LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

New Age...

(Avagy új korszak, új vallás, vízöntõ kor, posztmoderb világnézet...)

Lépten-nyomon halljuk, olvassuk, látjuk napjainkban:
   Meditálj, ébredj rá rejtett képességeidre...
Tudatalattid hatalma változtat tudatállapotodon...
           

Képzeleted hatalma átváltozások...
Mindegy, miben hiszel, higgyél a hitben...
            Benned isten van, te is isten vagy...
            Õsi bölcsességek, asztrológia...
            Megvilágosodási tréningek...
            Varázserõt fedezel fel magadban...
            Lélekvándorlás, spirituális utak...
     Ismerd meg jövõdet, földönkívüli  kapcsolatok...
            Leszálló szellemi mesterek...
    Kapcsolat elhalt lelkekkel, hívd tanácsadóidat...
            Bármi lehetséges...
            Tér-idõ utazások, aurák és csakrák...
            Tudatkivetítések...
            Föld-anya, Vízöntõ-jegy, Holisztika...
            Meg gyógyítjuk a Föld-bolygót...
        Bioenergia... kozmikus energia...                                                     kristályerõk...  földsugárzások...
Pszichotronika... kineziológia...
             mikrokozmosz-makrokozmosz...
            Mi teremtjük a körülményeket...
             Guruk... ezoterika... stb.

Ezek  és hasonló dolgok fokozódó mértékû terjesztése utal mindennapjainkban az új és összetett világnézeti mozgalomra, mely Új Korszaknak (New Age) nevezte el magát. Nem szekta ez, hanem egy átfogó és minden területet áthatni szándékozó szellemiség, amely számos szektára kihat.


Nézd csak,  micsoda választék a polcokon, ami csak megletszik, a kosaradba teheted: Ha az "õsi" vonz: primitív pogány elemeket. Pl. animizmus: "kõnek, fának, kutyának lelke van"; sámánizus: szellemek segítségül hívása  transzállapotban ("megváltozott tudatállapot"), Õsi spiritizmus, népi babonák felújítása.Ha kedveled az egzotikusat: a keleti vallások hitvilágát és meditációs módszereit. Pl. a lélekvándorlás (reinkarnáció) tana, a tudat kiüresítése, önhipnotikus technikák (jóga), a személytelen világszellem mint isten,  lelkek  élete  távoli bolygókon,  nõi  istenségek,  a mindenség az isten (panteizmus),  a guruizmus (alávetettség egy önkényes szellemi vezetõnek).


Ha titkos tudás izgat: az ókori gnószticizmus nézeteit. (gnózis= zárt csoportoknak  szóló  titkos  tudás megszerzése a megvilágosodás érdekében.) Befelé vezetõ úton ("ezoterika") találja meg az ember "igazi önvalóját", istenségét. Ez volt a lényege e keresztény ellenes keverék-vallásnak az I-III. században. Felhasználták a bibliai fogalmakat, más értelmezést adva nekik: beszéltek  Kriszlusról,  de megváltásáról nem, mert a megváltást a pszichotechnikától, ill. az emberben lakó isteni erõtõl várták. 


 Ha félelmetes erõkre vágysz: az okkultizmus = titkos tudás a világról és emberröl,  titkos erök, elhunytak és szellemek ismerete; pl. spiritizmus (szellemidézés), asztrológia,  szellemi szintek, Kundalini, jóslások, piramis- miszticizmus, sátánizmus, stb.


Mágia=az okkultizmus gyakorlata;  a  titkos tudás, szellemek, erõk felhasználása a má..,ok és a világ feletti jogtalan uralom érdekében, különféle technikák segítségével.  Pl. inga,  varázsvesszõ,  varázskör, szimbólumok, mantrák,  viaszöntés,  ólomöntés, képvarázs, átkok, boszorkányság, hipnózis, önhipnózis, médiumi transz, tudatkivetítések, tudatátvitel, stb. A gnózis és az okkultizmus a középkori Európa, majd a humanizmus titkos iskoláin keresztül a következõ mozgalmak által jutott el napjainkba a New Age-vallásszerûségig:  albiak, katharok, bogumilek, rózsakeresztesek, alkímisták, szabadkómúvesek,  teozófia,  antropozófia  (Rudolf Steiner).  A  New  Age mozgalom  legfõbb tervezõje a teozófus Alice Ann Bailey asszony, aki spiritiszta médiumként  vette  át egy szellemtõl az erre vonatkozó utasításokat, köztük azt, hogy a mozgalmat 1975-tól kell nyilvánosan terjeszteni.


Könnyen  észrevehetõ,  hogy e gazdag, szinte mindent egybelölõ választékból  kimaradt  a  kereszténység? Vagyis éppen az a cél, hogy ne legyen többé elõtérben az egyetlen igazság, hogy azt tehessek, amit akarok, én legyek az isten.


A hagyományok egyes elemeit összekeverik a New Age mûhelyében, s így  jön  létre a modem szinkretista valláspótlék. Isten személytelen erõvé, degradálva,  a mindenség,  maga a kozmosz. A teremtés helyett: a világ és az ember valamiféle kiáramlás. Tehát: "minden  egy, minden jó, és minden isteni".  A bûn és a rossz szerintük nem is létezik.  Az asztrológiai  törvényszerûségek szerintük úgyis meghatározzák az  embert és a történelmét, minek  hát  erõlködni. A "karma", az elõzõ életek és tettek következményei végzetszerûen befolyásolják az ember jelen sorsát.  A halál utáni élet csak a lelket érinti, amely reinkarnációkban (lélekvándorlás) él tovább.            

Jézus Krisztust egy megvilágosodott embernek, gurunak egynek a sok vallásalapító  közül,  egy reinkarmálódott valaki. Õt a gnósztikusok, teozófusok nyomán  valamiféje  "Napszellemnek"  tartják, aki hamarosan újra megszületik, mások szerint pedig már megszületett ("Lord Maitraya").


A "Szeretet":kozmikus elv, energia, a rezgések bizonyos formája mely minden ellentétet egyesít. Semmi alapja nincs, abszolút elv, abszolút igazság. Nesze semmi, fogd meg jól!


Minden  ember  vágya az önmegvalósítás, erre játszanak rá. Csakhogy "Mit  ér  az  embernek, ha az egész világot megnyeri, de a lelke kárt szenved"  Isten  megszólítható,  gondviselõ,  megváltó, cselekvõ, szerethetõ és végtelenül szeretõ személy, ahogyan a Szentírásból megismerjük. Õ élõ Isten". Nem esik egybe a világgal (panteizmus), nem egyenlõ az egésszel, az összességgel.  A  dolgok  és  az  emberek nem részei Istennek. A Teremtõ nem lehet kisebb, mint a teremtménye, tehát személynek kell lennie.


Isten a semmibõl teremtette a szellemi és anyagi létezõket, a kozmoszt, amely  nem az õ kiáradása, nem az õ részeként sugárzódott ki (vö.: 1 Móz. 8,21; Zsid. 10-11). Isten mindvégig más, mint amit teremtett, más, mint az anyagvilág.Igenis van a világban személyes rossz, bukott angyalok, vagyis a sátán, a bûnnek az ura, amit a New Age le akar tagadni, el akarja hitetni az  emberekkel,  hogy éljenek  úgy ahogy akarnak. Önmagunkban is felis- merjük  a  rosszat,  mert  "hiszen  nem a  jót teszem, amit akarok, hanem a rosszat, amit nem akarok" (Róm 7,19).A bûn szomorú valóság, amit az embernek nem letagadnia kell, hanem szembefordulni Vele, és a Megváltó irgalma elé  vinni  a  bûnbánatban.  Mi  igenis tudjuk, kinek hiszünk, annak, "Aki elveszi a világ bûneit".
           

Az asztrológia nem õsi tudomány", hanem õsi babona és átvágás - vallják  a  csillagászok. Az égitesteknek nincs sorsalakító hatásuk. Még az ikrek életúlja  is  élesen eltérhet egymásétól. Ezt a veszélyes babonát Isten  szava bûnnek és emberhez méltatlan dolognak tartja: (Más.törv. 18, 9-13) (vagy:Iz. 47, 12-14). Az ember szabadakaratú,  tudatos  teremtmény, aki nem az égitestek hatásainak bábja.Az ember számára nincs vak végzet, és Jézus Krisztus  megváltó  gyõzelmében részesedve maga is megtapasztalhatja, mit jelent: " most azonban felszabadultatok a bûn alól" ( Róm 6,22).


"Az  ember  számára az  a rendelkezés, hogy egyszer haljon meg, s azután az  ítéletben  legyen része" (Zsid 9,27). A kinyilatkoztatásban nincs szó lélékvándorlásról, vagyis  reinkamációról,  hanem:  aki jót tettek, feltámad- nak  az  örök boldogságra, akik gonoszat tettek, feltámadnak az örök kárhozatra (Mt 25,31-46) . 


Jézus Krisztus a második isteni személy, valóságos Isten és valóságos ember,  a  mi Megváltónk, akit az Atya elküldött, hogy értünk áldozattá legyen,  hogy  "aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Jn. 3,16). Úgy jön el újra az utolsó ítéletre, ahogy apostolai felemelkedni látták feltámadása  után  (Apcsel. 1,11; Lk 21,27), tehát nem születik meg többé. "És  minden  lélek, amely  nem vallja meg Jézust, nem az Istentõl való..." (1Jn. 4,3)  A  szeretetet személyek birtokolják, a személytelen, anyagi dolgokban  nincs;  "az  Isten szeretet"; " az Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk" (1Jn 4,16. 4,9).  Nem  valami energia-féle, hanem mások szolgálata, alázat, hûség, áldozatosság  ("ha a búzaszem nem esik a földbe és el nem hal, nem hoz termést" /Jn. 12,24/).


Jézus  azt  mondotta: "Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen engem.Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, aki  azonban értem  elveszíti, az megtalálja". (Mt 16,24-25). kik forgalmazzák,  ezt az árúházi vallásosságot (minden szinten SZINTE minden,  vagyis bármi  csak ne a kereszténység), mint egy árut, vagyis akik a pult mögött vannak:


                  Az Esalen Intézet Kaliforniában,
                  Findhorn Intézet Skóciában,
                  Vishva Hindu Prishad Szervezet,
                  Humanisztikus és Transzperszonális Egyesülés,
                  Új Akropolisz Egyesület,
                  Emberi Képesség Mozgalom,
                  Brahma Kumaris World Spirituality,
                  Lord Majtreya prófétái,
                  Gaia Hipotézis,
                  Arkánum Szellemi Iskola,
                  Õshagyomány Iskolája,
                  Transzcendentális Meditáció,
                  Szcientológia Egyháza (dianetika),
                 Jóga-körök, keleti guruk (Sai Baba, Szvámi
                         Puma, Muktanda),
                  Krisna-tudatúak, Sri Chinmoy, Co-Counseling,
                        Darnel-tréning,
                  Silva-féle agykontroll,
                  "Agytréner"-gépek, asztrológia, Daniken és az
                        ufohit,
                  Szellem gyógyászat és az "extraszenszek",
                        reiki, mahikari,
                  "Fényadók", "Rebirthing", transzrelaxáció,
                        bioenergetika, ingázás,
                  Joseph Murphy a "tudatalattival",
                        pszichotronika,
                  Regressziós hipnózis, pszichokinézis,
                        reforméletmód,"enneagramm"
                  "Sant Mat", új sámánizmus, új boszorkányság,
                        tûzönjárás,
                  Keleti küzdõsportok, kártyajóslás, tenyérjóslás,
                        spiritizmus
                  Új Elixír magazin, a "Túlvilág" c. újság, az
                        X-akták szerzõi,
                  A Vízöntõ-adás, az Amanda Music és
                        ezoterikus kazetták, stb.


Mit fizetsz a pénztárnál? A babonák kedvéért otthagyod józan belátásodat. A rendkívüli erõkért lelki egyensúlyodat. "Isteni" mivoltodért a téged szeretõ egyetlen Istent.


A  keresztény  tanítás  egyértelmûen elutasítja, ez nem a biblia hite, ez nem  a  kereszténység hite. A biblia világosan megtiltja a mágiát, az okkultizmust, a spiritizmust  és  az  asztrológiát.  (Vö.: Más.törv. 18,9-13; Más. törv. 32,17-18; Iz 8,19-20.)  A  különbözõ  vallások összekeverése nem Istentõl  ered,  csak gyarló emberi erõfeszítés.

A New Age magabiztos célkitûzése a világbéke, a világegység, s a "vi1ág meggyógyításának" elérésére önerõbõl csak megvalósíthatatlan utópia.

Ígéreteihez ugyanazokat a keleti vallási eszközöket használja, amelyek Keleten sem tudták felszámolni a nyomort és a széthúzást, vagy ugyanazokat a mágikus eszközöket, mint amiket Hitler is felhasznált, miközben õ is földi paradicsomot ígért követõinek... A New Age "hite" szerint a bûn és a rossz csupan ugyanannak a dolognak egy másik nézete, alternatívája, csupán a megvilágosodásnak a hinya; "a rossz  csak másfajta alkalmazás". Ezzel alapot ad az erkölcsi szubjektivizmusnak és szabadosságnak. Leleplezifert  olyan  "Fényhordozó"-nak tartja, aki az embernek a kozmikus tudást adja. Vallási vezetõik egyike, David Spengler írja a Findhornban: "Lucifer mûködik mindnyájunkban, hogy bennünket tökéletességre vezessen. Mindannak,  aki  be akar menni az új korszakba, az emberi tökéletesség korszkába, egy ponton el kell jutnia odáig, hogy átadja magát Lucifernek -ezt ciferi beavatásnak nevezem".


Milyen megváltás az önmegváltás? Ez fából vaskarika. (mint a gnósztcizmusban és a keleti vallásokban). Megváltás - "saját erõbõl" ; ez a lelki "csináld magad"-mozgalom, Az ember nem tudja kihúzni magát saját kezénél fogva a bûn mocsarából.


A  hit  helyett  pozitivizmusra  (a kézzelfoghatóhoz való ragaszkodásra) nevel a New Age. Gondolat-mágia és önhipnózis. "Elég a saját nagyságom tudata."  A New Age szüntelen ismétli az õsbûn lépését: "olyanok lesztek, mint az  isten" (Ter 3,5) Imádság helyett meditálásra, passzív önmagában való  elmerölésre,  gyakran  extázisra  hívja az embert, melyben az ember megnyitja magát ismeretlen, sötét szellemi erõk felé. A meditáció, mint mágikus energiák szerzésének módszere kerül elõtérbe.


Kiderült,  hogy  az  ismeretlen erõkkel való babrálgatás nem veszélytelen játék, számos megbetegedés történik a New Age lelki technikáinak hatására.  Sok "bioenergiával kezelt" egyént, s az álmisztika (meditációk, jóga) erõfeszítései  által megbillent lelki egyensúlyú beteget kezelnek napjainkban kórházakban és pszichiátriai osztályokon.


A New Age  divatja  által lehetõvé válik az Isten nélküli "vallás", illeve az erkölcsi követelmények nélküli "vallás". Elegendõ, ha "feltöltõdöm az  erõvel".  Elegendõ,  ha  megvalósítom  magam  ("Tégy,  amit akarsz!" -mondja az antropozófus  M. Ende és a sátánista A. Cromey egybehangzóan).


Jézus  világosan  megmondta:" Álkrisztusok és hamispróféták lépnek fel, hogy ha lehet, még  választottatakat is félrevezessék"

(Mk 13,22).

 

olvasd el:

http://www.lmrkat.hu/szektak.html

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 66
Heti: 168
Havi: 2 445
Össz.: 504 334

Látogatottság növelés
Oldal: NEW AGE
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »