LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Isten világosan tanítja azt, hogy az embert nem lehet javítani !

 

A bűn szolgája gyáva rab, a Krisztusé szabad !

Istenellenes erőket szolgáljuk,   vagy az Isten szolgái vagyunk?

 

Ha megtértünk Jézus Krisztushoz, éljünk Jézus központú életet !

Jézus Krisztus az erőforrás !

Ne probléma, és ne bűnközpontú életet éljünk !

 

 

 

Tariska Zoltán lelkipásztor szolgálata

NÉZZ FEL !

https://www.youtube.com/watch?v=SUCJ50P_eFQ&spfreload=5

https://drive.google.com/drive/folders/0B0Hh6-gg4Pf1d2VCaWVnczA3dW8

 

"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. 1Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk."

Azt mondja a Szentírás, hogy eljön az a pillanat, amikor mindenkinek leplezetlenül - és itt megint nem a hústestről van szó, hogy ruha nélkül -, mindenkinek leplezetlenül - használja ezt a szót, hogy lelki értelemben takargatásra való lehetőség nélkül -, mezítelenül kell megállni az Isten ítélete előtt.

Addig amíg a kegyelmi időben élünk,  ami  MOST van a kegyelem alkalma és ideje.

Még mindig halogatod? Eljöhet az a pont, amikor többé nincs visszaút.

Ha az ember rááll az istentelenség pályájára, ha Isten nem gyakorol kegyelmet, nincs visszatérés. Az ember azt hiszi, hogy akkor hagyom abba az ivást, amikor akarom. Tévedés. Nem. Nem tudja abbahagyni. Hát a sötétség fejedelmének kezében vagyunk az Isten nélkül. Nem lehet abbahagyni.

Valaki motorozott, és azt mondta, hogy én a sebesség ura vagyok. Huszonöt évesen eltemették, mert a sebesség uralkodott egy ponton túl, meg a gravitáció rajta, és nem bírta legyőzni. Kicsike emberke volt ahhoz, hogy ő azt legyőzze.

Jézus, amikor itt volt, és az óta is a nyomorult és töredékes emberi beszéden keresztül a kegyelmet hirdeti. Van bocsánat, van kegyelem. Azt mondja, hogy kegyelemből van üdvösségetek. Az üdvösség szó azt jelenti magyarul: megmenekülni az ítélet alól. Az Isten jogos ítélete alól megmenekülni.

A mi igazságérzetünk soha nem ér fel az Isten igazságához. Meg sem közelíti.

Akinek nem kell az Isten rendje és törvénye, az törvényen kívül, és rendetlenül fog élni!

A Szentírás egyébként nem azt mondja, hogy elvész az én népem, mert világnézet vagy meggyőződés nélkül való, hanem azt mondja, hogy elvész az a nép, amely tudatlan az Isten dolgaira nézve. Döbbenetes.

Ezért óriási feladatunk, hogy hirdetni, amerre járunk, hogy kicsoda Jézus Krisztus. Hogy ez a nép ne maradjon tudatlanságban, hanem világosan lássa, legalább hallja, hogy ki az a Jézus, akit egy igazságtalan és jogtalan perben elítéltek, kivégeztek, meghalt mindnyájunk bűnéért. Hogy mi ne a sötétség hatalmai alatt éljünk, hanem a világosság gyermekeiként járjunk.

Aki erre a hitre eljut, az kegyelemből él, s úgy van üdvössége, és többé nem lesz büszke a cselekedeteire. Tudja, hogy az Isten ajándéka. Nem kérkedik. Na, láttad ezt? Ezt én csináltam. Nagy betűvel: ÉN. Ego. Ez a Krisztus ajándéka. Ezt sem kell úton útfélen hangsúlyozni, hogy az Úr kegyelméből így, az Úr kegyelméből úgy. Most nem csúfolódni akarok. De sokan mondják, hogy az Úr kegyelméből, s olyan sötét ügyeik vannak, hogy elképesztő. Jobb, ha meg sem szólal. Aki az Isten kegyelméből él, az ezt nem mondja. Azon ez látszik.

Kegyelemből van üdvösségetek Krisztus által. Ha valaki hisz őbenne, egyszerűen elkezd pislákolni, világítani, fényleni, mint a csillag, amelyről beszél Dániel könyve.

forrás:

Kegyelemből - Varga Róbert prédikációjából

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 155
Tegnapi: 152
Heti: 502
Havi: 2 779
Össz.: 504 668

Látogatottság növelés
Oldal: NÉZZ FEL
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »