LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

MIÉRT NEM POLITIZÁL KRISZTUS EGYHÁZA?

 

Jézus egyértelműen tanította, hogy az Ő országa "nem e világból való". Isten országának alaptörvénye a szeretet és az igazság egyidejű megvalósulása. Ez csak Istenhez való megtérés, lelki újjászületés, "felülről való születés" által lehetséges. A Krisztus által Istenhez térő emberek ennek az országnak polgárává válik már itt e földön. Ha Isten Lelke elvezeti őt az adott korban Krisztus által a magáénak ismert egyházhoz, akkor másokkal együtt, közösségi kötelékben, élheti hitéletét, fáradozhat a világon másokért, betöltve Mesterének missziós parancsolatát: (Jel,18,36, Jn.1,10, 3.1-3)

"Elmenvén azért, tegyetek tanítványommá minden a népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentlélek nevében. Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek. és ímé, én tiveletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Ámen ! (Mt.28,19-20)

Ezt a missziós parancsot Jézus időről időre megismétli, különösen a végső nagy evangéliumhirdetés előtt, a 7. levében Filadelfia egyházának vagy "a megnyilt könyvecske" követőinek. (Jel.3,8)

"És mondta nékem: Ismét prófétálnod kell néked sok népek és nemzetek, és nyelvek és királyok előtt." (Jel.10:11)

Az evangéliumhirdetés nem emberi agitáció. Isten lelke kell, hogy kísérje a keresztyént a mennyek országa építésében: ( Jel.10,11)

"Hanem lemondtunk a szégyenletes titokzatosságról, mint akik nem járunk ravaszságban, és nem is hamísítjuk meg az Isten igéjét, de a nyilvánvaló igazsággal kelletjük magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt." (2Kor 4,2)

A hívő ember mindenkit Jézus Krisztus megváltottjának tart.Mindenki arcán Krisztus arcát látja, nem érdek szerint tekint a másik emberre, mint a földi nemzetek, osztályok, pártok.

"Nincs zsidó, sem görög nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban." (Gal.3,28)

Jézus nem engedte, hogy követői hatalmi, politikai csatározásokba keveredjenek, ezek alapjában véve nem oldják meg a fennálló társadalmi kérdéseket, legfeljebb más szinbe állítják, vagy éppen súlyosbítják azokat. Maga Jézus a leghatározottabban elhárította a királlyá tevést, nagy válságot idézve elő a népakarat visszautasításával. A keresztyénség a diktatúrára és a polgári demokráciára ugyanolyan szemmel tekint. Egyiktől sem várja az emberhez méltó élet maradéktalan biztosítását. Az államot maga Isten alapította az özönvíz után, és feladatává a rossz megfékezését tette (ellentétben az egyházza, amelynek feladat Isten igéjének, az evangéliumnak hirdetése). Amely társadalmi berendezkedés jobban betölti ezt a célt, az mondható jobbnak vagy kevésbé rossznak. A magyar történelemnek az egyszemélyi uralkodás idejéből is lehetnek viszonylag jó példái, így a terezianizmus, a jozefinizmus a XVIII. században. A polgári demokrácia kétségkívül nagy vívmány. (Nem jó, de jobbat nemtaláltak ki." - mondta fanyarul Churchill), viszont igen törékeny. Főleg napjainkban, amikor a hatalmi egyházak erői kerítik vezetőiket befolyásuk alá: (Jn.6,14-15) (1.Móz 9,5-6, 12,1-3)(1.Pét.2,9) 

"Akivel paráználkodtak a föld királyai, és az ő paráznaságának borával megrészegedtek a föld lakosai." (Jel 17,2)

Jézus egyháza nem lehet játékszere ilyen harcoknak. Az igazság nem a jobb- vagy a baloldalon van.

"Mondta néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, hanemha énáltalam." Jn 14:6

 

forrás:

Merre halad a történelem? - Reisinger János - A Biblia tíz vázlatpróféciája)

https://www.scribd.com/document/387432349/Reisinger-Janos-Merre-halad-a-tortenelem-A-Biblia-tiz-vazlatprofeciaja

 

A Biblia tíz vázlatpróféciája

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 170
Tegnapi: 152
Heti: 517
Havi: 2 794
Össz.: 504 683

Látogatottság növelés
Oldal: KRISZTUS EGYHÁZA
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »