LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

BIBLIAI JÖVENDÖLÉS EURÓPÁRÓL 

Dr. Reisinger János

 

Az emberhez méltó dolog az, hogy Isten bennünket, mindnyájunkat szabadnak teremtett. És maga Isten nem erőlteti ránk a vallást. Ahogyan Pascal nagyon szépen mondta, „Isten az értelembe észérvvel, a szívünkbe pedig a kegyelme segítségével ülteti el a keresztény vallást.” A keresztény vallás erőszakot nem ismerhet el, mert ha a keresztény vallás megenged magának bármifajta erőszakot, akár manipulatív erőszakot is, akkor mivel jobb, mint a muzulmán vallás? Egyedül a keresztény vallás és a keresztény vallásnak a bibliai formája mondja ki, hogy „Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.” A korinthusiakhoz írt második levél 3. fejezetének 17. verse közli ezt. „Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.”

Ha az embert nem engedik szabadon gondolkodni és dönteni, akkor azután miről beszélünk? Ezt át kell gondolni! Ha ezt valaki nem gondolja át, csak azt mondja, „Most ilyen dolgok vannak, most kicsit föl kell függeszteni a szabadságot, mert a megélhetés meg a biztonság fontosabb”, az akár akarja, akár nem, a diktatúra felé kövezi ki az utat!

Két dolog között választhatunk társadalmi mértékben. Vagy liberalizmust engedünk, vagy diktatúrát engedünk, nincs közbülső választási lehetőség. Ha valaki nem ismeri el a másik ember szabad gondolkodási és döntési jogát, akkor az a diktatúra ösvényét tapossa. Ezt végig kell gondolni. És a Biblia itt ad jövendölést arról, hogy az az Európa ad hatalmat a fenevadnak, amely két-háromszáz éve kivívta ezt a jogot, nagy nehezen, és persze, úgy, hogy nem is elsőként a világon; erről fogok holnap beszélni, hiszen a lelkiismereti és vallásszabadságot nem Európában, hanem európaiak vívták ki, de Amerikában.

Ez fontos különbség. Európában akkor, amikor ezeknek a szerencsétlen zarándokatyák, akik először Angliából, Németalföldről jöttek, és azután útnak indultak, tessék elképzelni, az Atlanti-óceánt végighajózni, több hónapos út volt, az életüket kockáztatták, hogy kikössenek Amerika keleti partjánál. És létrehozzanak egy olyan államot, amely végül is a 17. századtól fogva, és azután az amerikai függetlenségi háborúban, az amerikai alkotmányban kimondta, hogy „Isten előtt minden ember egyenlőnek születik.” Nincs joga egyetlenegy polgári kormányzatnak sem az embereket megkülönböztetni, és bőrszín alapján, vallásfelekezet alapján elnyomni. Ezt Amerikában mondták ki, azután tudott ez áttörni Európában is. Tehát ezért fogok holnap arról beszélni, hogy Amerikában hasonló folyamat fog lejátszódni, és itt, a szemünk előtt. Ezek nagyon gyors történések.

Európa is átmegy liberális Európából egy teljesen más jellegű, a Bárány ellen küzdő Európába. Ugyanúgy Amerika is megváltozik. De ez A jelenések könyve 12. és 13. fejezetének témája.

Még zárszóként említem, hogy a 17. fejezet után következik még egy fejezet, ez A jelenések könyve 18. fejezete. Ahol az egész globalizmus összeomlását állítja elénk a Szentírás. A globalizmus nemcsak kereskedelmi vagy politikai rendszer, a globalizmusban a nagy kártyát most fogják kijátszani, és ez a vallási kártya. Mert az embereket ma is a vallási irányzatokkal lehet a legjobban megtagadni. És a vallási irányzatokkal lehet lényegileg a nacionalizmusnál is jobban irányítani az embereket. A globalizmusban benne van az ökumenizmus is. A globalizált ökumenizmus összeomlása, ez A jelenések könyve 18. fejezetének témája. De ez olyan félelmetes összeomlás, amit előzőleg már Jézus Krisztus bemutatott, ami az utolsó hét csapásba fog beletorkollni.

És a hatodik és hetedik csapás közben már elodázhatatlan, hogy Jézus Krisztus megjelenjen. Mert ha nem jelenne meg, akkor itt kő kövön nem maradna. Ha Jézus Krisztus nem avatkozna bele a földi eseményekbe, ahogy Ő megígérte, és ahogyan a mi részünkre körülbelül négyszáz jövendölést adott a mi korunkra, és ebből a négyszáz jövendölésből adtam most önöknek ötöt-hatot, akkor a földi élet teljesen megsemmisülne.

olvasd el:

https://denesotto.hu/2017/02/reisinger-janos-bibliai-jovendoles-europarol/

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 195
Tegnapi: 119
Heti: 514
Havi: 2 012
Össz.: 503 901

Látogatottság növelés
Oldal: JÖVENDÖLÉS EURÓPÁRÓL
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »