LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

A pogányok ideje – Ron McKenzie

 

Sok igeszakasz az Ószövetségben az Isteni oldal óriási győzelméről szól (Mikeás 4:1-5). Eddig ezek a próféciák még nem teljesedtek be. Nem látjuk a győzedelmes királyságot, ami a Jelenések könyvében meg van írva. Ennek oka az, hogy a történelemnek két szakasza van; a pogányok ideje és a királyság ideje. Jelenleg a pogányok idejében élünk (Lukács 21:24). Ebben az időszakban Isten királysága felemelkedik és lehanyatlik. Óriási győzelmet arat, de nem éri el az Ószövetségben megígért beteljesedést.

A pogányok ideje alatt a zsidók többsége a királyságon kívül van, mert nemzetük elutasította a Messiást és ítélet alatt van. Ez az egyik ok, amiért a királyság nem tud kiteljesedni. Isten királysága nem lehet teljes, amikor egy nemzet ki van zárva belőle. A királyság nem juthat teljességre, amíg Izrael ítélete le nem telik.

Amikor Jézus meghalt a kereszten, a gonoszt minden tekintetben legyőzte. Kiűzte a mennyből (Jelenések 12:13) és csak a földön folytathatta tevékenységét, hogy megtévessze az embereket és elutasítsák az evangéliumot. Nem Ő az egyetlen és végső törvényes jog képviselője azonban a földön. Mivel a zsidók ítélet alatt vannak (Máté 23:39), ezért a Sátánnak joga van végrehajtani rajtuk az ítéletet, a gonosz munkálkodása által.

Ráadásul, mivel a zsidók szétszóratásra kerültek az összes nemzet között, a gonosz munkálkodni tud minden nemzetben. Ha a Sátán bármikor valami nagy gonoszságot akar véghezvinni egy nemzetben, felingereli őket a zsidók ellen és akkor óriási hatalommal rendelkezik, hogy elvégezze a munkáját. Például a Sátán felingerelte Hitlert és Sztálint is, hogy támadják meg a zsidókat. Ez lehetővé tette a Sátán számára, hogy nagy gonoszságot cselekedjen rajtuk keresztül. Isten királyságának emelkedésére és hanyatlására számíthatunk folyamatosan mindaddig, míg a pogányok ideje betelik.

A pogányok ideje akkor érkezik a végéhez, amikor a zsidók ítélete hiánytalanul betelik. Amikor a zsidók ítélete letelik, a sátáni erő utolsó törvényes hatalma is meg fog szűnni a földön. Nagymértékben le fog csökkenni az ereje, hogy gonosz dolgot tehessen. Látni fogunk egy gyors hanyatlást a gonosz dolgokban és egy azonos gyorsaságú előrehaladást Isten királyságában.

A királyság ki tud teljesedni, mert a föld minden nemzete el tudja foglalni benne a maga helyét. A Sátán el fogja veszteni a jogát, hogy munkálkodni tudjon a világban. Isten ekkor ki tudja árasztani a Szellemét és a királyságot a megígért teljességre tudja vinni. A zsidók teljes egészében ekkor lesznek behívva a királyságba. A királyság ideje ekkor kezdődik el.

Keresztyének gyakran mondják, hogy Isten új dolgokat cselekszik. Óvatosnak kellene lennünk, hogy ilyeneket állítsunk. Nem fog egy új dolog megtörténni a földön mindaddig, amíg valami változás nem történik a szellemi dimenzióban. Jézus felemelkedése megváltoztatott dolgokat a mennyben, ami egy új dolgot eredményezett a földön (Pünkösd). Attól kezdve Isten többnyire azonos dolgokat cselekszik. Izrael ítéletének a vége azonban egy változást fog hozni a szellemi dimenzióban (Dán 7:26), ezért az „új dolgot” fog eredményezni a földön.

Az Úr adjon nekünk kijelentés és bölcsesség szellemét, hogy alkalmas időben bölcs szívhez jussunk!

 

forrás:

https://keskenyut.wordpress.com/2014/12/11/a-poganyok-ideje-ron-mckenzie/

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 320
Heti: 717
Havi: 2 994
Össz.: 504 883

Látogatottság növelés
Oldal: POGÁNYOK IDEJE
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »