LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

LÉLEK ÉBRESZTŐ !



Honnan tudjuk, hogy újjászülettünk?


Az újjászületett ember tudja, hogy újjászületett.

Az újjászületett embernek üdvbizonyossága van. Az az érzés járja át, hogy bűnbocsánatot kapott és betelt Szentlélekkel. (Efézus 1:13) A Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk. -

Van-e bizonyosságod afelől, hogy Isten gyermeke vagy? Sok emberből a keresztyénsége ellenére hiányzik Krisztus, és ezért csak látszatkeresztyén életet él. Honnan tudhatom, hogy Isten gyermeke vagyok?

„ Megismertetvén velük az ő akaratának titkát az ő jókedve szerint. "(Efézus 1:9)

2. A megváltozott élet felismerhetővé válik.

Nem lehet titokban tartani azt, hogy ha valaki újjászületett. Péternek is azt mondják a szolgálók, hogy a te beszéded is elárul téged. Gyümölcseikről ismeritek meg őket.

Ha névleges keresztyének vagyunk, akkor ennek pontosan az ellenkezője igaz. Nem a jó gyümölcsöket teremjük, ... az Istennek neve miattatok káromoltatik a pogányok között. "(Róma 2:24)

Az újjá nem született ember nem tesz bizonyságot, szégyell Krisztusról beszélni.

„Akié a Fiú, azé az élet. "(Ján.5:l2)

Újjászülettél-e, van-e új életed, vagy pedig azt a kettősséget éled, amiben a Krisztus nélküli keresztyénséged, vallásosságod megfér a világ szennyével együtt? Akiben élet van, az a Lélek gyümölcseit termi. Akiben nincs meg a Lélek, az a világ gyümölcseit.

,,és a megmaradt gyökeret ver alul és gyümölcsöt terem felül."(II. Kir.19:30)

Ha új életű vagy. akkor bizonyságot tudsz tenni bűneidről és az érted meghalt Jézus Krisztusról, mert Jézus az újjászületett ember szívében lakik.

„Hogy lakozzék a Krisztus a hit által a ti szívetekben. A szeretetben meggyökerezvén, alapot vévén." (Ef. 3:17-18)

Az újszülött csecsemő amikor világra jön sír, ha nem sír, akkor joggal aggódnak érte. A második születésnél is így van. A bűntudattól megterhelt ember az újjászületés keresztje alá lép és felsír benne az új élet. Az újjászületett embert az jellemzi, hogy vágyakozik a hasonlóak közösségére.

3. Az imádkozás lelkülete lakozik benne.

Mint ahogy az ember nem élhet levegő nélkül, az újjászületett ember sem élhet imádság nélkül. Az imádság az Istennel való élet kifejezési formája, kapcsolat az élő Istennel. Nem formális. Lélek nélküli imádságról van itt szó, hanem arról, amikor az Isten Lelke esedezik bennünk.

„A Lélek is segítségére van a mi erőtlenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, amit kellene, nem tudjuk, de maga a Lélek esedezik érettünk kimondhatatlan fohászkodással. " (Róm.8:26)

Akiben nincs meg az Isten Lelke, abból hiányzik az imádkozás lelkülete. Sokszor ezért szégyell az ilyen ember nyilvánosan imádkozni.

,,Ezek mindnyájan egy szívvel-lélekkel foglalatosak voltak az imádságban és könyörgésben." (Ap.csel. 1: 14)

Az imádság hiánya a lelki ébredés hiányát jelzi. A gyülekezeti megtérésnek gyakran akadályai a meg nem tért vallásos emberek, akik felszínes vallásosságukkal inkább a Sátán segítőtársai. Gyakorolj bűnbánatot és légy imádkozó a gyülekezetedben!

4. Az újjászületett ember éhes az Isten Igéjére.

,,Én vagyok az életnek kenyere" (Ján.6:48)

Ha nincs vágy az ember szívében az Ige után, megkérdőjelezendő az újjászületettség.

„Tudakozzátok az írásokat..." (Ján, 5:3 9)

A rendszertelen táplálkozásnak, vagy a táplálékmegvonásnak súlyos következményei vannak. A hívő embernek mindig jó étvágya van.

5. Az újjászületett ember sok próbán megy keresztül.

A névleges keresztyéneknek nincsenek problémái. Az ilyen keresztyén nem veszélyes a Sátán számára „E világban nyomorúságtok lesz, de bízzatok. " (Ján. 16:33)

Jézus számára a vallásos emberek voltak a legnagyobb ellenségek.

„a kit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, a kit fiává fogad. "(Zsidók 12:6)

,,Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle kísértésekbe estek, Tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez. " (Jakab 1:2-3)

6. Győzelem a kísértések és a bűnök felett.

A legnagyobb győzelem Jézus Krisztus kereszthalála volt. Ezért lehetünk mindig Krisztusban győztesek. Érnek bennünket megpróbáltatások, nehézségek, vereségek. De Jézus bennünk diadalmaskodik mindezek fölött. Sokan félnek a megpróbáltatásoktól és a próbatételektől. Pedig tisztában kell lennünk azzal, hogy:

„A világban nyomorúságtok lészen, de ne féljetek én meggyőztem a világot. " (János 16:33)

7. Az újjászületett ember vágyakozik és várakozik Krisztus visszajövetelére. Aki nem született újjá, az nem láthatja meg az Ő országát.

Tehetek-e valamit az újjászületésemért? Semmit nem tehetek, mert ez ajándéka.

„Kegyelemből és hit által van a ti üdvösségetek." (Ján.3:I6)

Tehát akkor semmit sem kell tennem? Rajtam kívülálló módon történik az újjászületés? Nem és mégis!

„Nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen." (Ez.33.11)

A megtérés azt jelenti, hogy Jézusban hiszek, igent mondok Istennek, az újjászületésben pedig Isten mond igent az emberre.

„ Valakik pedig befogadák őt, hatalmat adott azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek. " (Ján. 1:12)

forrás:

Szabadi István írása,  Körmend

 

------------------------------------------------------

 
KI AZ, AKI VALÓBAN ÚJJÁSZÜLETETT?
 
Az, aki felismerte és egészen mélyen átélte bűnei következményeként halálos ítéletét, majd miután őszinte bűnbánattal megtért és kegyelmet nyert, Isten iránti olthatatlan szeretetre gyúlva befogadta szívébe az őt új teremtéssé szülő Szent Igemagot.
 
Ez a mag, az Igazság növekszik benne, így kész naponta halálra adni magát Jézusért: előbb a régi természetű óemberét, majd, ha olyan helyzet állna elő, akár az életét is leteszi az Úrért.
 
Az újjászületett ember ténylegesen halálra szánt, ám mégis ő él igazán, telve az Élet Igéivel. Szüntelenül szomjazva és éhezve az Igazságot, már nem a világnak, sem önmagának vagy másoknak való megfelelni akarás, hanem az Úr tetszésének keresése ösztönzi szent, tiszta és irgalmasságot gyakorló életre: gondolkodását fegyelmezetten Isten beszédéhez szabja, és bár tudja, hogy koránt sem tökéletes, mégis teljes igyekezettel törekszik a Krisztus szerinti, örömmel, szeretettel és alázattal szolgáló engedelmességre. 
   
Guti Tünde írása

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 147
Heti: 372
Havi: 4 547
Össz.: 500 451

Látogatottság növelés
Oldal: ÚJJÁSZÜLETTÉL?
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »