LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

Engedelmeskedjetek a hatalmasságoknak

– Zac Poonen -

 

Péter apostol az első levelében sokat beszél az engedelmességről. Egy ember, aki megtapasztalja Isten igazi kegyelmét, mindig engedelmeskedik a hatalmasságoknak akárhová is megy. Neki nem lesz problémája egyáltalán az engedelmességgel. A bűn eredete a lázadás, ami jóval Ádám teremtése előtti időből származik. A legnagyobb arkangyal fellázadt Isten ellen és ekkor lett belőle Sátán. Ezért van az, hogy a “lázadás bűne olyan, mint a varázslás” (1 Sámuel 15.23), mert a lázadás szelleme a gonosz szellemekkel hoz valakit kapcsolatba pontosan úgy, mint az a varázslás esetében van. Jézus a Szent szellem erejével győzte le a Sátánt. Megalázta magát és tökéletesen engedelmeskedve az Atyának lejött a földre. A földön pedig a nem teljesen tökéletes emberi hatalmaknak – Józsefnek és Máriának – engedelmeskedett 30 éven keresztül, akiket az Ő mennyei Atyja helyezett fölé. Ha valaki megtapasztalja Isten igazi kegyelmét, az meg fogja tapasztalni a lelke szabadságát a lázadás szellemétől. Ha viszont problémád van a hatalmasságoknak való engedelmességgel, akkor arra van szükséged, hogy megmentsd a lelked.

A keresztyéneknek engedelmeskedniük kell minden emberi hatalomnak: királyoknak, kormányoknak stb. (1 Péter 2.13-14).

A valaha uralkodott leggonoszabb római császár Néró volt, aki üldözte és megölte a keresztyéneket. Péter ennek ellenére azt mondja a keresztyéneknek, hogy ne csak engedelmeskedjenek neki, hanem “tiszteljék is mint uralkodót” (1 Péter 2.17). Péter azt is mondja nekünk, hogy minden embert tisztelni” kell. (1 Péter 2.17).

Az Ószövetség idején, a törvény szerint a vén embert kellett tisztelni. (3 Mózes 19.32). Az Újszövetség idején azonban minden embert tisztelnünk kell, mert az Újszövetség elvárási szintje minden területen magasabb. Az Ószövetség idején az embereknek tizedet kellett fizetni Istennek, az Újszövetség idején azonban oda kell adnunk minden vagyonunkat neki. (Lukács 14.33). Az Ószövetség idején hetente egy napot kellett megszentelni (Sabbat), az Újszövetség idején azonban minden nap szentségben kell élni. Az Ószövetség idején az elsőszülött fiút kellett felajánlani Istennek, az Újszövetség idejében azonban minden gyermekünket. Egy olyan embernek, aki megtapasztalta Isten kegyelmét nem okoz nehézséget, hogy minden embert tiszteljen. Jézushoz hasonlóan szolgáknak kell lennünk és ezért boldogságot kell, hogy okozzon, hogy mindenkit tisztelünk, és “mindenki mást különbnek tartunk magunknál” (Fil. 2.3).

Péter külön szól a korabeli szolgákhoz és azt mondja nekik, hogy engedelmeskedjenek az ő uraiknak. Minden apostol arra tanította a szolgákat, hogy engedelmeskedjenek az uraiknak. Egy olyan keresztyén, akiben a lázadás szelleme van a főnökeivel szemben a hivatalban vagy a gyárban, az nagyon rossz bizonyság Krisztusról. Egy keresztyén hallgató, aki lázad a tanárai ellen az iskolában vagy az egyetemen szintén rossz bizonyság Krisztusról. Az ilyen keresztyén egyáltalán nem értette meg “Isten igazi kegyelmét”. Nem értette meg, hogy Jézus eljött és 30 éven keresztül engedelmeskedett a földi szüleinek. Ez egy olyan lecke, amit mindannyiunknak meg kell tanulni. Alkalmazottak! Legyetek engedelmesek a főnökeiteknek minden tekintetben. Ha hivatalban, gyárban, iskolában, kórházban vagy bárhol dolgozol, tiszteletet kell tanúsítanod a főnökeid felé.

Arra kell tanítanunk a gyermekeinket is, hogy tiszteljék a tanáraikat, nem pedig arra, hogy a többi gyerekkel bandát alkotva kigúnyolják őket. Az alkalmazottaknak meg kell tanulni, hogy tiszteletet tanúsítsanak nemcsak azon feletteseik felé, akik emberségesek, hanem azok felé is, akik szívtelenek. Könnyű engedelmeskedni egy jó főnöknek, egy keresztyén azonban, aki megtapasztalta “Isten igazi kegyelmét” engedelmeskedni fog azoknak is, akik rosszindulatúak (1 Péter 2.18). Amikor keresztyénként engedelmeskedsz egy gonosz felettesnek, akkor fénylik a világosságod. Egy égő gyertya nem nagyon látszik a napfényben, de éjszaka mindenki láthatja annak a fényét. Egy keresztyén világossága egy sötét környezetben ragyog a legfényesebben.

Annak nincs semmi értéke, ha türelmesen elviseled a büntetésedet, amikor valami rosszat cselekedtél. Ha azonban türelmesen elviseled a szenvedést akkor is, ha jót cselekedtél, akkor Isten meg lesz elégedve veled. (1 Péter 2.20). Péter levelének az igazságtalanul szenvedés a legnagyszerűbb témája, amiben Jézus szenvedését állítja példaként elénk. Jézus igazságtalanul szenvedett és példát mutatott nekünk, hogy kövessük Őt ebben is. Péter a következőkre szólít fel bennünket:

Mert arra hívattatok el; hiszen Krisztus is szenvedett érettetek, néktek példát hagyván, hogy az ő nyomdokait kövessétek. Aki bűnt nem cselekedett, sem a szájában álnokság nem találtatott. Aki szidalmaztatván, viszont nem szidalmazott, szenvedvén nem fenyegetőzött; hanem hagyta az igazságosan ítélőre   (1 Péter 2.21-23)

Minden keresztyén így viselkedik, aki megértette, hogy mit jelent “Isten igazi kegyelme”.

forrás: http://www.cfcindia.com

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 152
Tegnapi: 337
Heti: 1 156
Havi: 3 433
Össz.: 505 322

Látogatottság növelés
Oldal: ENGEDELMESSÉG
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »