LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

 

Igazi nevelés

Az igazi nevelés azoknak az eszméknek beoltását jelenti, melyek belevésik az emberi szívbe és elmébe a teremtő Isten ismeretét. Az ilyen nevelés megújítja az értelmet és átalakítja a jellemei. Megerősíti és körülbástyázza az értelmet a lélek ellenfelének csaló és megtévesztő suttogásai ellen és képessé tesz arra. hogy megértsük Isten szavát. Alkalmassá teszi a tanulókat arra. hogy Krisztus munkatársaivá legyenek 

Ha ifjúságunk megszerzi ezt a tudást, képessé válik mindannak megértésére, ami lényeges, de ha nem szerezne meg. akkor mindaz a tudás, melyet a világtól nyer. nem sorolja be az Úr csapatába. Magukba szedhetik a könyvekből meríthető összes tudományt, de az igazság legfőbb alapelvét illetően mégis tudatlanok maradnak, mert csak az Úr szerint való tudomány adhat nekik olyan jellemet, amit Ő jóváhagy.

Azok. akik a világi iskolákban próbálnak tudományra szert tenni, ne feledkezzenek meg arról, hogy egy másik iskola is tanítványaiul hívja - és ez az iskola: Krisztus iskolája. Ebből az iskolából a tanulók sohasem léphetnek ki. illetve sohasem végezhetik el. A tanítványok közt öregek és ifjak is vannak. Akik az isteni Tanítómester tanításait megszívlelik, állandóan gyarapodnak bölcsességben és nemeslelküségben s így átléphetnek abba a magasabb iskolába, melyen a haladás az idők végéig tart. 

A végtelen Bölcsesség az élet feladatai elé állít bennünket. - a kötelességek és a boldogság feladatai elé. Ezeket a feladatokat sokszor nagyon nehéz megoldani, de enélkül nem haladhatunk valóban előre. Lehet, hogy meg kell feszítenünk minden erőnket és keserű könnyekkel, nehéz tusák közt vívódva kell megadni az árát, de nem szabad sem eltántorodnunk, sem elfáradnunk. Ezen a világon, a megpróbáltatások és kísértések közepette kell alkalmassá válnunk a tiszta és szent angyalok társaságára. Azok, akiket a kevésbé fontos tudományok annyira lefoglalnak, hogy inkább elmaradnak Krisztus iskolájából, azok vesztesége örökkétartó és pótolhatatlan.

Minden képességet, minden adottságot, mellyel a Teremtő az embert felruházta, az Ő dicsőségére kell felhasználnunk, és ha ezt alkalmazzuk, akkor a legtisztább, legnemesebb boldogságban lesz részünk. A menny elveit tartsuk életünkben a legmagasztosabbnak. Minden lépés, mely előbbre visz a tudásban, vagy a lélek művelésében, legyen egy-egy fokozata annak a folyamatnak, mely az emberit az istenihez formálja. 

Ami lényeges a nevelésben

Napjainkban a nevelés leglényegesebb feladata az, hogy kiképezzük az ifjúságot arra, hogyan mutassák be Isten akaratát a világnak.  

A legmagasabb nevelés

Akik elhatározzák, hogy megismerik Isten útjait és akaratát, azok nyerik a legmagasabb kiképzést, melyet elérhet földi halandó. Ezek életüket nem a világ álokoskodásaira építik fel, hanem örökérvényű alapelvekre.

 

"Istentől taníttatva”

 

Az ifjúság nem lesz gyengeelméjű, vagy alkalmatlan azáltal, ha Isten szolgálatának szenteli magát. Sokan azt hiszik, hogy a képzettség könyvekből merített tudást jelent, pedig “a bölcsességnek kezdete az Úrnak félelme.” (Péld. 9:10.) A legfiatalabb gyermek is, aki szereti és féli az Istent, az Ő szemeiben nagyobb, mint a legtehetségesebb és legtanultabb ember, akinek közömbös az üdvösség kérdése. Ifjak, akik szívüket és életüket Istennek szentelik, a bölcsesség és a fenség forrásával lépnek összeköttetésbe.

 

Ha az ifjúság a mennyei Tanítómestertől kíván tanulni, - mint ahogy Dániel tette, - tapasztalni fogja, hogy az Úr félelme valóban a bölcsesség kezdete. Ilymódon szilárd alapot vetve,- - Dánielhez hasonlóan - minden jó alkalmat és kiváltságot hasznára fordítva, a szellemi képességek legmagasabb fokára emelkedhet fel. Istennek szentelve, kegyelmének oltalma alatt és az Ő Szentlelkének serkentő befolyása által, nagyobb szellemi képességről tehet bizonyságot mint a világ emberei. 

Emberi magyarázatokkal nyújtott tudományok elsajátítása téves nevelést ad. Tanulni Istentől és Jézus Krisztustól, akit Ő küldött, jelenti a Biblia tudományának elsajátítását. Akiknek szívük tiszta, látják Isten gondviselését és látják Őt az igazi nevelés minden mozzanatában. Az Ő tanítványai megérzik az Isten trónusáról feléjük sugárzó világosság első sugarát is. Mennyei közléseket nyernek azok, akik elfogadják a lelki tudás hajnalhasadását.

Isten ismeretét minden más tudásnál felettébb kell helyezni. Ezt csakis a Szentírás kutatása által lehet megszerezni. “Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik megtartatunk, Istennek ereje. Mert meg van írva: “Elvesztem a bölcseknek bölcsességét és az értelmeseknek értelmét elvetem... Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél és az Isten erőtlensége erősebb az embereknél... Tőle vagytok pedig ti a Krisztus Jézusban aki bölcsességül lön nékünk az Istentől, igazságul, szentségül és váltságul.” (1.Kor. 1:18-31.) 

 

forrás:

Ellen G. White - Üzenet az ifjúságnak

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 224
Tegnapi: 320
Heti: 891
Havi: 3 168
Össz.: 505 057

Látogatottság növelés
Oldal: IGAZI NEVELÉS
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »