LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

A PRÓBÁK CÉLJA - ZAC POOEN

 

"Mert itt van az ideje, hogy elkezdődjék az ítélet Isten háza népén. De ha mirajtunk kezdődik, mi lesz a sorsuk azoknak, akik nem hisznek Isten evangéliumában? Ha az igaz is alig menekül meg, hol lesz maradása az istentelennek és a bűnösnek?" Péter I.4:17-18

 

A próbák célja a hitünk hitelességének bizonyítása – mint „a tűz által kipróbált arany” (1 Péter 1:7). A föld mélyéről kibányászott arany nem tiszta. Az egyetlen módszer a megtisztítására az, hogy tűzbe teszik. Nem lehet az aranyat megtisztítani vizes szivaccsal dörzsölve. Az csak a piszkot távolítja el. Ahhoz azonban, hogy eltávolíthasd a szennyező fémeket is az aranyból, ahhoz tűzbe kell tenned. Ha minden benne lévő szennyező anyag teljesen eltávozik, akkor tiszta aranyat kapunk. Azokban az országokban, ahol a keresztyéneknek próbáik voltak, mert üldözték őket és a vagyonukat elvették, mi lett annak az eredménye? Jobb zarándokokká váltak. Később már kevesebb támadást szenvedtek el a vagyonuk miatt, mert már nem volt semmijük. Ahol azonban nincs üldözés, még a legjobb hívők is meg lehetnek kötözve az ingatlanuk és a vagyonuk miatt. Azt gondolhatjuk, hogy mi nem vagyunk megkötözve ilyenekkel, de magunkat csapjuk be. Isten ezért engedi meg, hogy üldözés legyen egy nap az országunkban – és akkor meg fogunk tisztulni.

Amikor Oroszországban a kommunisták uralkodtak, hallottam, hogy a keresztyének nem tanulhattak egyetemeken és nem helyezkedhettek el jó munkahelyeken. Csak olyan alacsonyrendű munkákat vállalhattak, mint az utcák takarítása. Ilyen helyzetben könnyen elveszítjük a tiszteletet és a fontosság érzését, amelyek a magasabb pozíciók és a fontosabb munkahelyek betöltéséből származnak. Ilyenkor az „arany” minden „szennyezője” elégetésre kerül, és valóban megtisztulunk. Ezért vannak olyan helyek, ahol ma üldözés van, hogy a legjobb keresztyének legyenek a világon.  Ezért én sosem imádkozom azért, hogy a keresztyéneket ne üldözzék, mert akkor a gyülekezet megtisztulása ellen imádkoznék. Nem imádkozom üldözésért, de nem imádkozom ellene sem. Az Úr tudja, hogy mi a legjobb számunkra minden időben. Ezért én hagyom, hogy Ő döntse ezt el. Akár így, akár úgy van, mindkettő egyformán a javamra van. Ez lesz a hozzáállásunk, ha Isten igazi kegyelmében részesülünk.

Péter tovább megy és azt mondja, hogy mindennek eredménye az lesz, hogy sok dicséretet, dicsőséget és tisztességet fog hozni Krisztusnak, amikor visszatér (1 Péter 1:7). Ezen próbák közepette, még ha nem is látjuk Jézust, de mégis szeretjük Őt, bízunk benne és kimondhatatlan örömmel örvendezünk. Péter látta Jézust testben, de Jézus azt mondta: „Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek” (János 20:29). Nem tudom, hogy közületek hányan hiszik ezt a verset – hogy mi, akik nem láttuk Jézust testben boldogabbak vagyunk, mint Péter, aki testben látta Őt. Én teljes szívvel hiszem ezt, mert Jézus mondta. Péter tovább megy, majd azt mondja, hogy ha hűségesen kitartunk a próba idején, akkor elérjük a hitünk célját a „lelkünk üdvösségét” (1 Péter 1:9). Az apostolok többet beszélnek a lelkünk üdvösségéről, mint a pokoltól való megmenekülésről.

Önzőséget, büszkeséget és sok más gonoszságot örököltünk Ádámtól. Szükségünk van rá, hogy megszabaduljunk minden gonosz dologtól, amit Ádámtól örököltünk – az anyagi dolgokhoz való ragaszkodástól, a megbecsülés szeretetétől és az életünk én-központúságától. A tüzes próbák és az üldöztetés sokat segít nekünk több gonosz dologtól megszabadulni.

Gondoljatok arra a próbára, amikor valakinek szellemi fogyatékos gyermeke van. Néhány ember úgy gondol arra, mint óriási balszerencsére. Senki sem imádkozhat azért, hogy ilyen gyermeke legyen. Ha Isten megengedi egy olyan családnak, amelyik szereti Őt, hogy ilyen gyermeke legyen, biztosak lehetünk benne, hogy Isten azt a javukra fogja fordítani. Megfigyeltem, hogy azokban a családokban, ahol ilyen gyermekek vannak, ott gyengédség, áldozatvállalás és a szolgálat szelleme van más gyerekek felé is sokkal inkább, mint más családokban. A tehetséges és ügyes gyermekek szüleinek a szívébe nagyon gyakran észrevétlenül belopózik a büszkeség. A büszkeségnek nincs helye a mennyben, az a pokolhoz tartozik. Sajnálatos módon megtalálható sok hívő családban is.

Isten megengedi minden gyermekének, hogy próbákon menjen át. Nagy bölcsességével Ő tudja, hogy pontosan mikor küldje azokat. Amikor majd az Úr előtt fogunk állni, rá fogunk jönni, hogy Isten sosem követett el egyetlen hibát sem egyetlen próbánál sem, amiket megengedett az életünkben. Minden egyes próbát, amit megengedett az életünkben fel fogjuk fedezni azon a napon, ami azért történt, hogy megtisztítson minket, mint az aranyat. Ha hiszed ezt, minden időben dicsőíteni fogod az Urat.

 

fordította: Abonyi Sándor

https://www.cfcindia.com/

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 156
Tegnapi: 337
Heti: 1 160
Havi: 3 437
Össz.: 505 326

Látogatottság növelés
Oldal: ÍTÉLET
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »