LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Amit minden nőnek tudnia kell.

Sok hölgy, noha jól műveltnek számít, kitüntetéssel végzett valamely főiskolán, (egyetem) szégyenletesen tudatlan az élet gyakorlati kötelességei felől. Fogalmuk sincs a család helyes igazgatásáról, így a boldogsághoz szükséges dolgokról. Beszélhetnek a nők magasztos helyzetéről és jogairól, maguk mégis mélyen a nők igazi tisztsége alá esnek.

Éva minden lánya számára illő, hogy jól ismerje a házi kötelességeket, hogy a házimunkákban sokrétű képzést nyerjenek. Minden ifjú nő olyan művelt legyen, hogy ha a feleség és anya helyzetének betöltésére hívják őket, királynőként tudjanak elnökölni birodalmukon. Legyenek jártasak a kötelességekben, s tanítsák erre gyermekeiket is…

Joga van megismerni az emberi test működését, az egészség elveit, s a helyes étkezés és öltözködés kérdéseit, a munkát, üdülést, s számtalan mást, amik közvetlenül érintik családja jólétét. Joga van elsajátítani a betegápolás legkitűnőbb módszereit, hogy ápolni tudja gyermekeit betegségben, ahelyett, hogy drága kincseit idegen orvosok és ápolók kezére bízná.

Mikor a nők nem képzik értelmüket.

 A legtöbb istenfélelmet valló nő nem fegyelmezi gondolatait. Szabadjára engedik, hogy arra
poroszkáljanak, amerre éppen tetszik. Az ilyesmi öreg hiba. Sokból mintha csak hiányozna a szellemi erő. Nem szoktatták magukat a gondolkodásra, s mivel elmulasztották ezt, azt hiszik, hogy nem is
tudnak gondolkodni. Pedig a kegyességben való növekedéshöz elmélyedés és ima szükséges.

A nők azért nem állhatatosak, mert kevéssé művelik agyukat, keveset gondolkodnak – mélyednek el. Ha tétlenül hagyják heverni eszüket, ha másokra támaszkodnak, hogy azok gondolkodjanak, tervezzenek és emlékezzenek helyettük, csak még elégtelenebbek lesznek. Némelyeknek igénybevétellel kell fegyelmezni értelmüket. Kényszerítsék magukat a gondolkodásra. Amíg másra támaszkodnak, hogy gondolkozzon helyettük, megoldja nehézségeiket, míg nem hajlandók gondolkodással erőltetni meg
agyukat, továbbra is gyönge marad a készségük, hogy emlékezzenek, előre tervezzenek, s jól mérlegeljenek. Mindenki iparkodjék erőteljesen nevelni értelmét.

Nők öltözködése az értelem jelzője.

Az öltözködés a szív és értelem jelzője. Ami kívül függ, jelzi, hogy belül mi van. Nem kíván szellemi
képességeket vagy kiművelt értelmet, hogy valaki kiöltözködjék. Már az, hogy a nők annyi fölösleges ruhadarabot öltenek magukra, mutatja, hogy nem maradhat elég idejük értelmi képességük kiművelésére, s hogy hasznos tudással töltsék meg fejüket.

A tiszta gondolkodást és tetteket.

Sürgetem a tisztaság szükségességét minden gondolatban, szóban, cselekedetben. Egyénileg el kell számolnunk Istennel; – senki sem végezheti el értünk. Vagyis, hogy jobbá tegyük a világot tanítással, egyéni igyekezettel és példamutatással. Noha ápolnunk kell a barátságot, ne legyen ez csupán szórakozásul, hanem céllal. Lelkek várnak megmentésre.

 

forrás:

Ellen G. White - Értelem és jellem írásából

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 147
Heti: 354
Havi: 4 529
Össz.: 500 433

Látogatottság növelés
Oldal: NŐKNEK
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »