LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

A MEGTÉVESZTÉS MESTERE

Hogyan vakítja meg Sátán „a nem hívők elméjét”?

 

Sátán csak úgy tudja elérni, hogy az emberek elforduljanak a szeretet Istenétől, ha félrevezeti őket (1Ján 4:8). Megakadályozza, hogy tudatára ébredjenek a „szellemi szükségletüknek”, vagyis hogy felismerjék, hogy szükségük van Istenre (Máté 5:3). Megvakítja „a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye” (2Kor 4:4).

Sátán egyik leghatékonyabb eszköze a hamis vallás. Milyen elégedett lehet, amikor azt látja, hogy az emberek az őseiket, a természetet vagy az állatokat imádják. Neki mindegy, hogy kit vagy mit istenítenek, csak ne a Mindenható Istent imádják, „aki kizárólagos odaadást vár el” (2Móz 20:5). Sokan, akik abban a hiszemben vannak, hogy helyénvalóan imádják Istent, hamis tanításokban hisznek, és hiábavaló szertartásokat gyakorolnak. Ők is olyan sajnálatra méltó helyzetben vannak, mint azok, akiket Isten így kérlelt: „Miért költitek a pénzt arra, ami nem kenyér, és miért fáradoztok azért, ami nem elégít meg? Figyelmesen hallgassatok engem, és egyétek, ami jó, találjon lelketek gyönyörűséget a kövér eledelekben” (Ézs 55:2).

Miért mondta ezt Jézus Péternek: „Távozz tőlem, Sátán!” Hogyan érheti el Sátán, hogy elveszítsük az éberségünket?

Sátán olykor még Jézus buzgó szolgáit is be tudja csapni. Például figyeld meg, mi történt, amikor Jézus elmondta a tanítványainak, hogy az ellenségei meg fogják ölni. Péter apostol félrevonta Jézust, és nyilvánvalóan jó szándékkal, ezt mondta neki: „Kedvezz magadnak, Uram; semmiképpen sem lesz ez a sorsod.” Jézus határozottan így válaszolt: „Távozz tőlem, Sátán!” (Máté 16:22, 23). Miért nevezte Pétert Sátánnak? Jézus nagyon is tisztában volt azzal, mi vár rá. Már csak egy kis idő választotta el attól, hogy váltságul adja az életét, és hazugnak bizonyítsa az Ördögöt. Ebben a kritikus helyzetben nem kedvezhetett magának, nem veszíthette el az éberségét. Pedig Sátán épp ennek örült volna a legjobban.

Mi is egy kritikus időszakban élünk, hiszen már nagyon közel van ennek a világrendszernek a vége. Sátánnak az a célja, hogy elfeledkezzünk erről, és elveszítsük az éberségünket. Azt szeretné, hogy kedvezzünk magunknak, és önmegvalósításra törekedjünk. De ne hagyjuk magunkat félrevezetni, hanem hallgassunk Jézusra, aki ezt mondta: „Kitartóan virrasszatok”! (Máté 24:42). Ne higgyük el Sátánnak azt a hazugságát, hogy a vég még nagyon messze van, vagy hogy soha nem is jön el!

Mit akar elhitetni velünk Sátán? Hogyan segít nekünk Jézus, hogy meggondoltak és éberek maradjunk?

Sátán egy másik módon is meg akar téveszteni minket. El akarja hitetni velünk, hogy nem vagyunk méltók Isten szeretetére, és megbocsáthatatlanok a bűneink. De ez hazugság! Elvégre ki az, aki tényleg méltatlan Isten szeretetére? Sátán. És ki az, akinek tényleg nem lehet megbocsátani? Sátán. Minket azonban erről biztosít a Biblia: „nem igazságtalan az Isten, hogy elfelejtkezzen a munkátokról és a szeretetről, amelyet neve iránt tanúsítottatok” (Héb 6:10). Igen, Isten értékeli, hogy igyekszünk neki tetszően élni, és nem hiábavaló a neki végzett szolgálatunk. (Olvassátok fel: 1Korintusz 15:58.) Ne hagyjuk, hogy Sátán rászedjen minket a hazugságaival!

Ahogy láttuk, Sátán hatalmas erejű, könyörtelen és a megtévesztés mestere. Hogyan győzhetünk le egy ilyen félelmetes ellenséget? Csakis Jézus Krisztus segítségével. Isten Szava feltárja Sátán módszereit, ezért „nem vagyunk tudatlanságban a fondorkodásai felől” (2Kor 2:11). Ha ismerjük a taktikáit, könnyebb lesz meggondoltnak és ébernek maradnunk. De nem elég csupán tudnunk, milyen taktikái vannak. A Biblia erre int minket: „álljatok ellen az Ördögnek, és elmenekül tőletek” (Jak 4:7).

 

forrás: részlet Őrtorony írásából

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 141
Tegnapi: 265
Heti: 708
Havi: 4 883
Össz.: 500 787

Látogatottság növelés
Oldal: MEGTÉVESZTŐK
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »