LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Modern Izrael

 A Szövetség

Az újszövetségi izraeliták azok, akik Isten fogadott gyermekeivé válnak Krisztus áldozatán keresztül. Ez az Izrael teszi ki Ábrahám igaz fiait. Akik hallgatnak Isten szavára, és cselekedeteikben Ábrahámot követik, azok számítanak igaz fiaknak (Ján. 8:39-47). Vagyis nem a test szerinti származás a lényeges, hanem a szellemi fiúság. Amint Keresztelő János kijelentette, Isten képes még a kövekből is fiakat támasztani magának (Luk. 3:8). Az ígéret gyermekei számítanak igaz fiaknak, és végleges örökösöknek (Róm. 9:6-8; Gal. 3:7).

Róma 9:6-8 6Nem lehet pedig, hogy meghiúsult legyen az Isten beszéde. Mert nem mindnyájan izráeliták azok, kik Izráeltől valók; 7Sem nem mindnyájan fiak, kik az Ábrahám magvából valók; hanem: Izsákban neveztetik néked a te magod. 8Azaz, nem a testnek fiai az Isten fiai; hanem az ígéret fiait tekinti magul.

A választottak mind Izraelbe lettek beoltva (Róm. 11:17). Azért kellett nekik Izraelbe olttatni, mert az ígéretek Izraelnek lettek megadva (Eféz. 2:12). Az egyház szellemi gyermekei teszik ki ma Izraelt (Róm. 4:14,17; 11:17; Ján. 8:39-47; Gal. 3:26-29; 6:16). Továbbá:

1János 5:1-5 1Mindaz, a ki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, Istentől született; és mindaz, a ki szereti a szülőt, azt is szereti, a ki attól született. 2Abból ismerjük meg, hogy szeretjük az Isten gyermekeit, hogyha az Istent szeretjük, és az ő parancsolatait megtartjuk. 3Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek. 4Mert mindaz, a mi az Istentől született, legyőzi a világot; és az a győzedelem, a mely legyőzte a világot, a mi hitünk. 5Ki az, a ki legyőzi a világot, ha nem az, a ki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?!

Más szóval: Izrael az a szellemi nemzet, amelyet Isten elhívott a világból, és Krisztus kezébe adott, akik:

megtértek;

bemerítkeztek;

megkapták a Szentlélek ajándékát;

az egy igaz Istent imádják;

engedelmesen követik az Isten parancsolatait;

és hisznek abban, hogy Krisztus az Isten Fia, Akit elküldött (Ján. 17:3).

Ők azok, akikhez és akikről a próféták szavai szóltak, akik Isten dicsőítésére lettek elhívva.

(1Pét. 2:12).

Fontos figyelemben tartani azt a tényt, hogy Isten szeretete csak azok számára maradandó és állandó, akik tartják magukat a vele kötött szövetséghez (Zsolt. 103:17-18; Zsolt. 25:10). Isten azonban minden igaz szívből megtérő egyént magához fogad fiaként, és megbocsátja minden bűnüket.

Az eddigiekből láthattuk, hogy miből áll a szövetség, és mely két fél között köttetett meg. Láthattuk, hogy a szövetség megegyezés a két fél között, akik elkötelezték magukat a szövetség feltételeinek betartására. A szövetséget megkötött két fél Isten és a Szellemi Izrael. Ebbe a szövetségbe lett bevonva az egyház is, és a szövetség népébe való beoltása által szintén Isten Izraeljévé vált (Gal. 6:16). Ez a szellemi Izrael az ígéret gyermekei (Róm. 9:6-8). Az Isten szövetsége tehát az egész teremtés megváltásának érdekében lett létrehozva, ahogy a Szentírás erről tanúbizonyságot tesz.

forrás:

http://churchofgod.hu/content.php?act=istenszov

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 147
Tegnapi: 213
Heti: 679
Havi: 2 177
Össz.: 504 066

Látogatottság növelés
Oldal: MODERN IZRAEL
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »