LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 
Zac Poonen:
Az antikrisztus ismertetőjegyei
 
Felemelkedettség és hazugságok
 
 
Lucifer Sátánná vált, mivel felemelkedett és isten akart lenni, hogy a többi angyal őt imádja. Ez az imádtatásra való vágy ma sok helyen megtalálható. Például politikai körökben, az üzleti életben, de a vallási körökben is. Hamis vallásokban vannak úgynevezett istenemberek, akiket a maguk módján imádnak is. A kereszténységben is vannak olyan emberek, akik arra vágynak, hogy önmagukat mások fölé emeljék. Erre felhasználják az olyan címeket is, mint „tisztelendő atya”, „tisztelt doktor”, „pásztor” úgy, ahogyan annakidején a zsidó rabbik tették, akiket Jézus megítélt. Minden ilyen elnevezés ugyanabban a sátáni kívánságban gyökerezik, – a mások általi imádtatásban. Ez ugyanaz a szellem, amivel az Antikrisztus fog bírni, akiről ez van írva: Istennek ellensége, és magát minden istennél nagyobbnak képzeli, és mindennél, amit szentként tisztelnek. Sőt, be fog ülni az Isten templomába, és magát Istenként tisztelteti (2.Thessz. 2,4).
 
Ez a mások általi imádtatási vágy kevésbé észrevehető módon is jelentkezik. Pl. az egyházi vezetők médiákban, statisztikában való szereplésében, ahol szakavatott tapasztalataikat mutatják be. Jellemző módon számos fényképükkel illusztrálva, amikor éppen prédikálnak vagy imádkoznak, stb. A tagokban is feltámad a vágy, hogy a többiek fölé emelkedjenek. Pl. amikor valakinek titkolt ambíciói vannak arra, hogy egyházi szolga legyen, vagy amikor valaki híres prédikátorként be akarja
utazni a világot, vagy amikor valaki másoknak szüntelenül különböző tanácsokat akar adni (még ha nem is kívánják azt!), vagy amikor valaki mások munkáját önkinevezett cenzorként kritizálja és ítéli (Jak. 3,11), vagy amikor csodálatosan hangzatos tanításokat tart az emberek tiszteletének kivívásáért, vagy amikor jobb prédikációkat igyekszik tartani, mint a másik, vagy amikor mások tehetségét sajátjaként mutatja be, vagy amikor az ember igaznak tünteti fel magát, amikor bűnbe esett (Luk.16,15), és még más módokon is igyekszik az ember magának nevet szerezni. Világosan fel kell ismernünk, hogy mindezeket a kívánságokat, amiknél ocsmányabbak is szunnyadnak húsunkban rejtett módon, szigorúan meg kell ítélnünk, ahhoz hogy megszabaduljunk tőlük. Csakis ezt követően lesz méltóságunk és erőnk ahhoz, hogy az antikrisztusnak ezt a szellemét a gyülekezetből is kiűzzük.
 
Az antikrisztus megtéveszti a világot és „jeleket és csodákat visz véghez. És mindezt folyamatos hazugságok által”. (2.Thessz. 2,9). A Sátán az atyja minden hazugságnak (Ján. 8,44). Ha Isten gyermeke nyelvével hazugságot szól, akkor ezáltal átadta anyaméhként nyelvét a Sátánnak, hogy megfoganjon a hazugság.
 
A hazudás az a bűn, amiben mindnyájan specialisták vagyunk. Hazudozás által tévelygünk születésünktől fogva (Zsolt. 58,3-4). Különböző hazugságok vannak, úgymint: féligazságot mondás, amikor a dolgokat egyoldalúan állítjuk be, hogy magunkat igazoljuk. Eltúlozni a munkánk eredményét. A történteket káprázatos dolgokkal összekapcsolni (ahogyan az sok keresztényről szóló életrajzi leírásban szerepel, amiket az együgyű hívők kritikátlanul falnak). Fájdalmat és betegséget színlelni, hogy részvétet keltsünk. Úgy tenni, mintha adakozók vagy belül tiszták lennénk, ha ez nem is áll fenn. Bizonyos eseményeket imádkozásokkal, böjtölésekkel, vagy démonűzésekkel hozni összhangba, hogy azt a benyomást keltsük, szakavatottak vagyunk az ilyen dolgokban.
 
A hazugságnak ezerféle lehetősége van.
 
Ha legyőzött a bűn, de ezt becsületesen bevallod és mélységesen bánod, akkor ennélfogva nagy reménységed lehet. De ha úgy teszel, mintha te győzted volna le a bűnt, vagy másban ezt a benyomást kelted prédikációid által, pedig belsődben és külsőleg is bűnben vagy, akkor tudd meg, hogy Jézus szavai rád vonatkoznak: „Kígyófajzatok! Hogy menekülhetnétek meg az ítélettől és hádésztől?” – még ha igényt tartasz is arra, hogy Szent Szellemben megkeresztelt hívőnek tartsanak. A hazugságot nem szaggathatjuk ki életünkből mindaddig, míg radikálisan szembe nem helyezkedünk azzal, és míg fel nem fedjük életünk hazugságait. Sokan vannak, akik a szentség látszatával szólnak, de nem szálltak szembe radikálisan életük hazugságaival. Az Antikrisztus szellemének még mindig hatalma van felettük, mert emberek előtt igazolják magukat, de Istent nem félik, Aki egy napon minden eltitkolt dolgot ítéletre fog vinni. Gyülekezetünkben helye kell hogy legyen annak, ahol az Isten Igéjének tanítása által minden hazudozó kíméletlenül lelepleződik. Ilyen módon űzték ki a hazugokat János Apostol idejében is, és ma is ilyen módon lehet kiűzni az antikrisztusokat.
 
Félrevezetés
 
2.Thessz. 2, 9-10-ben azt olvassuk, hogy az antikrisztus a világot meg fogja téveszteni a hazugság minden hatalmával, jeleivel és csodatételeivel, és a hamisság minden csábításával. Nagy mennyiségű természetfeletti jelet tesz az emberek félrevezetésére. Sok olyan pogány vallási vezető esetét láttuk már, akik sátáni erőkből származó csodák cselekvésével szereztek maguknak követőket. Természetfeletti csodák és gyógyulások viszont részei azoknak a kellékeknek is, amiket Isten adott a gyülekezetének, hogy földi hivatását betöltse. Jézus, Péter és Pál olyan mértékben tettek csodákat, amilyet máig sem hallottunk. Ez a hitüknél fogva volt. Az Apostolok cselekedeteinek tudósításai feddések számunkra kishitűségünkért. A Szent Szellem ajándéka nélküli gyülekezet olyan, mint az az ember, aki él ugyan, de vak, süket, néma és béna (Kor 12. szerint (ahol az ajándékok a szemhez, fülhöz, kézhez, stb. vannak hasonlítva). Nem mondjuk azt, mint a hitetlen hívők, hogy a csodák ideje már elmúlt. Számukra természetesen elmúlt, a hitetlenségük miatt! – de azok számára nem, akik hisznek. Ahogy sosem, úgy most se kövessünk vakon mindenkit, aki a Jézus nevében csodát tesz. Sokan vannak, akik tesznek ilyen csodákat, de mégis a legvégén maga az Úr utasítja el, és veti el őket! (Máté 7,22-23). Miért engedi hát meg Isten ezeknek az embereknek, hogy a Jézus nevében csodákat tegyenek.
 
Világos válasz van adva számunkra 5.Móz.13,1-5 versekben. Isten ezt tesztelésünkre engedi meg, hogy hagyjuk-e magunkat félrevezettetni jelek és csodák által, vagy pedig az Írás világos parancsolatait követjük. Ezért nagyon is fontos meg bizonyosodni róla, hogy a szellemi vezető nem olyan valaki-e, aki az utolsó napon maga is elvettetik az Úr által.(Olvasd el figyelmesen erre nézve Jelenések 13,13-14. versét, ami a hamisprófétáról szól, aki úgy néz ki, mint a Bárány (Jel. 13,11), egy Jézus-tanítvány ámítja el az embereket jelekkel és csodákkal!)
 
Hogyan védekezhetünk a szemfényvesztéstől? Tedd fel magadnak a következő kérdéseket, akkor meg fogod kapni a választ: Élete és tanítása az embereket a bűn erejétől való szabadságra viszi-e, vagy csupán bűnbocsánatra?
Hangsúlyt fektet-e a szív tisztaságára és a tiszta életre?  Elég alázatos ahhoz, hogy önmagát a háttérben tartsa, ahogy Jézus és apostolai tettek? Vagy a maga dicsősége érdekli, függővé akar tenni téged a saját tanácsaitól és próféciáitól, hogy ne kötődhess Krisztushoz, mint Fődhöz? Megvan-e benne a szolgának a szelleme, vagy pedig a főnöké, aki osztogatja maga körül másoknak a feladatokat.
 
Becsületességet és őszinteséget találtál életében,– nyíltságot és egyenességet a pénzügyi dolgokban is? (Őrizd meg magadat azoktól, akiket mindig a te tizeded és a te áldozatod érdeklik). Jézus, Péter és Pál átmentek a teszten, nem úgy, mint sok mai prédikátor és úgynevezett „gyógyító”.
 
Az antikrisztus szelleme által a sátán beszennyezte a kereszténységet. Adja Isten az apostolok erejét, hogy ez a szellem kiűzessék a gyülekezetekből.
 
Forrás:
Christian Fellowship Church – Bangalore, India
www.cfcindia.com
 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 265
Heti: 601
Havi: 4 776
Össz.: 500 680

Látogatottság növelés
Oldal: ANTIKRISZTUSI
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »