LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

EGYSÉG és MEGOSZLÁS

 

Rövid felvázolás, az Isten egyháza Fejének és Urának tanításai szerint:

Az igazi keresztyén közösségnek akkor is Jézus Krisztus a Vezetője, ha testileg jelen pillanatban a mennyben van. (Mt.18:20, 2Kor 5:16) Ő azonban "minden napon, a világ végezetéig'" megígérte gondoskodását. (Mt 28:19-20)

Jézus Krisztus tanítványai egységéért imádkozott. Ebben a főpapi imában azonban azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a keresztyének közötti csak Isten igazsága - s a "te igéd igazság" (Jn. 17:17) - jegyében mehet végbe. Ahol nem Isten igazságai egyesítenek keresztyéneket, ott valójában - ismét Jézus szavaival élve - "a Sátán zsinagógája" (vagyis gyülekezete) jön létre. (Jel 2:9, 3:9, 13:20, ) ahogy az előzőekben már beszéltünk róla.

A földi életben - s még az igazi egyház történelmében is - az igazságnak egyesítő jellege mellett túlnyomórészt szétválasztó jellegét láthatjuk. Az igazságot nagyon körmönfontan is el lehet utasítani, úgy, hogy az már-már elfogadásának látszhat. Ki lehet belőle szépen emelni részeket, míg más részeire a homály fátylát borítani. Lehet szépen beszélni egységről, szeretetről úgy is, hogy az igazságot csak szál virágként helyezik a kalapra.

Pál így ír erről a Biblia 6. vázlatpróféciájában:

"(A törvénytaposó) eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival, és a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, ???? akik elvesznek, mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő üdvösségükre. És azért bocsátja reájuk Isten a tévelygés erejét, hogy higgyenek a hazugságnak, hogy kárhoztassanak mindazok, akik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban."
(2Thess 2:9-12)

Jézus Krisztus többször is hivatkozott rá, hogy Ő maga sem tudja a megoszlást megajándékozni, sőt többször is elő kellett, hogy idézze azt. A legnagyobb erről szóló történet a galileai válság, amikor visszautasította politikai tényezővé való választását (Jn.6:14-15) Tanításaiban a megoszlást elkerülhetetlennek nevezte (Mt. 10:36-39), ugyanakkor e sok szenvedésben járó folyamatban jelenlétének különleges erejét ígérte (Mt.11:27-30, Mk 8:38, Lk 9:26, Jn 16:1-3, Jel 3:16,19)

???? Isteni egység csak Isten igazságainak maradéktalan elfogadása által lehetséges. Aki az egység érdekében engedményeket tesz az igazság kárára, nem tudja, mivel játszik. Jézus tanítása szerint szavunk igen-igen, nem-nem legyen, ami ezen felül van, az a gonosztól való. (Mt 5:37)

Jézus Krisztus sokszor követelt egyházától nehéz választásokat és állított eléjük válságos útszakaszokat.
Jelenlétét azonban sosem vonta meg követőitől. Ma is azt kéri tőlünk, hogy "kövessük a Bárányt, valahova meg." (Jel.14:4-5)

Amikor Isten igéjét és általa Isten látható egyházát megismeri az ember, végtelen békesség és öröm tölti el a szívét. "Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által." (Róma 5,1)

Egyfelől sosem felejti el: "aki a világ barátja akar lenni, Isten ellenségévé lesz." (Jk.4,4)

(Reisinger János - A Biblia az egyházról)

 

A Biblia az egyházról

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 117
Tegnapi: 337
Heti: 1 121
Havi: 3 398
Össz.: 505 287

Látogatottság növelés
Oldal: MEGOSZLÁS
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »