LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)



 

A Sátán patkánymérge
A depresszió és a Pszichológia.


Láttál már patkánymérget? 99,995%-a finom csemege. Csak az 0,005 % a halálos méreg. Még sem mondjuk azt, hogy bátran fogyasztható, hiszen az egész halálos az ember számára. Sátánnak is megvan a maga sajátos patkánymérge. A Lélek tudomány, a pszichológia. 99,995 % igaz, de az a maradék 0,005 % halálos!


Sok keresztény pszichológus végzi lelkesen a munkáját. Jó szándékkal, becsülettel. Sok esetben embereket mentenek meg az öngyilkosságtól, az ideg-összeroppanástól. De valahol mégis ott lappang az a bizonyos 0,005 % halálos méreg!

Egyre több a depressziós keresztény. Egyre több lélek beteg, és ezzel arányosan egyre több gyülekezet szervez stressz-oldó tanfolyamokat. Ezek általában burkolt evangélizációk.


A burkolt evangélizációval sohasem tudtam azonosulni. Főző tanfolyamokat szerveznek azzal a céllal, hogy embereket nyerjenek meg a Jó Istennek. A Főzőtanfolyamra olyan emberek jelentkeznek, akiket érdekel pl. az egészséges étrend. És amikor a gyülekezet felajánlja számukra a Bibliát, csodálkoznak és vissza utasítják. Hiszen nem ezért jelentkeztek.

Most a világ igényére reagálva stressz-oldó tanfolyamokat szerveznek a gyülekezetek.


Szinte mindegyik egyház palettáján szerepel egy ilyen program. A keresztény közösségek által szervezett stressz-oldó tanfolyamokon csak burkoltan van jelen az evangélium. Ezek az alkalmak nagyon jók kapcsolat építésre. A tapasztalatom mégis az, hogy a stressz-oldó tanfolyam iránt érdeklődők nem nagyon nyitottak a Biblia tanítására, hiszen nem erre kíváncsiak.

A hallgatók többsége nem azért jött, hogy a Bibliáról halljon tanítást, hanem hogy saját erőfeszítéssel megszabaduljon a problémájától.


A hiba nem bennük van hanem mibennünk.
Nem merjük magasba emelni Krisztus zászlaját, nem merjük nyíltan, teljes mellszélességgel hirdetni és felvállalni azt az Evangéiumot, amit meg kell osztanunk a világgal!

Róm. 1,16
Mert nem szégyenlem a Krisztus evangyéliomát; mert Istennek hatalma az  minden hívőnek idvességére, zsidónak először meg görögnek.
Róm. 1,17
Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él.


2 Tim. 1,8
Ne szégyeneld hát a mi Urunk bizonyságtételét,  se engem az ő foglyát; hanem együtt szenvedj az evangyéliomért Istennek hatalma szerint.
2 Tim. 1,9
A ki megtartott minket és hívott szent hívással, nem a mi cselekedeteink szerint, hanem az ő saját végezése és kegyelme szerint, mely adatott nékünk Krisztus Jézusban örök időknek előtte,
2 Tim. 1,10
Megjelentetett  pedig most a mi Megtartónknak, Jézus Krisztusnak megjelenése által, a ki eltörölte a halált,  világosságra hozta pedig az életet és halhatatlanságot az evangyéliom által,



A gyülekezetek könyvtáraiban is egyre gyakrabban bukkannak fel olyan kiadványok , amik pszichológia módszerekkel akarnak segíteni. Népszerűek a szokásformáló kiadványok. Egyre elterjedtebb az a gondolkodásmód, ami szerint az elmémmel, a szokásaimmal, az akaratommal tudok győzni a rossz felett!

Jézus egyértelmű tanítást ad a helyes elmével kapcsolatban.


Mát. 22,37
Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat,  a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
Mát. 22,38
Ez az első és nagy parancsolat.


Sokan hivatkoznak az elme megújulására, ami szintén Biblikus.

Róm. 12,2
És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.


De ez nem egy elme-harc a szokásaimmal szemben és nem egy küzdelem a bűnnel szemben.

Eféz. 4,17
Ezt mondom annakokáért és bizonyságot teszek az Úrban, hogy ti többé ne járjatok úgy, mint egyéb pogányok is járnak az ő elméjöknek hiábavalóságában,
Eféz. 4,18
Kik értelmökben meghomályosodtak, elidegenültek az isteni élettől a tudatlanság miatt, mely az ő szívök keménysége miatt van bennök;
Eféz. 4,19
Kik erkölcsi érzés nélkül, önmagukat a bujálkodásra adták, minden tisztátalanságnak nagy nyereséggel való cselekedésére.
Eféz. 4,20
Ti pedig nem így tanultátok a Krisztust;

Eféz. 4,21
Ha ugyan Őt megértettétek és Ő benne megtaníttattatok, úgy a mint az igazság a Jézusban:
Eféz. 4,22
Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt;
Eféz. 4,23
Megújuljatok pedig a ti elméteknek lelke szerint,
Eféz. 4,24
És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben.


Az Új ember csak egy újjá születés által lehetséges, és ez nem egy önmegvalósítás, aminek a gyümölcse az önbizalom, szemben a maximális Istenbe vetett bizalommal. Az Újjá születés a szív megtisztítása által lehetséges.


Ezék. 36,25
És hintek reátok tiszta vizet, hogy megtisztuljatok, minden tisztátalanságtoktól  és minden bálványaitoktól megtisztítlak titeket.
Ezék. 36,26
És adok néktek új szívet,  és új lelket adok belétek, és elveszem a kőszívet testetekből, és adok néktek hússzívet.
Ezék. 36,27
És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolatimban járjatok és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek.

2 Thess. 3,5
Az Úr pedig igazgassa a ti szíveteket az Isten iránt való szeretetre, és Krisztus iránt való állhatatosságra.

Zsid. 8,10
Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izráel házával, ama napok multán, mond az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjökbe, és az ő szívökbe írom  azokat, és leszek nekik Istenök és ők lesznek nekem népem.


Egyre kevesebbet hallunk Sátánról, és egyre többet tanítanak a bennünk rejlő rossz szokásokról. Állítólag akár 21 nap alatt is átformálhatók a rossz szokásaink.

Ezzel csak az a gond, hogy Ádám bűne miatt mi romlott emberi természetet örököltünk.

Mát. 7,16
Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?
Mát. 7,17
Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
Mát. 7,18
Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
Mát. 7,19
Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt,  kivágattatik és tűzre vettetik.


Ádám bűne miatt mindnyájan csak rossz gyümölcsöt tudunk teremni. A Lélek átformáló ereje nélkül semmit sem ér a szokásformálás!

Gal. 5,19
A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
Gal. 5,20
Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
Gal. 5,21
Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek
, Isten országának örökösei nem lesznek.
Gal. 5,22
De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.


A személyes tapasztalataim.

Ismertem egy kamasz lányt, aki minden éjjel horror-filmeket nézett. Később rémálmai lettek, és romlott a tanulmányi átlaga. Elvitték az iskola jóvoltából pszichológushoz. Az közölte, hogy semmi összefüggés a horror-film és a rémálmok között, had nézze, ha neki jól esik! A lány most aktív sátánista, egy álomvilágban él, és "élvezi" a Sátán minden megnyilvánulását.

A szemlélés által formálódik a lélek.


Zsolt. 63,2
Isten! én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged; téged szomjúhoz lelkem,  téged sóvárog testem a kiaszott, elepedt földön, a melynek nincs vize;
Zsolt. 63,3
Hogy láthassalak téged a szent helyen, szemlélvén a te hatalmadat és dicsőségedet.


Zsolt. 119,17
Tégy jól a te szolgáddal, hogy éljek és megtartsam a te beszédedet.
Zsolt. 119,18
Nyisd meg az én szemeimet, hogy szemléljem a te törvényednek csodálatos voltát.

2 Kor. 3,18
Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arczczal  szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől.


Ha a pszichológus megengedi hogy valaki a rosszat szemlélje, és az után vágyakozzon, akkor az illető el is fog változni, azonosulni fog azzal a dologgal, eszmével.


Édesanyákkal beszélgettem, akik szenvedtek a gyermek nevelhetetlen , kezelhetetlen jelleme miatt. Mikor a Biblia tanításaira hivatkoztam a gyermekneveléssel kapcsolatban, felháborodtak, ők sohasem fognak fenyítést alkalmazni, sohasem fogják korlátozni a gyermek lelkének a fejlődését, mert ezt tanítja a modern pszichológia! És a kölyök csak kötélen rángatja az anyját, követel, parancsol, hisztizik.

Eféz. 6,1
Ti gyermekek szót fogadjatok a ti szüleiteknek az Úrban; mert ez az igaz.
Eféz. 6,2
Tiszteljed a te atyádat és a te anyádat (a mi az első parancsolat ígérettel).
Eféz. 6,3
Hogy jól legyen néked dolgod és hosszú életű légy e földön.
Eféz. 6,4
Ti is atyák ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek azokat az Úr tanítása és intése szerint.


Az Úr tanítása pedig az, hogy a gyermeket Istenfélelemre kell nevelni, engedelmességre, tiszteletre és becsületre.


Egyre több a homoszexuális fiatal. A pszichológusok szerint ez sem gond, hiszen a homoszexuális így találja meg saját magát, hagyni kell fejlődni. A "jobb" pszichológusok szerint a homoszexualitás betegség, lelki betegség.

Ha kijelentem, hogy a homoszexuális beteg, akkor kijelentem, hogy ő csak egy betegség áldozata, tehát nem bűnös! Ezzel felülbírálom a Teremtő Isten szavát, miszerint a homoszexualitás bűn!!!!

Róm. 1,26
Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
Róm. 1,27
Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban,  férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.


3 Móz. 18,22
Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.

1 Kor. 6,9
Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek;  se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,
1 Kor. 6,10
Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.




Ennél még durvább, hogy egyesek a homoszexualitást genetikai okokra vezetik vissza. Tehát nem is tehet róla az illető, hiszen így született, ezzel a Teremtőt vádolják, hogy miatta meleg a srác.

A Teremtő Istent hibáztatják az miatt, ami Isten szemében bűn!

1 Móz. 1,27
Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.

1 Móz. 1,31
És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó. És lőn este és lőn reggel, hatodik nap.




Ha én szóvá teszem a homoszexualitást, akkor a másik ember jogait sértem. Ha a meleg-felvonuláson rózsaszín Bibliát nyalogat a homokos, és olyan transzparenst emel a magasba, miszerint "Jézusnak is két apja volt", akkor ő nem sérti az én vallásos érzésemet, nem tapossa meg az én alapvető jogaimat!!!!


A kereszténységben egyre kevesebb a Hit tapasztalat, egyre kevesebb az újjá születés, egyre kevesebb a Békesség, a Szent Lélekben való Öröm. Régen az emberek úgy mentek Jézus lábaihoz, hogy szenvedtek a saját bűneik miatt. Azonnali megszabadulások voltak az alkoholtól, a drogtól, a rossz jellemvonásoktól.  Most akár 21 nap alatt is megváltozhat a viselkedésünk, és győzhetünk a rossz szokásaink felett!

Jézus nem 3 hét alatt formálta át az emberek szívét,
hanem azonnal!


Ez a fajta Hit teljesen kiveszik a kereszténységből. A keresztségre készülők is lassan, hónapok alatt jutnak el odáig, hogy látva az ő megváltozott szokásaikat beengedik őket a keresztelő medencébe.

Hiányzik az a Hit, ami azonnal átformálta a szívet, a testet.

Márk. 9,25
Jézus pedig mikor látta vala, hogy a sokaság még inkább összetódul, megdorgálá a tisztátalan lelket, mondván néki: Te néma és siket lélek, én parancsolom néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj!

Ján. 5,14
Ezek után találkozék vele Jézus a templomban, és monda néki: Ímé meggyógyultál; többé ne vétkezzél, hogy  rosszabbul ne legyen dolgod!


Ján. 8,10
Mikor pedig Jézus felegyenesedék és senkit sem láta az asszonyon kívül, monda néki: Asszony, hol vannak azok a te vádlóid? Senki sem kárhoztatott-é téged?
Ján. 8,11
Az pedig monda: Senki, Uram! Jézus pedig monda néki: Én sem kárhoztatlak: eredj el és többé  ne vétkezzél!

Meggyőződésem, hogy a depresszió hitetlenség.
 
Ugyanis a depresszió azt jeleni, hogy egy bizonyos lelki vagy testi probléma olyan nyomással nehezedik rám, hogy a súlya alatt összeroppanok. Ha egy keresztény depressziós, akkor kimondja vagy legalábbis megfogalmazza magában azt, hogy az az Isten, akiben ő hisz, az nem tudja megoldani az ő problémáját, nincs kiút ebből a szituációból!


A mai világban azért elterjedt a depresszió, mert egyre kevesebb a Hit, egyre kevesebb az odaszentelt szív.

2 Tim. 3,1
Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.
2 Tim. 3,2
Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók,  szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,
2 Tim. 3,3
Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.
2 Tim. 3,4
Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.
2 Tim. 3,5
Kiknél megvan a kegyességnek látszata,  de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.


Júd. 1,17
Ti azonban, szeretteim, emlékezzetek meg azokról a beszédekről, a melyeket a mi Urunk Jézus Krisztus apostolai mondottak.
Júd. 1,18
Mert azt mondták néktek, hogy az utolsó időben lesznek csúfolódók, a kik az ő istentelen kívánságai szerint járnak.
Júd. 1,19
Ezek azok, a kik különszakadnak, érzékiek, kikben nincsen Szent Lélek.
Kik mindenkor tanulnak, de az igazság megismerésére soha el nem juthatnak.


1 Tim. 4,1
A Lélek pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén.

És ezt a dolgot kezelni kell.

"Az embernek a másik ember általi irányításánál jó dolog az, amit tennünk kell. Tanítsa meg az orvos az embereket arra, hogy emberek helyett Istenhez forduljanak! Ne emberektől várják lelki-testi gyógyulásukat, hanem Istentől, aki minden hozzá fordulót meg tud menteni! Aki az ember agyát teremtette, tudja mire van szüksége az agynak. Isten az egyedüli gyógyító. A testi-lelki beteg lássa meg Krisztusban a helyreállítót.. " Mert én élek-mondja Jézus-ti is élni fogtok."(Jn 14.19) Ez az az élet, amit meg kell ismertetnünk a betegekkel. Mondjuk el nekik, hogy ha hisznek a gyógyító Krisztusba, ha az egészség törvényeinek engedelmeskedve és istenfélelemmel, tökéletes szentségre törekedve együttműködnek vele, Krisztus megeleveníti őket. Ha Krisztust így mutatjuk be, olyan hatalmat , olyan erőt kinálun nekik, amelynek értéke van, mert felülről származik. Ez a test és a lélek gyógyításának igazi tudománya."
Ellen G. White. A Nagy Orvos lábnyomán. 169. oldal.

Tehát megállja a helyét az a törekvés, hogy a beteg lélekkel foglalkozni kell!
Ezért vannak a lelki gondozók, lelkészek, szakemberek.


Ellen Gould White írásait kutatva azonban akadtam néhány érdekes idézetre.

"Az emberi elmével foglalkozó tudományokat nagyra magasztalják. Azok jók a maguk nemében, de Sátán kiaknázza, és erőteljes eszközeiként használja azokat a lelkek megtévesztésére és elpusztítására."

Ellen.G.White. Szemelvények Ellen G. White írásaiból. második kötet. 332-333. oldal.


"Napjainkban, amikor a hitetlenség oly gyakran jelenik meg tudományos öltözékben, minden oldalról védekeznünk kell. Nagy ellenségünk ezreket elhitet, és akarata szerinti fogságba hajtja őket. Óriási előnyre tesz szert az emberi elmével foglalkozó tudományokból.......A koponyatanon ( frenológia) , pszichológián és mesmerizmuson keresztül közvetlenebbül szól ennek a nemzedének a tagjaihoz, és olyan erővel működik, mely a próbaidő lejártának közeledésére jellemző."
Ellen.G.White. Szemelvények Ellen G. White írásaiból. második kötet. 332. oldal.

"Az akarat ember általi irányításának elméletét Sátán találta ki, hogy az ő befolyása érvényesülhessen, hogy az emberi filozófia foglalja el a menyei filozófia helyét. A magukat keresztényeknek vallók körében is meghonosodott tévedések között nincs ennél veszélyesebb csalás, semmi sem szakít el ennél biztosabban Istentől. Bármilyen ártalmatlannak látszik is, a betegeken való alkalmazása romlásukat munkálja, nem pedig gyógyulásukat. Kaput nyit, amelyen Sátán belép, hogy birtokba vegye a másnak alávetett emberi akaratot, és a befolyásoló akaratát is."

Ellen G. White. A Nagy Orvos lábnyomán. 168. oldal.

"Ha Sátán nyílt és merész támadást intézne a kereszténység ellen, akkor a keresztények kétségbeesetten és tusakodva borulnának Krisztus lábához, s az erős és hatalmas Szabadító elűzné az ellenséget. Azonban Sátán a világosság angyalaként jelenik meg, befolyásolja az ember értelmét, hogy elcsábítsa az egyedül biztos és helyes útról. A koponyaalkat-lélekelemzés-és mesmerizmus tana voltak azok az eszközök, amelyeken át ő megközelítette ezt a nemzedéket, s vezetett félre sokakat azzal az erővel, amely tevékenységét jellemzi a kegyelemidő lejárta elött."
E.G.White. Üzenet az ifjúságnak. 29. oldal.


"Hadd mondjam el, hogy a pszichoterápia sátáni tudomány, melyben ti már elég messzire mentetek ahhoz, hogy komolyan veszélybe sodorjátok jövőtöket. ...Ha nem látjátok be, hogy Sátán a vezérelméje és létrehozója ennek a tudománynak, akkor attól nem lesz olyan könnyű gyökeresen elszakadni, mint azt gondoljátok. Ennek a tudománynak az egész filozófiája a sátáni csalások egyik mesterműve. Saját érdeketetkben hagyjatok fel minden ilyen jellegű dologgal! Mindenkor, amikor igyekeztek másoknak bebeszélni ennek a tudománynak az eszméjét, hogy így ellenőrzésetek alá vonhassátok elméjüket, Sátán talajára léptek, és kétségkívül együttműkötök vele. Saját érdeketekben szakadjatok el Sátánnak ettől a csapdájától!"

Ellen.G.White. Szemelvények Ellen G. White írásaiból. második kötet. 330. oldal.

"A pszichoterápia  tudományát űzve a jó és a gonosz tudás fájának gyümölcséről ettetek, pedig Isten annak érintését is megtiltotta.Ideje, hogy feltekintsetek Jézusra, és az Ő jellemét szemlélve elváltozzatok az isteni mintára. Forduljatok el mindentől, ami a hipnózis jellegét viseli, azét a tudományét, melyen keresztül sátáni eszközök munkálkodnak."
Ellen.G.White. Szemelvények Ellen G. White írásaiból. második kötet. 331. oldal.


1 Pét. 1,3
Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, a ki az ő nagy irgalmassága szerint újonnan szűlt minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által,
Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, a mely a mennyekben van fenntartva számunkra,
1 Pét. 1,5
A kiket Isten hatalma őriz hit által az idvességre, a mely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.
1 Pét. 1,6
A melyben örvendeztek, noha most kissé, ha meg kell lenni, szomorkodtok különféle kísértések között,
1 Pét. 1,7
Hogy a ti kipróbált hitetek, a mi sokkal becsesebb a veszendő, de tűz által kipróbált aranynál, dícséretre, tisztességre és dicsőségre méltónak találtassék a Jézus Krisztus megjelenésekor;
1 Pét. 1,8
A kit, noha nem láttatok, szerettek; a kiben, noha most nem látjátok, de hisztek benne, kibeszélhetetlen és dicsőült örömmel örvendeztek:
1 Pét. 1,9
Elérvén hitetek czélját, a lélek idvességét.

forrás:

https://sites.google.com/site/bwbwbw056/a-satan-patkanymerge-a-depresszio-es-a-pszichologia

Élő Igazság-Halott igazság

https://sites.google.com/site/bwbwbw056/elo-igazsag-halott-igazsag

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 215
Tegnapi: 152
Heti: 562
Havi: 2 839
Össz.: 504 728

Látogatottság növelés
Oldal: PSZICHOLÓGIA
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »