LÉLEK-BARÁT

Szeretettel köszöntelek a keresztény FELEKEZETMENTES tanítási blogomon! Gyújtsünk együtt mennyei kincseket, mert azt mondja az Úr, "aki nincs velem, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az tékozol. (Lk 11,23.)

Az első négy trombitaszó és az első négy csapás

Dr Szigeti Jenő

https://www.youtube.com/watch?v=dl0wh9ZFJ_o

 

„Mit tegyek?”


„Az ember életében igen gyakori ez a kérdés. Amikor az ember tanácstalanul áll vagy amikor a sok tanács közül a legjobbat akarja kiválasztani, akkor kérdezi: „mit tegyek?” Ilyen kérdések rendesen akkor jönnek, amikor az ember nagy dolgokba akar kezdeni. Nagy probléma előtt áll, válaszúton van, stb. Jézus Krisztus, amikor a földön járt, az embereket a legnagyobb probléma elé állította, melynek első része így hangzott:

„Hagyja el a gonosz az ő útát, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, éskönyörül rajta, és a mi Istenünkhöz,  mert bővelkedik  a megbocsátásban” (Ésa  55,7).

„Mert ezt mondja az Úr Júda  és  Jeruzsálem férfiainak: Szántsatok magatoknak  új  ugart, és ne vessetek tövisek közé” (Jer 4,3).


Hagyjátok el eddigi útjaitokat, szántsatok újat!  Erre  a felszólításra  közelgett  egy ifjú, aki így szólt: „Mit tegyek?” Világos, hogy amíg Krisztus követői élnek  ezen  a  földön, addig  ez  a  felhívás mindig  érvényes  és mindig hangzik. Nem csak a színes, hanem a fehér pogányok között is. Mert amiképpen a zsidók elfajultak, úgy a keresztények is. Ezt a kérdést pedig így hangoztatják ma, amilyen
szinten állnak. Mert ma sokféle keresztény van.” Ezután  arról  szól a  prédikáció,  hogy  milyen  formái vannak  a  kereszténységnek.  Vannak  elméleti  keresztények, akik mindent „jól” mondanak. Továbbá bizonytalan keresztények, haladó keresztények és a célhoz közeledő keresztények.

Végül a nagy kérdésre keresi a választ:

„Kicsoda üdvözülhet tehát?”
"Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges." Mát. 19,26

 

Képtalálat a következőre: „trombitaszó”

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 339
Tegnapi: 265
Heti: 906
Havi: 5 081
Össz.: 500 985

Látogatottság növelés
Oldal: MIT TEGYÜNK?
LÉLEK-BARÁT - © 2008 - 2024 - lelekbarat.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »