LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Hálaadás a növekedést adó Istenemnek
 
Hálát adok Neked Atyám Jézus nevében, mert Te vagy a növekedést adó Isten. Atyám, Te adod nekem a növekedést. A Te Igéd erősen növekedik és hatalmat vesz a szívemben. (1Kor. 3,6-7. Csel. 19,20.)

Gyarapít engem az Úr, engem és az én fiaimat. (Zsolt. 115,14.)
Magasra növeszted az én szarvamat, elárasztasz csillogó olajjal. (Zsolt. 92,10.)
Engem pedig gyarapít az Úr és bőségessé tesz a szeretetben. (1Thess. 3,12.)
Mindenkor hálaadással tartozom Neked Istenem, mivelhogy felettébb megnövekedék az én hitem, és bővölködik bennem a szeretet. (2Thess. 1,3.)
Szép renddel növekedem szent templommá az Úr Jézus Krisztusban; Isten hajlékává építtetem a Szellem által. Mindenestül fogva növekedem abban, aki a fej, a Krisztusban. (Ef. 2,21-22. 4,15.)
Ragaszkodom Hozzád Uram, a kapcsok és kötelek által segítséget veszek és növekedem az Isten szerint való növekedéssel. (Kol. 2,19.)
Növekedem szép renddel egyberakva és egybeszerkesztve a Testben, az Úr Jézus segítségének minden kapcsaival, az én mértékem szerint való munkássággal teljesítem a testnek növekedését a maga fölépítésére szeretetben. (Ef. 4,16.)
Azért imádkozom szent Atyám, hogy az én szeretetem még jobban és jobban bővölködjék a Te ismeretedben és minden megértésben. (Fil. 1,19.) Jézus nevében! Ámen.
Jim Sanders - Imádságok a Biblia alapján
 

Mindenben hálákat adjatok!

 

1Thess. 5,18: Mindenben hálákat adjatok, mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézusban tihozzátok.

Gyakori, hogy a hívők, miután elmondták a hit imáját valamely szükségükkel kapcsolatban, megkérdezik, mit kell illetve lehet még tenni? Miután pedig azt a választ kapják, hogy ezután már „csak” hálát kell adniuk a beteljesülésig, kicsit csalódottnak látszanak. Jobban megnyugtatná őket, ha „tehetnének” még valamit. De vajon a hálaadás nem cselekedet-e?

Az Ige a dicséretet és a hálaadást szellemi áldozatnak nevezi. Minket pedig szent népnek, királyi papságnak. (1Pét. 2,9)

A mi papi feladatunk, szent munkánk a hálaáldozat bemutatása, ami megdicsőíti Istent. A hálaáldozatot Isten rendelte el, és Ő soha nem kér tőlünk értelmetlen, haszontalan cselekedeteket.

Zsolt. 50,23: Aki hálával áldozik, az dicsőit engem… Ez önmagában is meg kell, hogy győzzön bennünket a hálaadás fontosságáról.

A (Fil. 4,6: Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.) arra bíztat bennünket, hogy imádságunkban és könyörgésünkben minden alkalommal (tehát valahányszor kérünk valamit) hálaadással tárjuk fel szükségünket Isten előtt, mert ha így tesszük, (Fil. 4,7: És az Istennek békessége, mely minden értelmet felülhalad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.) az Istennek békessége, mely minden értelmet (minden kételyünket, aggályunkat, minden elképzelésünket és érzéseinket) felülhalad, meg fogja őrizni a szívünket és gondolatainkat a Krisztus Jézusban. A hálaadás tehát szoros kapcsolatba fűzi a szellemünket és a lelkünket az Atyával. A hálaadás örömet gerjeszt a szívünkben, és az öröm újabb hálaadást. A hálaadás célja és értelme a közösség, a szeretetközösség Gondviselő Istenünkkel, Atyánkkal.

Tudjuk, az Ószövetség a tanulságunkra íratott meg, és a törvény fizikai rendelései mélyen összefüggenek a szellemi Izrael, azaz a mi áldásainkkal. A törvénynek a hálaáldozattal (néhol békeáldozatnak nevezi a Károli-fordítás) kapcsolatos rendelései világossá teszik, hogy a hálaadás értelme az áldozó ember közössége a Mindenhatóval. A hálaáldozat gyümölcse pedig a kölcsönös öröm, a Gondviselő és a megajándékozott, megáldott ember közös öröme.

Isten és az újjászületett gyermekei között az Úr Jézus örökre megbékéltető áldozata folytán elhárult minden akadály. Ennek a békességnek teljes bensőségében örvendezhetünk szüntelen. Minden a hálaadásnak ebben a közösségében nyeri el a tökélyét. Mindennek, amit az üdvösségünk hozott, minden áldásnak a valóságos értéke a hálaadás közösségében mutatkozik meg a számunkra, ott ragyog fel a teljességében az Ő színe előtt. Ez a kölcsönös öröm, az úr öröme őrzi meg a szívünk békességét a várakozásban, amikor kitartó hitre van szükségünk. Ez tesz bennünket képessé, hogy szívből hálát adjunk Istennek azért is, amit még nem birtokolunk az örökségünk dicsőséges gazdagságából.

Zsolt. 107,31-32, 43: Adjanak hálát az Úrnak az Ő kegyelméért, és az emberek fiai iránt való csodadolgaiért! És magasztalják fel Őt a népnek gyülekezetében, és dicsérjék Őt a vének ülésében!
A bölcs eszébe veszi ezeket, és meggondolják az Úrnak kegyelmességét!


Forrás: Örömhíradó 2007. május, 7.p. - Jim Sanders

Örvendezzünk az Úrban!

Uram, a Te erősségedben örülök, és a Te segítségedben felette örvendezek. Szívem kívánságát megadtad nekem; és ajkam kérését nem tagadtad meg. Sőt, elém hoztad javaidnak áldásait; színarany koronát tettél fejemre. Életet kértem Tőled: adtál nekem hosszú időt, örökkévalót és végtelent. Nagy az én dicsőségem a Te segítséged által; fényt és méltóságot adtál reám. Sőt áldássá tettél engem örökké, megvidámítottál engem színed örömével. Bizony bízom az Úrban, és nem ingok meg, mert velem van a Magasságosnak kegyelme. (Zsolt. 21,1-7.)
Atyám, ez az a nap, amit az Úr rendelt: örvendezek és vigadok ezen, boldog vagyok. (Zsolt. 118,24.)
Vigadok és örvendezek, mert kívánom a Te igazságodat, és mindenkor azt mondom: Magasztaltassék az Úr, aki kívánja az Ő szolgájának békességét. (Zsolt. 35,27.)
Mindig és mindenkor vigadok Tebenned, és újra mondom: Örvendezek Benned. Gyönyörködöm Benned, Uram. (Fil. 4,4. Zsolt. 119,47.)
Az Úrra nézek szüntelen; mert jobb kezem felől van, meg nem rendülök. Azért örül az én szívem és örvendez az én lelkem; testem is biztosságban lakozik. Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van Tenálad; a Te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké. (Zsolt. 16,8-9. 11.)
Magasztallak Uram és boldog vagyok, mert az én Istenem az Úr. (Zsolt. 144,15.)
Atyám, a szám dicsőít Téged örömteli ajkakkal, áldalak Téged életem fogytáig. (Zsolt. 63,4.)
Atyám, azt mondod az Igédben, hogy örülsz felettem örömmel, meghallgatsz szerelmedben, énekléssel örvendezel nekem. (Sof. 3,17.)
Meg vagyok váltva. Énekléssel, ujjongással és örökké tartó örömmel jövök Eléd. Örömben, boldogságban és vigasságban vagyok, a szomorúság, a sóhaj, a gyász és a fájdalom szelleme elfut előlem. Az örvendezés, a vígság, az öröm és a nevetés szelleme az én örökségem. (Ésa. 5,11.)
Uram, Te elébe mész annak, aki örvend és igazságot cselekszik, aki útjaiban Rólad emlékezik. (Ésa. 64,5.)
Szeretem az igazságot és gyűlölöm a hamisságot; annak okáért felkent engem az Isten, az én Istenem örömnek olajával. (Zsidó 1,9.)
Isten országa bennem van, mely igazság, békesség és öröm a Szent Szellem által. (Luk. 17,21. Róma 14,17.)
Beteljesedek a Te örömödben Szent Szellemmel; zsoltárokban, dicséretekben és szellemi énekekben mondok dicséretet szívemben az Úrnak. (Ef. 5,18-19.)
Mindenkor örülök, szüntelen imádkozom. Mindenben hálát adok a Krisztus Jézus által, mert ez az Isten akarata. (1Thess. 5,16-18.)
Szívem boldogsága jó orvosság, és elmém vidámsága gyógyulást hoz. Szemeim fényessége, világa megvidámítja mások szívét. Jó hírrel szolgálok mindenki felé, ami megerősíti a csontokat. Uram, hallass örömet és vigasságot velem, hogy örvendezzenek csontjaim. (Péld. 17,22. 15,13. 30. Zsolt. 51,8.)
Isten könyörült rajtam és megszabadított engem, mert váltságdíjat talált értem! Ezért nézhetem a Te színed nagy örömmel, visszaadtad az igazságomat. Az egész valóm a világosságot nézi, világolok az élet világosságával. (Jób 33,24. 26. 28. 30.)
És fölzendül énekem, mint a szent ünnepek éjszakáján, és örvendez szívem, mint azoké, akik fuvolaszóra mennek az Úr hegyére, Izrael Kősziklájához. (Ésa. 30,29.)
Az én Istenem adott nekem gazdagságot és kincseket, és megengedte, hogy egyek abból és részemet elvegyem, és örvendezzek az én munkámnak, mert az én szívem örömét Isten kedveli. (Préd. 5,19-20.)
Atyám, köszönöm Neked, hogy az imádságaim gyümölcsöt teremnek. Uram, imádkozom, hogy a Te örömöd megmaradjon énbennem, és így az én örömöm beteljék. (Ján. 15,8. 11.)
Isten igazsága lettem Jézus Krisztusban. Isten országához tartozom, és igazságban, békességben és a Szent Szellem által örömben élek. (2Kor. 5,21. Róma 14,17.)
Hálát adok Neked Atyám, hogy megjelented nékem az életnek útjait; betöltesz engem örömmel a Te orcád előtt. (Csel. 2,28.)
Vidámíts meg minket a mi nyomorúságunk napjaihoz képest, az esztendőhöz képest, amelyekben gonoszt láttunk. És legyen az Úrnak, a mi Istenünknek jókedve mirajtunk, és a mi kezünknek munkáját tedd állandóvá nékünk, és a mi kezünk munkáját tedd állandóvá. (Zsolt. 90,15. 17.)
A reménységnek Istene betölt engem minden örömmel és békességgel a hívésben, hogy bővölködjek a reménységben a Szent Szellem ereje által. (Róma 15,13.) Ámen.
Jim Sanders - Imádságok a Biblia alapján


http://mindennapiimaim.webnode.hu/konkret-imak/halaadas-istennek/

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 213
Heti: 550
Havi: 2 048
Össz.: 503 937

Látogatottság növelés
Oldal: HÁLAADÁS
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »