LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Kihivások, veszélyek ... és önsajnálat

 

Három  dolog teszi akaratában, lelkében erőssé az embert. Van, aki a kihivásokat szereti, másokat a támadások, veszélyhelyzetek  serkentik. A harmadik a folyamatos önsajnálat, amely alkotói a sértettség, a kifosztottság, a vélt ellenség hangoztatása.

A kihivások és a vészhelyzetek az egészséges embert tettekre késztetik, és nemcsak addig nem ismert erőtartalékait fedezheti fel a az ember, hanem minden siker, minden győzelem után újabb és újabb, további területek szabadulnak fel életünkben. Hiszen a siker növeli a szabadság vágyát.

Az önsajnálat pedig olyan gyerekes állapot, amely minden változás lehetőségét elutasitja.

Amennyiben életkoruk szerint felnőtt, de valóságban gyermek valaki, akkor mindez életellenes, mert ez az állapot nem tettekre, és nem cselekvésre késztet.

Természetes következmény, hogy a feladatok, felelősség, és a cselekvés tagadása miatt megjelenik olyan személy, vagy bármi hatalom, amely mindezt magára vállalva lesz diktátor.

A kihivásokban társulhatnak munka és szolgatársak, a veszélyben segitők, akik a hiányzó erőnket, vagy eszközeinket pótolják, kiegészitik. Az önsajnálatban úgyszintén megépül a társaság. A kocsmai, munkahelyi, társaságokon túl gyülekezetekig, sőt vallási felekezetek, majd a társadalom jelentős részét összekötő, összetartozáshoz vivő, összeragasztó erő.

Az önsajnálathoz számtalan történelmi, politikai, vallási, teológiai esemény, ideologia, teologiai módszer vezethet. Valamennyi célja a serkentés, megerősités a mozdulatlanságban, hogy a vezető, irányitó akaratából, és vezényszavára, mindenki egyszerre lépjen.

Ezért nem kivánatos egy vallási közösségben az újat, a változást, a megoldatlan problémákat nem tűrő, elviselni nem tudó, Istenre figyelő, és szolgálni kész férfi, aki szellemében és lekében nagykorúvá lett. Ezért akár ellenséggé is válik az, aki fellép Isten Igéjével ellentétes akaratok, a bűnök ellen.

Az istenkedő erők sohasem szeretik azt, hogy újabb és újabb életek válnak felnőtt férfivé, mivel bennük vetélytársat látnak, uralmukat féltik.

E két pozitivan egyesitő, erőt és életet adó akarat ellen küzdve igy két fegyvert használ. Tagadja az újat, nem beszél arról, hogy vannak nehézségek, kihivások, ami ellen lépni kell egységesen. A támadások, vészhelyzetek esetén fellép, mint védelmező...

A vallásos emberek közt igy nem célszerű számára a bűnök veszélyének ismerete, és azok ellen tenni, legyőzni. A vészhelyzetekben sem a védelmet erősiti, hanem a tolerancia vakságát adja.

A hivő ember szereti a kihivásokat. Természetében van, hogy egy bűn, kötözöttség erejétől szabad legyen, és ezért vágyik a szabadság növekedésére. A hivő ember vészhelyzetben, támadások közt megerősödik, és testvéreket talál a hozzá hasonlókban. A krisztusi ember a kihivások, és a támadások közt hitében erősödik, és a Világ Urának győzelmeinek, hatalmának a bizonyságait élheti meg. Az önsajnálatban összeverődöttek pedig egyre több kudarc és egyre több veszély birtokosaként bálványistenek tehetelen eszközei, birtokaként gyülekezetévé válnak.

Mindezek oka a fel nem növekedés, a kiskorúságban tartás. E kettő kizárja a hitben való növekedést, miközben egyre több területen lesz megkötözött ...

A matriarchális uralom, valamint a gondoskodó, apáskodó személy, pásztor, gyülekezet, politika, társadalom, minden szellemi és leki fejlődést akadályozó akarat Isten Akarata elleni, antikrisztusi uralom erő fegyvere. Közösség épitő, összetartó erő, a hivő ember hitével ellentétes. E két szélsőség jezabeli szellemisége együtt öli meg a hitet.

(Korban)

 

forrás:

http://korban.blogger.hu/cimke/al%C3%A1rendelts%C3%A9g

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 265
Heti: 672
Havi: 4 847
Össz.: 500 751

Látogatottság növelés
Oldal: TANULSÁGOK
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »