LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Minden csalódás alapja az alapozás hiánya!


KÉTFÉLE EMBER VAN


A Bibliában kétféle emberről van szó: az egyik, aki mérhetetlenül nagyot csalódott, mert összedőlt, romhalmazzá vált mindaz, amit épített, a másik pedig az, aki nyugodt maradt, mert a háza kiállta a legnagyobb viharokat is. Nem mindegy! Örülni, vagy sírni? Túlélni, vagy kárt vallani, esetleg a romok alatt pusztulni?

Az Úr Jézus mondja:„Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló lesz a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; az összeomlott, és teljesen elpusztult.” (Máté evangélium 7,24-27)

A kárvallott ember csalódásának alapja, az alapozás hiánya volt. Alapozás nélkül a puszta földre építkezni nem normális dolog. Gondolhatnánk, ekkora ostobaságot ma már senki sem követhet el, de ez egyáltalán nincs így.
Lelkileg is valamennyien építkező emberek vagyunk. Csak az nem mindegy, hogy mi az életem alapja, mire építettem: emberi tanításokra, vagy az Élő Isten Szent Igéjére.


Ez a két építkező ember sok mindenben hasonlónak látszik, de a valóság az, hogy kibeszélhetetlen különbség van köztük, úgy munkájukat, mint jellemüket illetőleg.
Az egyik építő bölcs, a másik bolond;
az egyik lényegre törő, a másik felszínes,
az egyik komoly, alapos, míg a másik csak a látszatnak él.


A bölcs ember munkáját becsületesen végezte ott is, ahová az ember szemek nem láthattak; a másik viszont csak a föld feletti résznél végzett jó munkát, a rejtett részeknél nem.
Az első építő örvendhetett, amint látta, hogy háza kiállja az ítéletidőt; a másik viszont házával együtt örök pusztulásba jutott.
Egyáltalán nem mindegy hogyan élünk, viselkedünk, cselekszünk!
A Krisztus követő ember szilárd alapon áll, ezért alapos és megfontolt az életvitele is!

AZ ÁL-ALAPOZÓK
Többször előfordult már, hogy egyes „szakemberek” anyagtakarékossági okokból „kispórolták" a kötőanyagot az alapozásból.
Ennek a „hozzáállásnak” lelkileg is beláthatatlan következményei vannak. Ilyenek a szektavezérek, a hamis próféták, akik ma is nyájas behízelgéssel és kegyes mázzal beszélnek Istenről, és felszínes, felhígított , vagy „szórakoztató evangéliummal” próbálják megalapozni a hiszékenyek lelki életét, de a végük katasztrofális lesz.


Az Úr Jézus mondja: „Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!” Máté 7,22-23


A JÓ ALAP
Testvér, milyen alapokon nyugszik a lelki életed?
Ha nem Jézus Krisztus életed fundamentuma, akkor bármelyik pillanatban katasztrófa fenyeget! Ma még megteheted, hogy sürgősen átértékeld és rendezd életedet, mert csak a Krisztusba vetett hit állja ki az idők próbáját.
Aki hisz őbenne, az nem ingadozik és nem igazodik a mindenkori korszellemhez, divatokhoz vagy politikai útvesztőkhöz, mert meg van győződve arról, hogy csak a Krisztus beszéde biztos és örök, ezért bátran épít rá mindenkor és minden körülmények között!
Hívd be Őt a szívedbe egy bűnvalló imádságban és engedd, hogy kézbe vegye és lelki házzá építse elrontott életedet. „Ti magatok is, mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által.” 1Péter 2,5
A hívő ember teljes bizodalmát a kősziklába, Krisztus Jézusba veti, ezért nemcsak hallja az igét, hanem aszerint éli is az életét. Az ige azt mondja a hívőkről hogy, „Isten épülete vagytok.” (1Korinthus 3,9), mert ők az Úr Jézus Krisztus áldott kegyelméből már-e földön a Szentlélek templomai lettek, „…mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok.” (1Korinthus 3,17)
Az Úr Jézus a legbiztonságosabb alap, ha te is rá alapoztad életedet, családodat, terveidet, megélhetésedet, akkor nem fogsz csalódni, és már most megnyugodhatsz, mert Ő garantálja, hogy megalapozott hitéleted minden vihart ki fog állni! „Mert más fundamentumot senki sem vethet azon kívül amely vettetett, mely a Jézus Krisztus” 1Korinthus 3,11

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 129
Tegnapi: 119
Heti: 448
Havi: 1 946
Össz.: 503 835

Látogatottság növelés
Oldal: KŐSZIKLA
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »