mostani előttünk álló időre, hogy ha kell választani a róka és a farkas között, akkor inkább a farkast. De ebben a maiban a Sátán igazából róka. Jön, neked mutogatja a kegyelmet, jön, neked mutatja a Bibliát, neked beszél az utolsó időkről. Ma is, amikor belekeveredtem egy kis csörtébe, akkor viszonylag nyersen odavágtam, hogy „igen, jó, hogy mondod Armageddont, meg egyebeket, de ma mi van veled, a családodban, otthon, meg ebben a faluban? Erről beszéljünk! Egyébként én erről szoktam beszélni.” Az emberi szó, az nem Isten Szava, ezek emberi szavak, mert csak a Biblia. Csak a Biblia szavai. És úgy megálltam, most magyarázzam el neki, hogy amikor a Bibliát előveszi valaki, ő saját maga magyarázza. A Bibliát előveszed, s már ott van az emberi benne, hogy te mit gondolsz, és hogy használod. Nem az, amit bizonyságként tovább adsz, hogy használod a Bibliát. Nincs olyan Biblia magyarázata, írása, elmondása, igehirdetés, bármi, amiben nincs benne az ember. Nincs, ezért imádkozik az ember, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen a sajátból, de ennek ellenére ott van az emberben, hogy nézze a támadást, kit ér, hogy az a Biblia, ami. Csak a Biblia az érvényes. Ugye milyen alamuszi? Az igazságot átferdítette, mert utána 2 perc után mondja, hogy ott van ám Armageddon, meg Dániel könyve, meg a többiek és már a saját maga fegyverét nyomja is be, a félelmet, a rettegést és sok mindent.

 

Hogyan álljunk ellene ezeknek a támadásoknak? Ez a kérdés. Sehogy! Nem kell. Annyi kell, hogy „öltözzétek föl”. Nem azt mondja, hogy csinálj magadnak mindenféle páncélt: nem azt mondta, hogy csinálj hitet, meg igazságot, meg csinálj, üdvösséget, nem ezt mondta. Meg amit más csinált neked, azt vedd föl. Nem. Azt mondta, hogy kérjétek el Istentől. „Öltözzétek föl”. Kész. Menj a ruhatárba, kérd el, hogy adjon hitet, adjon igazságot, adjon mindazt, ami Jób könyvében ott van Jóbról úgymond pozitív, hogy amikor a Sátán ki akar kérni a halálod óráján, akkor Isten azt mondja: „Mit akarsz? Menj innen, mert ő győzött.” Nekünk ez az út, a győztessel együtt lenni.

Olvasd el, okulj, tanulj, alkalmazd !

forrás: http://kehilatshofar.com/5774/htm/20140219-hamissag-eszkozei.html

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 165
Tegnapi: 147
Heti: 467
Havi: 4 642
Össz.: 500 546

Látogatottság növelés
Oldal: HAMISSÁG
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »